Пореден протест на жителите на Самораново заради ВиК аварии

Хората настояват водната мрежа да бъде сменена
12 юни 2021 15:38, Ния Христова
0
Жителите на село Самораново, област Дупница, се събраха пред сградата на общината на протест, за да изразят недоволството си от непрекъснатите ВиК аварии, които оставят домакинствата постоянно без вода. Хората настояват за оставки и заявиха, че ще продължат да протестират, докато водопроводната мрежа не бъде сменена.
 
След протеста от преди две седмици развитие по проблема няма. Въпреки обещанията, водата продължава непрекъснато да спира.
 
"Всеки ден! Ние понеже сме най-последната улица горе в селото, щом като я намалят малко, ние винаги нямаме вода и като дойде после, е кал направо, мътна… Много мътна", сподели пред Bulgaria ON AIR жител на Самораново.
 
"Срамота, а извори имаме златни", допълни протестиращ.
 
"Но защо снежната вода от Рила да отива в Гърция, защо да не се хване, защо гражданите на Дупница и всички жители да не пият тази хубава Рилска вода? Ето това е истинският въпрос!", пита друг жител на селцето.
 
Хората в селото не виждат никакви конкретни действия от общината и от ВиК. Не е спазено и обещанието, че ще се работи по подобряване на инфраструктурата. И затова днес жителите поискаха оставката на шефа на ВиК.
 
"Почистването на местността Едека не е започнало, там ВиК казаха, че имат малко хора, от общината обещаха да им отпуснат работници, до момента това не се е случило. ВиК абдикира, беше им предложено да подменят улица "Черни Връх", отказаха се с аргумента, че не им достигат хора. Имали болни, отпуска, не им достигат хора, много аварии, и така…", обясни кметът на Самораново Райко Цветков.
 
"Това в момента е просто прах в очите, дават една улица, ето даваме ви една улица, вие какво искате? Не! Ние искаме основно да почне да се работи и това може да стане, защото всички знаем, че има проект за 4,5 млн. лв., който е спечелен, а няма финансиране, как става това? Според нас парите или са пренасочени или не знам", призова протестиращ.
 
Преди две седмици кметът на Дупница Методи Чимев заяви, че се чакат пари за ремонт на водопровода от регионалното министерство. Днес обаче на протеста нямаше представители на общината.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари