Спира движението по пътя Калотина – Драгоман за 2 часа

Заради модернизацията ще се извършват взривни работи
21 юни 2021 07:43, Елка Василева
1
Спира движението по пътя Калотина – Драгоман за 2 часа
Снимка: архив, БГНЕС

От 13 ч. до 15 ч. днес се спира движението в двете посоки по път I-8 Калотина – Драгоман, в участъка от 9-ти до км 10-ти км. Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи при 9-ти км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала „Европа“, съобщиха от АПИ.
 
За леките автомобили са въведени следните обходни маршрути:
автомобилното движение в посока София ще преминава от път І-8 - Калотина – по път ІІІ-8001 - Беренде извор - път ІІІ-813 – и обратно на път І-8 за София;
автомобилното движение в посока Калотина ще преминава от път І-8 – по път ІІІ-813- Беренде извор - път ІІІ-8001 – Калотина.

Тежкотоварните ППС над 3,5 т и габарит над 6 м ще изчакват на обособените и посочени от контролните органи места.
 
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.  
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм минавал по пътя през Беренде извор - Беренде - Прекръсте - Драгоман от края на 2019-та. Тогава участъкът между Беренде-тата и между отбивката за Летница и Драгоман не беше и за минаване. Ставаше само за джип или стар москвич/лада, или ако човек си е прежалил колата. Дано този път първо са завършили започнатия оттотгава ремонт над Драгоман и понаправили някаква козметика в другия проблемен участък над Нишава. Според мен ще е по-добре шофьорите да си изчакат тия 2 часа и тогава да тръгват.