Бизнесът се събира на Национален протест срещу новите мерки

Браншът се събира в София, МЗ каза обаче, че мерките остават
Обновена: 8 сеп 2021 10:23 | 8 сеп 2021 10:17, Петя Славова
46

България се намира в четвъртата вълна на коронавируса. Случаите на новозаразени и починали се увеличава, а от МЗ оповестиха новите противоепидемични мерки. Те обаче не бяха одобрени от туристическия бранш и много заведения решиха да не спазват вечерния час и да затворят заведенията до 23.00 часа.

Очаква се да се проведе днес в София национален протест. Очаква се в демонстрацията под мотото "Свобода за бизнеса" да се включат представители на редица сдружения и асоциации от хотелиерския, ресторантьорския, туристическия и транспортния бранш, увеселителни и детски центрове в България, фитнеси и частни школи за изкуства, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Собственици и заети в тези сектори ще протестират срещу новите ограничителни мерки, въведени срещу разпространението на COVID-19 у нас, които водят до спиране и намаляване капацитета на работа на редица обекти. Собственици на заведения твърдят, че оцеляването им е поставено на карта с въвеждането на новите мерки срещу COVID-19 и липсата на компенсации за ударените сектори.

Днес се очаква двете най-големи обединения в туризма - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, да подпишат меморандум за сътрудничество и общи действия, както и да създадат Национален кризисен щаб за спасение на туризма в България в условията на глобална пандемия.

На този фон от Министерството на здравеопазването коментираха, че протести няма да спрат разпространението на вируса, както и че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения. Допълват също, че е било дадено необходимото време за подготовка за новите условия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално не разбирам, защо спират частните школи за изкуства. Нали децата ще са по 200-300 в коридорите. Защо не ограничат школите по 1 дете/обучаващ се на 8кв.м., като музеите и да ги пуснат. Фитнесите също, по един на 12кв.м. и да ги оставят. Кръчмите, театрите и др. така са си добре. А туристическия бранш трябваше да настоява за правила и мерки за целия бранш, още преди месец, за да са спокойни гостите и да почнат резервациите. А те искат без нищо, пари и гости да имат.
33
1
 
4
 
! Отговори
палатка касичка преди 2 години
ако знаете мая общата колко пари губи от тия протести :) неини хора управляват , нема как тя да си викне мажоретките дето никоя система не може да убие и ония мед. сестри да скачат от прозорците .
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЗ ще обезщетява,компенсира работещите физически,юридически лица заради мерките предприети с/у вирус Ковид с който не могат да се справят прииждащ на вълни алфа,бета,гама,делта и т.н. представени поотделно по мутационни характеристики с параметри на изменения на образеца от статслужбите им по вълнови признаци на разпространение и за опасност по прогнози за количество на заразени от населението по места попаднали в обхвата на вълните сумарно изразени,а средства за компенсации от къде щом няма МФ.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесът да протестира, че онези в Парламента приемат увеличения на пенсии и майчинство без покритие в бюджета! Така и никой не обръща внимание, че евтиният популизъм ще бъде отново платен от работещите (ако има такива след някой и друг месец). Хора, ще ни разсипят от глоби, за да се съберат тези пари и то само защото вдигането на данъците предизборно е нецелесъобразно! Мислете с главите си! Затворените заведения ще ги обезщетят. Малко или много - ще има. Но данъците и глобите...
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за МЗ трябва май!!
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айдуците излизат на протест
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С вас сме хора!
27
13
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Докато наричате "бизнес" айлазите и далавераджиите кръчмари и таксиджии таз загубена територия ще копае дъното още хиляда години!А какво да кажем ние бачкаторите по фабрики,заводи,полета и т.н?
26
10
 
15
 
! Отговори
Mногознайко преди 2 години
Крайно време е целия бизнес без изключение да излезе от сивия сектор. Всеки работодател да плаща осигоровки по закон, да превежда заплата по сметка, а не на ръка, както е в белите страни. А не само да охкат и пъшкат колко им е тежко но в същото време да дават трохи на работниците а те да се гушат. Приятно плюене>
25
11
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
Отменете мерките за 3 месеца, пуснете данъчните по заведенията, затворете половината за данъчни измами и пак вкарайте мерките. Така поне протестиращите ще са на половина
24
16
 
19
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Най престъпния бизнес в страната който в 90% от случаите извършва данъчни престъпления и пере парите на руската мафия протестира ??!!! Тотална поредна наглост и цинизъм . Съжалявам само хората които бачкат в тоя бранш . Мутрите с Ролс ройсите няма как да ги съжалявам
23
3
 
24
 
! Отговори
пгсехйф преди 2 години
Мерките са незаконни. Управляват ни не със закони, а с хвърчащи заповеди от днес за утре. А "цивилизованият свят" дето се бил ваксинирал ще си остане затворен и болен. Това не са ваксини, а експериментални препарати за третиране на грипоподобно заболяване. Напълно неефективни и след 123-та игла. Самите "ваксинирани" разпространяват заразата. Факт!
22
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са за образовани и цивилизовани хора.
21
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да постигнат нещо!
20
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не стачкува, че скачат цените, а заради затворени заведения. Супер държава сме...
19
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само тотални глоби и затваряне,както е навсякъде по белият свят,това е решението!
18
3
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
ми те утре могат да заповядат да си смениш пола ко праим мълчим
17
7
 
22
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Ваксините са неефективни! Не предпазват от заразяване и преболедуване! Първоначалните данни за тяхната ефективност се оказаха силно преувеличени! За това казвам че те са фалшиви, но не отричам правото на този който е решил да се ваксинира да го направи! Щом това го кара да се чувства спокоен, няма проблем! Отричам обаче налагането на апартейд на основата на фармацевтичен статус! Който го е страх от Ковид или да се ваксинира или да си стои вкъщи!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб с техните простотии. Какво им пука колко ще починат? Важното е да стават размирици и според психото Бойко, да го възкачат отново на трона.....
15
3
 
17
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя министър каза,че ще се справи с корона кризата и, че няма да затваря бизнеси. Този министър сега говори нещо съвсем различно.