Helpbook: Как се държат с пациентите в Спешна помощ в Перник?!

Отказ за превозване с линейка на човек нуждаещ се от спешно лечение
69
Helpbook: Как се държат с пациентите в Спешна помощ в Перник?!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В платформата на Helpbook.infoполучихме притеснителен сигнал, касаещ реакцията на Спешна помощ, град Перник. Ето какво пише нашият потребител:

„Датата е 29.01.2022г., подаваме сигнал за възрастна жена (на 75години), че е с високо кръвно (200/120), отговорът от Спешна Помощ - Перник е да дадем хапче и ако за час не свали кръвното да им звъннем пак! Звъним след час, кръвното не спада. Казвам, че баба ми е получавала инсулт преди 3 години и че в момента се е парализирала в левите крайници и кръста! Все пак, с 300 мъки се съгласиха да дойдат! Медицинското лице примери кръвното (което вече беше започнало да спада-165/95). Биха и инжекция за да го свали още. Попитах за крайниците, казах че според мен баба ми е получила 2-ри инсулт! Думите на мед.лице бяха-Цитирам: Глупости, жената се е уплашила от кръвното и са блокирали мускулите и нервите от притеснението и! Ще се оправи! Ако до 4 часа не се раздвижи- я докарайте, НАЛИ ИМАТЕ КОЛА!? Не се притеснявайте- жената е добре! Това бяха думите на мед.лице и си тръгнаха. Уточнявам,  че баба ми беше в легнало положение без изобщо да може да помръдне! Така жената прекара цяла нощ вкъщи, тъй като нямаше как да я качим в колата! На сутринта баба беше вече по зле, звъннахме на Спешното отделение, нямало линейки, след като уточнихме, че имаме уговорка с лекар от тяхната болница се съгласиха да дойдат да вземат баба! Когато дойде екипът на Спешна помощ беше отказано от тяхна страна да влязат с носилката до леглото, на което баба беше неподвижна, за да я качат в линейката. Наложи се да викаме съседи, за да помогнат да я пренесем. Медицинския екип стоеше и гледаше безучастно до линейката как четирима човека носят бабата към линейката! Закарахме я въпреки всичко в болницата, в коридора на спешното чакаше друга носилка, за да я прехвърлят. Е да, наистина я Хвърлиха (като чувал с картофи) от едната носилка на другата, като през това време една санитарка и крещеше с думите "Айде мръдни се малко, завърти се да се преместиш, няма да те вдигаме"! Баба ми се разплака и едвам отговори, че иска да се премести, но не може! Хванаха я за якето и я издърпаха по много грозен и жесток начин! Вкараха я в кабинета и се оказа, че баба е с инсулт в тежко състояние! Това е нашата история с милата ми баба! Жалбата ми е срещу Спешна Помощ-Перник! За тяхната неадекватна реакция, лошо отношение към пациента и отказ за превозване с линейка на човек нуждаещ се от спешно лечение! Надявам се, че Жалбата ми ще бъде разгледана и ще бъдат взети необходимите мерки, защото в Перник това не е единствения такъв случай, а са постоянни!“, завършва авторът на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще я караме като разузнавачите - един ку.х зъб с цианкалии и като видиш че зазляваш го сдъфкваш и се оттърваваш от мъките
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После ,като им се отбие някой опищят телевизийте....
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление всеки път когато отида в спешното се сблъсквам с този проблем. Има и ХОРА, но за съжаление са единици. Останалите са бездушни бедни душици от които зависи живота ти. Когато мъжът ми получи инсулт, лекарят който дойде в къщи го дърпаше и буташе при условие, че той едва се държеше на краката си, при което залиташе постоянно, парализираше се лявата страна. Едвам успявах да го придържам да не падне. А санитарките в отделението са без коментар.
47
0
 
2
 
! Отговори
Лили преди 2 години
Същото се случи и с моята баба, преди две години! Тежък инсулт, ние я носихме две момичета и баща ни, тъй като шофьорът на линейката отказа да помогне. Не ми се коментира и отношението в отделението после връзване до посиняване, никаква хигиена, поисках да почистя баба ми която беше с памперс, но санитарката ми се разкрещя и ме изгони.Отношението е болно и неправилно!!!!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мудна помощ - Качват Жив и го разтоварват Мъртъв !
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами високо кръвно - дали е лекувано ,пила ли си е хапчетата и кой контролира това.После нямало линейки,реанимационни легла и пр.Пълни са с КОВИД.Масовата необразованост,простотия всезнайковщина доведоха до това.Но пак едни други-образовани българи,специалисти с заплати колкото на учили недоучили българи са виновни.Не очаквайте да получите добро обслужване за без пари.След време ще дойдат едни други диктори с по- тъмен цвят да ви лекуват като не уважавате българските.
44
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Като в Перник! Аз батко ако ти .....!
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Фил Има лесно, Фил - просто недей да ходиш при тях! Има врачки, баячки, народни "лечители"...При тях отивайте! Ще сте доволни!
42
9
 
32
 
! Отговори
Ogi преди 2 години
После се чудят от къде тази агресия срещу лекари и сестри !
41
18
 
8
 
! Отговори
Антимангъров преди 2 години
Да.Нередности виждам всеки ден! Най-вече неспазване на нерките-носене на маски,дистанция! После когато болниците се напълнят е нормално линейките да обикалят и търсят свободни легла!03244
40
5
 
30
 
! Отговори
Фил преди 2 години
Да пази Бог, да не им попадаш в ръцете...
39
6
 
29
 
! Отговори
Ali bei преди 2 години
Това хора без ценосна система Но са за бой и други неща
38
3
 
23
 
! Отговори
Ако описаното е... преди 2 години
...истина, нямам думи за поведението на хората от спешната помощ....Жалко, много жалко за тях!...
37
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да коментирам това дали са разпознали проблемите на жената или не. Ще кажа само, че спешна помощ са до врата. Представете си. че в линейката имате лекар шофьор и сестра и пациента се окаже някой 120 кила мъж... как си го представяте да го качат на носилка и да го носят. Това, че сте извикали спешна помощ не значи, че те трябва да пренесат пациента до линейката. Ако могат те трябва да го стабилизират да се качи в линейката и на лечение в болницата. Още не се е родил лекар с вълшебна пръчица.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма персонал.Ходил съм в провинцията със ужасно главоболие и лека дезориентация .единят екип бе на повикване,докторчето тъкмо се канеше да ми види кръвното и други неща и дойде ЖеНа на носилка с втори инсулт.На всичко отгоре докараха един пиян целият в кръв.Та докторчето рече пий един два Диазепам,нищо не мога да направя.И беше прав.Послушах го.Проблемът беше откъде да намеря Диазепам посред нощ.Или да чакам .Ужас е...
35
19
 
14
 
! Отговори
Искахте-ПРОМЯНА.. преди 2 години
Е.. Радев и Киро-с тяхното ЧЕГЪРТАНЕ - озлобиха хората, да не искат да си помагат, а да се мразят..... Това е РАДЕВАТА ПРОМЯНА........ Осъзнайте го.... И вземете мерки....
34
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешна помощ не са длъжни да оперират мозъчни аневризми, хеморагични кръвоизливи, астроцитоми или белодробни емболии! Също така, не са длъжни да носят 7 етажа носилките! Ако не ги харесвате - има лесно - просто не ги търсете! Но е много лицемерно да ги викате и после да плюете зад гърба им!
33
5
 
17
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
За съжаление е така на 5.02.2022г ми бе отказан адрес,а майка ми беше с високо кръвно. ТОВА СА ЦСМП ПЕРНИК
32
47
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Живота е такъв - баба на 75 година с високо кръвно и инсулт - трябва да е в частен хоспис или да се гледа с грижа в къщи .Бърза Помощ не може да я лекува и оперира мозъка .Децата на стари хора изтрещеха тотално - искат Спешна Помощ да им изнесе старците от къщата .
31
3
 
37
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Дошло е време да не се разболяваме, а ако случайно се случи Бог да ни е на помощ.Да се лекуваме в къщи, после в статистиките на ЕС първи по кръстове и т.н.