Летният сезон - пред провал, очертава се година по-лоша от предходната

Според бизнеса не е нужна карантина на неваксинирани граждани
14 мар 2022 13:45, Петя Славова
73
Летният сезон - пред провал, очертава се година по-лоша от предходната
Снимка: БГНЕС

Заради пандемията от COVID-19 туристическият ни сезон пострада, а сега с войната в Украйна се очаква той да се влоши още повече.

Още по темата


Според Димитър Балтов, зам.-председател на УС на "Обединение Бъдеще за туризма", тази година се очертава да е по-лоша от миналата. "Има информация, че един от английските туроператори отменя чартърите си до България заради близостта ни до Украйна. Миналата година руски туристи почти не са дошли, но за сметка на това украинците са били доста", каза Балтов пред Нова тв.

По думите му под карантина на неваксиниран гражданин след завръщане у нас не е необходимо.

"Очаква се поправка на тази заповед, но тя не се случва. Озадачи ме изказването на Асен Василев, че туризмът е добре финансиран. В момента бюджетът е микроскопичен, а фирмите все още имат проблем с издължаването към клиентите", смята Балтов. Според него се очаква до края на март да бъдат преведени последните помощи за бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Адаша много правилно ви го каза: "Истината е,че 99% от вас въобще нямат представа от туризъм,защото за това се УЧИ 5 ГОДИНИ,а болшинството сте НЕУКИ" - кратко и ясно!
46
0
 
10
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Значи за да има хубав сезон трябва да се направи следното! 1. Да се построят поне още 1000001 хотела! Ако може од всеки хотел да има 10-20 декара асфалт , за паркинги! После требе всичко което е плаж да се бетонира! Поне 200м навътре в морето да има пристани бетон и други! После когато идеш на морето келнери абе въобще персонала трябва да те замерга с кошници с фекалии! Да се мръщи да се цупи абе да прави така, че да ти е гадно и също да иска мноого пари за това! При тез усливоя ще има добър сез
45
1
 
13
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
"Българи бол ама купуват на крак палачинки , цаца , сладолед и минерална вода . Това не прави пари" Това прави пари на тези,които продават горепосоченото!А тези с ресторантите не "прави пари",защото не знае как!Справка-Турция,Гърция,Италия и да не продължавам нататък.Тези там "прави пари",защото не е само надути цени и отвратително обслужване,а правилно отношение към всеки,за да дойде пак,а не да ви псува! UNDERSTAND?!
44
5
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Мита, че руснаците са богати туристи е за хора с ментални проблеми. В България такива няма. Тук идват в апартаментите, пържат цаца и смърди на водка. По ресторанти не ходят. Прането ни смърди от готвенето по терасите. Радваме се, че от 2 години ги няма. Богати руснаци ходят във Франция, Италия, Гърция, Испания, но и те са малко. Масовото са инкузив мизерници или в собствените си апартаменти.
43
3
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Летния сезон ще си е силен, като миналата година. В Август нямаше места по ресторантите и имаше опашки. Нямаше руснаци и беше хубаво. Имаше много поляци, чехи, немци, украинци и румънци. От 30 години не е имал по-хубав сезон. Жалко е, че тази година няма да има украинци.
42
2
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Много интересно, когато през 89-та се зародиха първите мутри никой не реагира,след това настъпи мракобесна инфлация отново пълен пас,пуснаха Ви чалга и кална порнография за отклоняване на вниманиято,хвърляхте шапки до небето,натириха Ви из Енропа за да Ви вземат територията пак се хилехте като счупен буркан,отнеха Ви правото на индустриализация и независима енергетика мигахте кат брашняна мишкак Ща стана бре,много куражлии снанахте!!!!!!!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съсипаха всякакъв бизнес в Бг...с тези цени на битовият ток ,след ковида и войната....и инфлацията -скоро ще е страшнотоооо.А относно ковида-ей Румънците махнах всякакви тестове,ама у нас лабораторийте не се наядоха с пари..
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега , това , че е пълно с хора не значи , че се харчат много пари . Колкото и да плюете Руснаците те бяха богатите туристи , които харчеха много пари по луксозни заведения и всякви глезотии. Богатите европейци ходят по италия и испания те няма какво да правят тук за тях не е проблем да дадат за две кафета и два сока 50 евро . Българи бол ама купуват на крак пакачинки , цаца , сладолед и минерална вода . Това не прави пари бетните европейци тук олинклузив не харчат нищо извън хотел .
39
0
 
23
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Айде стига сте ревали за поредна година преди сезона!Никой не е длъжен да ви плаща .Истината е,че 99% от вас въобще нямат представа от туризъм,защото за това се УЧИ 5 ГОДИНИ,а болшинството сте НЕУКИ.И всичкия бетон на света да излеете по курортите,пак няма да се научите да правите бизнес,защото сте прости некадърници.Изгонихте всички от тук и продължавате в същия дух.Ами докато я карате така,ще търсите туристи,ама друг път(макар,че будалите никога не свършват и вие май точно на това разчитате)
38
0
 
17
 
! Отговори
Беден хотелиер преди 2 години
Абе вие се оляхте бря!!! На ден по 10 статии само за пропаднали хотелиери и скапаните им сезони пишете... Това са денонощия с едни и същи помии!!! В България туризма си отиде отдавна още преди около 30 години!!! Спрете се вече!!! Как не написахте една статия, че има олио по 2,99 някъде на промоция???
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нека са да видият как трябва да са цените. 40лв олинклузив. Стига ви лапачка без нищо на среща.
36
0
 
6
 
! Отговори
време преди 2 години
Кръчмар бизнесмени захващай те се на работа цяла Европа е гладна за зърно и зеленчуци България е богата не разчитайте на чеченски руснак на плаж.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Данооооооо.....
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер новина. Дано никакви туристи да няма извън страната, а българите да ги разкараме в Гърция и Турция. Празни плажове само за живеещите по морето.
33
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 2 години
До пияница мистик...вярно е за цените вдигнати много, но е вярно и за много туристи носещи си храна, купуващи от топли витрини, а те стават все повече.
32
0
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Малеееееее, как лъжат. Като дърта ромка :))) Спомням си как лятото миналата година тук постоянно се пишеше, че била рекордна по брой посетители и много българи са предпочели нашето черноморие пред Гърция и Турция. Същото ми го каза и моята от Черноморец. Те там имат къща и всяко лято са за по 3 месеца там. Каза ми, че за сефте вижда толкова туристи и че цените се били вдигнали двойно и тройно. Аз сега на кой да вярвам? На нея, дето ми е любовница или на туристическите бизнесмени :))))))))))))))
31
7
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Според бизнеса не е нужна карантина на неваксинирани граждани" -- Всеки ли на територията ви има категорично мнение по всеки въпрос, въпреки че няма понятие от нищо?
30
2
 
22
 
! Отговори
Док преди 2 години
Днес Гърция обяви, че преди Великден ще премахне всички Ковид ограничения. Честито на нашите хотелиери. Тази година освен чужди, и български туристи НЯМА ДА ВИДИТЕ!!!! ХАХХАХАХАБХАБхахааааа!!!
29
1
 
15
 
! Отговори
морски преди 2 години
Алчните печалбари пак няма да си платят високите наеми на обектите. Догодина още повече платете предварително. Много ще спечелите, тук ден година храни!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи пак.Имате бежанци целогодишно ще им плащат кво ревете.