Проверки след оплаквания - украинци бягат от лошите ни условия

Собственикът решил да приеме бежанци, защото не работил 2 години
9 апр 2022 19:07, Анисия Иванова
305

Проверяват местата за настаняване на бежанци в Русенско след сигнал за лоши условия в къща за гости в град Мартен. Собственикът ѝ приема 9 души, бягащи от войната, които само след 3 дни искат незабавно да напуснат дома, недоволни от състоянието на къщата.

В къщата за гости се настаняват две семейства с малки деца и жена в неравностойно положение. За настаняването им собственикът на къщата трябвало да получи по 40 лева на човек за вечер като компенсация от държавата.

След 3 дни обаче, бежанците се свързват с местна доброволческа организация и молят незабавно да бъдат преместени. Приемат ги в Кризисния център на Каритас в Русе.

"Оплакаха се, че не са имали достатъчно храна. Също така, че пространството е било тясно, не е било пригодено за хора с увреждания. Като цяло се оплакаха от отношението", каза управителят на "Каритас" – Русе Георги Михов.

Семейството не пожела да застане пред камерата ни. Споделиха, че са много стресирани и изплашени. По думите им в къщата е било студено. Собственикът се е държал много лошо с тях. Той обаче отрича.

"Смятате ли, че ще ми дадат от общината всички видове разрешителни, ако няма условия? Четири стаи с 3 бани, 2 тоалетни, широки спални - нова къща - изолирана с климатик и т.н.", изтъкна собственикът на къщата за гости Пламен Митев.

Мъжът твърди, че семействата са искали да бъдат настанени в по-луксозно място, затова са се оплакали. Той е решил да приеме бежанци, защото не е работил близо 2 години.

"Аз не работех от пандемията насам, платихме патентни данъци, спря ни. Не съм взел една стотинка помощи, карам си на моите пари, на моите мускули", подчерта Митев.

От предоставени на екипа ни кадри от мястото, където в момента са настанени украинците, се вижда, че пространството е по-широко. Кметът на Русе е разпоредил проверка на всички места за настаняване на бежанци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За каква култура говориш и как я разпознаваш? Ти не можеш да пишеш !
169
6
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както ви казах вие не познавате този народ те са много нахални ако са от западна украина те са още по нахални те са родата на бендеровците са неблагадарници те първа започват. работих с тях в москва около 3г от западна и источна украина руските украйнци са добри и културни и въспитани добро душни
168
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, семейства с деца? Ами нали уж има тотална мобилизация в 404? Пак лъжат
167
4
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше едно българско радио, което всеки ден съобщаваше какво е времето в Молдова и Украйна и всеки ден предупреждаваше шофьорите на ТИР-ове да пътуват в Украйна в групи и да не оставят колите си без надзор, защото за минути ще ги ограбят. Огромна престъпност!!! Така че не ми ги хвалете украинците.Сигурно, собственикътна къщата за гости се е опитал да им говори на руски и за това го обвиняват в лошо отношение. Хотелиери, говорете им на български! Украинският е по-близък до българския от руския.
166
4
 
84
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Да си отиват
165
5
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз познавам една украинка още от соца. Тя се представяше за рускиня. Като спираха колата от кат се правеше че не разбира български и говореше само на руски и всеки път се отърваваше. Мъжът и, българин, се казваше Тома, тя го прекръсти на Томич и така си и остана. Тази специално беше без причина злобна
164
3
 
85
 
! Отговори
До 205 преди 2 години
Ами няма! Няма свестен украинец бе! Украинка женена за българин,от 20 години е тук, година ме мотае за 100-на лева. Нали, малко са си джобни за деня, мъжа и уж бизнисмен, но ме мотае. Сигурно педикюра и струва повече месечно, но са такива.
163
4
 
90
 
! Отговори
Украинец преди 2 години
Готино. Хотел, море, безплатна храна,някоя кинта в джоба. На есен яхвам джипа за 120 000 евра и си бия камшика към я Германия, я Франция, бе където дойде. Нали си направих почивката.
162
7
 
109
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Работил съм с украинци. Изобщо не ми обяснявайте какъв "славянски народ били". Тепърва ще ги опознаете. Съвет в аванс - внимавайте с парите или работа в аванс. И в двата случая ще сте прецакани. Аз се разминах с едни 3 000 долара загуба. Но опита ми е безценен! На украинец и вода няма да продам. Ще ме завърти нещо.
161
6
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А условията в Донбас ще им харесат много в мазета та по 20 човека обстановката там е 1942 г. Марш нацисти в Украйна ще разберат много хора що за хора са Украинците.
160
3
 
90
 
! Отговори
От Канада преди 2 години
Искам само да кажа, че преди 20 години пристигнах в Канада с около $1200, спах една вечер при познати на надуваем дюшек на земята и на следващия ден ме натириха да наема една квартира на ниво мазе, което бе само една стая с баня и тоалетна 1 и 1/2 по техните стандарти за $380 на месец. Едвам изчаках да измине един месец докато получа т.н. СИН карта и се хванах веднага за работа защото парите бяха свършили. Това на видеото е лукс за българина през 2002 в Канада.
159
8
 
106
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
В телеграма гледай как изгониха от хотел една украинска бежанка защото казвала истината ,че именно украинската армия убива цивилните и ги ползва като жив щит !Една друга украинка я наклеветила там нещо си и я снима и и се подигрваше докато я изнасяха!Зли фашизоиди са!
158
4
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 194 А предпочиташ ли да живееш в мазе под падащи бомби? Иначе е вярно, че са на почивка, не бягат от война, и съответно искат най-доброто, особено като има балъци да им го дават безплатно.
157
4
 
91
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Тия са нагли и искащи. Ще ни се качат на гламата.
156
10
 
10
 
! Отговори
Пан преди 2 години
До ПитърЛегни наспи се. Живота е повече от черно и бяло. Нито едните са добри нито другите.
155
60
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това било къща за гости ! Тоалетната е отделена от стаята с една завеска! Реално тоалетната е ниша в стаята! Преди две години, когато е работил и настанявал туристи, по колко им е вземал за нощувка? По 4,50 ли ? Защото това нещо не може да струва повече. Аз предпочитам изобщо да не отида на почивка и да си остана вкъщи, пред това да съм настанена на подобно място.
154
7
 
61
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Христосков: Ти бе,баш достойни Българино,на колко си години,че ми препоръчваш ти твоето любимо НАТО? Я се запознай с операция "Гладио" на туй същото НАТО и чак тогава ела тука и ни го препоръчвай! Неук вчерашен сополанко...тия дето се бият на украинската страна в голямата си част са точно като тебе. Зомбирани с ,пропити с фашизирана идеология,дълги години наркоманизирани и обучавани в терор над цивилни граждани! Операция Гладио за разлика от Операцията по Денацификация е била секретна 25 г.!
153
4
 
77
 
! Отговори
Ррррррр преди 2 години
Марш веднага на границата в палатка! А ако искат доброволците, може да ги обгрижват у дома си. Не благодарници!
152
3
 
78
 
! Отговори
Чиба преди 2 години
Яяя... чиба в Харманли там да се ширите с дюшеци на войнишки вишки, една чешма на 5 души и телена ограда.
151
2
 
102
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Що за подигравка с хората ? Настанили ги в тесни стай, и нямало достатъчно храна! Моля закарайте ги в 5 звезден хотел. За вечеря шведска маса, и отделно по 100 кинта на ден. За всичко това ще плати богатият и щедър български народ,.