Над 800 украинци има в Албена, помагат в почистване на курорта

Близо 270 са деца, подготвени са тържества за Великден
14 апр 2022 20:36, Анисия Иванова
84
Над 800 украинци има в Албена, помагат в почистване на курорта
Снимка: БГНЕС
Ваканционно селище „Албена“ е приютило 818 украински граждани, като близо 270 от тях са деца, съобщават от комплекса.

Осигурени са условия за онлайн обучение на децата в ученическа възраст, а за най-малките са предвидени кръжоци по рисуване и танцови вечери. Голяма част от бежанците вече посещават курсове по български език и всяка събота участват в почистване на прилежащите паркови пространства. Предприети са и необходимите мерки за тяхната безопасност, казват от ръководството на курорта.

В седмицата преди Великден ваканционното селище ще посрещне група професионални състезатели по гимнастика от Украйна, които ще използват съществуващата база за спортната си подготовка.

На Велики четвъртък настанените бежанци ще могат да участват в ателие за боядисване на яйца, а на Велика събота – в приготвянето на обредни хлябове и козунаци. За неделя сутрин за желаещите е организирано посещение на празничната Великденска литургия в храм „Свето Успение Богородично“ в близкото село Оброчище.

След това е предвиден обяд с тематични ястия, а в края на деня на морския бряг ще има фестивал на хвърчилата, казва Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
13
 
! Отговори
к'во му плащаш преди 2 години
От днес във Фантастико печено агнешко бутче само за................79 лева килцето!
4
2
 
30
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Геноцид срещу Българите работи идално. На Албена една седмица е 2 бона за семейство,и ние може да я глядаме само на картичка..но щом е за продажните Окри всичко е ок. Живот като на кино!
3
6
 
22
 
! Отговори
Вън от България! преди 2 години
Гледайте предаването "Не се страхувай" на Васил Василев по Евроком. Василев е бил кореспондент в Ливан по време на гражданската война там. Причината за гражданската война е приемането на палестниски бежанци, които след това са искали да нападат Израел от Ливан. Палестинските бежанци водят до кървава гражданска война. Същото ще стане с украинските нацисти-бандеровци, сега куротисти-"бежанци", които ще се опитат да направят България плацдарм за следващата война срещу Русия. Опичайте си акъла!
2
6
 
19
 
! Отговори
А ние У София преди 2 години
даже Яйце не може да си купим за Великден, още по-малко да ги сварим, при тия цени на тока, а за Агнешко - това е Спомен от Миналото - ядем вече Виртуално - на снимки в Интернет! а скоро и Интернета няма да може да си плащаме...
1
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комплекс "Албена" заслужава само похвала и уважение за това благородно дело! Бъдете здрави Бог да Ви закриля и пази! И светли и по-спокойни Великденски празници, доколкото могат да бъдат такива по време на брутална война и агресия.