Куче нахапа петгодишно дете в Ловеч

Общински служители заловиха агресивното животно
27
Куче нахапа петгодишно дете в Ловеч
Снимка: Pixabay

5-годишно дете е било нахапано от куче в ловешкия квартал "Здравец". Инцидентът е станал на 2 май, а сигналът за инцидента е подаден в Община Ловеч от гражданин към 15:00 часа, съобщават от общинската администрация.

Майката на пострадалото дете разказа пред БТА, че около 13:00 часа е извела сина си, заедно с друга майка, на детската площадка до блока. Малко след това са дошли три момичета, на около 12-13 години, след които е вървяло и кучето. Изведнъж жената е видяла как животното е сложило предните лапи на раменете на детето ѝ. При опита ѝ да го изгони то е започнало да хапе момченцето по главата.

В следствие на това детето е с няколко рани по главата и с три шева на веждата над клепача. Детето е закарано веднага в спешното отделение на ловешката болница.

"Детето е било в задоволително състояние, пристигайки в спешно отделение. Консултирано е от хирург и специалист по очни болести. Раните са били няколко, пострадал е десният клепач. Днес е осъществена пластика. Детето е вкъщи, в добро състояние", заяви за БТА д-р Алдин Начков, заместник-директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч.

Майката е категорична, че ще съди Общината.

От общинската администрация посочиха, че е идентифицирано агресивно куче, безпризорно и черно-кафяво на цвят, което по-рано не е забелязвано в района. За жалост то е успяло да избегне залавянето.

Днес обаче то е заловено от общински служители. Това стана след като методично беше претърсен целия квартал „Здравец“. Кучето, което е непознато за района, е прибрано и ще бъде обработено според правилника на центъра, отбелязва от общинската администрация в Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
13
 
! Отговори
Док преди 1 година
До Мнение: и каква точно "отрицателна енергия" има едно 6 годишно дете, бре, мъдурррко??! Ако куче нападне детето ми пред очите ми, повярявай, това ще е краят на живота му първо, и доста тежка щета на собственика му, второ...ще се случи посредством първия камък, клон, лопата, бутилка, острие или каквото друго ми попадне в ръцете. И трябва да ми ги отрежат за да ме спрат!
20
12
 
0
 
! Отговори
Boko преди 1 година
До н 13 а ти искаш ли един шоколад в врътъ ама як дате пари една година
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, боже, колко много щастливи хора има при нахапано дете.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен лично са ме хапали кучета без абсолютни никаква причина!
17
19
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Защо хапе едно куче? Защото наоколо има доста, доста хора с отрицателна енергия. Имам средноазиатска овчарка (алабай), на 9 години, ходи само (!..) с намордник защото наоколо има хора с отрицателни енергия, те леят глупости, простотии, невежество и моето куче (50 кг) това го усеща и настръхва. Човек трябва да бъде благороден Човек, да твори добрина, да започва с добрина и да заспива с добрина тогава всичко ще бъде наистина чудесно! Да живее братска, Славянска Украйна. Ние сме с Украйна ..!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някаква човекоподобна майм.уна е цвъкнала минусче на 18 :) С цялото си сърце пожелавам на детето на тази май.муна да срещне характера на това усмихнато кученце.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някоя такава мас.тия ухапе дете ми, ще й отрежа главата, ще я закача на входа на общината и ще извикам мисир .ките да уведомят целия свят, но те със сигурност никаква работа няма да свършат! Да живее българският (Maл0)YMeH избирател и целият бългоропитекски народ!!!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау че хубаво кученце. Вижте само как се е усмихнало.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо хората стресират милите кученца бе? Я всички човеци в затвора! Доживот!
12
2
 
13
 
! Отговори
Нормална държава ли? преди 1 година
Как, как от диви балканци?!
11
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога тези *** ще ни хапят по улиците и ще стресират хората ежедневно? Ненормалните кучкари най-нагло ги разхождат по улиците и градинките без каишка и без повод, а за намордници - да не говорим. В нормалните държави кучетата се прибират в приют, а на 14-тия ден, ако не са осиновени и регистрирани от новите собственици - евтаназия. Трябват масови проверки и глоби на всички недобросъвестни кучкари - ежедневно - докато се научат!!! Хем ще се съберат пари в бюджета.
10
7
 
19
 
! Отговори
42 преди 1 година
За да се убие куче, работа върши черен шоколад. Около 15 гр. на килограм тегло е достатъчен.
9
4
 
16
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
3, е, и? Като няма места, има права лопата
8
5
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Права лопата няма ли
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме включване от куку-чкарите за които кучешкия живот има по голяма стойност от човешкия.
6
1
 
16
 
! Отговори
Септември ще бъде преди 1 година
Май...кучета ще ни хапят докрай...понеже байГаньо е просс безКРАЙ!
5
2
 
22
 
! Отговори
хан крум преди 1 година
Собственика да се бичува на центъра
4
22
 
11
 
! Отговори
- преди 1 година
Не ви е виновно кучето. Вижте се какво представлявате.
3
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 1 година
Почвайте възмущенията. До 1 месец пак ще има нахапано дете. Ние братя толкова си можем.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам познат се опита да настани намерено куче в приют води го на 300км в района в приютите нямало място гледат 30 кучета вземат хиляди на месец и ги крадат не са виновни кучетата, че скитат по улиците от приюта ги изхвърлят обратно на улицата