Към края на лятото допълнителна Спешна помощ по Черноморието

В Приморско още не вярват на допълнителната мярка
24 авг 2022 17:07, Петя Славова
4

От утре по Черноморието започват да работят допълнителни екипи на Спешна помощ. В Приморско, Слънчев бряг и Златни пясъци до края на сезона ще бъдат осигурени по една линейка с по два дежурни екипа. В Приморско единственият спешен екип казва, че мярката е закъсняла.

В Спешния център в Приморско, където работи един екип, все още не вярват, че ще има допълнителна линейка до края на лятото.

"Аз помислих, че колегите се шегуват сутринта, наистина не повярвах! В крайна сметка аз не виждам сега какъв е смисълът, тъй като сезонът свърши, това трябваше да го направят края на май", коментира пред Bulgaria ON AIR фелдшерът Стефан Иванов.

"Как да вярваме, като ние две години се борим с институциите в България да ни заплатят COVID-19 възнагражденията", каза шофьорът на линейка Янко Янакиев.

От общината в Приморско уточниха, че допълнителните екипи и линейка само частично ще решат проблема с медицинското обслужване на Южното Черноморие. Настояват за създаване на филиал на Спешна медицинска помощ в курортния град.

"На територията на Приморско функционира изнесен екип на Спешна медицинска помощ. Това означава, че когато има сигнал на територията не само на община Приморско, а и на Царево и Созопол, от телефон 112 екипът получава разпореждане и тръгва. И тази врата остава затворена, заключена. Няма медицинско лице, което на място да посрещне човек, който има нужда от спешна помощ", обясни кметът на Приморско Димитър Германов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
С толкова много наркомани и възрастни хора минимум по 10 линейки трябват на град или селище. Хубаво е туризъм но здравеопазването е на нула там. Една линейка за парлама ако на патрула му стане лошо.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше редно да се случи преди 2-3 месеца, но да се осланяме на поговорката, че е по-добре късно, отколкото никога.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали бяха ЗА лятото? аз ко казах, че то свърши и ще изперат едни пари