Цените растат, строителната продукция намаляла с 1.1% за юли

Според данни на НСИ, строителството е намаляло с 0.5% от предходния месец
9 сеп 2022 22:00, Петя Славова
31
Цените растат, строителната продукция намаляла с 1.1% за юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Намалял е индексът на продукцията в сектор "Строителство" през юли тази година с 0.5% от предходния месец. Календарно изгладените данни показват намаление от 1.1% на строителната продукция през юли 2022 г. в сравнение със същия месец на 2021 година. Това показват данните на НСИ.

Според тях през юли 2022 г. индексът на произведената строителна продукция, е под равнището от предходния месец, като продукцията както от гражданското/инженерното строителство, така и от сградното строителство намалява съответно с 0.7 и 0.4%.

На годишна база понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през юли 2022 г. се определя от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство с регистрирано намаление от 3.1%, докато при сградното строителство се наблюдава увеличение с 0.5%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Разбери, народе! преди 1 година
Наложително е: 1) Да ти вдигнат заплатите; 2) Законът да възпрепятства създаването и продажбата на некачествени строежи. Имаш ли прилични доходи, изведнъж ще оцениш факта, че у нас цените на жилищата са най-ниските в целия ЕС, при това значително по-ниски в сравнение с останалите страни-членки. Въпросът е да не купуваш коптори, нагъчкани така, че да виждаш кога съседът ти си е направил нова пломба на зъбите и сградата да не е толкова нестабилна, че да се срути при земетресение три бала.
4
14
 
4
 
! Отговори
XXX преди 1 година
до Momo,пак ще си говорим след половин година, ама да не се окаже, че цените са същите, дори и по-високи?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От повече от месец не е имало статии за имотите. Искам да знам, купуват ли хората, колко процента се вдигнаха цените за тримесечие, колко оскъпяват новите имоти строителните материали, обаче въпреки това, купувачите се бият, кой да даде повече пари за 62 квадрата апартамент с една спалня.
2
5
 
39
 
! Отговори
Момо преди 1 година
ЕЦБ вдигна сериозно лихвата, а се чува, че ще има и още поне едно такова вдигане.Изчакайте още половин година и пак ще си говорим за цените на недвижимите имоти и строителството!
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като намалите продукцията няма как цените да не растат, нали заради това квичахте срещу ГЕРБ - да спрат строежите за да може комунистите да си продават котурките на свръхцени.