Куюмджиев: Може да плащаме сметките на германците и гърците

Коментар за европейските действия
30 сеп 2022 22:45, Росен Стойчев
75
Куюмджиев: Може да плащаме сметките на германците и гърците
Снимка: БГНЕС

"Таван на цените на природния газ, който влиза в Европейския съюз, не е пазарна мярка.

Още по темата
Песимист съм дали ще има позитивен резултат. Как като европейци можем да накараме Катар, Нигерия, САЩ да ни продават газа си на цена, по-ниска от пазарната? Какъвто и таван да се сложи, това ще доведе до по-голяма липса".

Това каза пред БНР Явор Куюмджиев, енергиен експерт и бивш зам.-министър на енергетиката.

И допълни, че възможно решение е да се теглят заеми и да се компенсират бизнесите и гражданите, а природният газ да се купува на пазарна цена.

"За българите има нещо страшно в подготвящия се пакет. Голяма част от страните настояват допълнителният данък върху печалбите на енергийните компании да бъде събиран на общо място, от което да се разпределят пари за всички в ЕС. Като нетен износител на електроенергия ще събираме втората или третата абсолютна сума пари от нашите енергийни производители. И така бедна България ще плаща сметките на германци, испанци, гърци, италианци", допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Анонимник 60, много точно го казваш, но няма кой да вдене.Естествено нашите управници имат постоянна изгода от това,европарите които идват от ЕС /една голяма част са си наши де,но няма как да ги лепнат официално/ са добра хапка.Затова има толкова мераклии да управляват.
62
1
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Крадците си исКат старото ново време, за да могат да си оправят при дефицит на интелигентните, родителите си, нищо, че са с разбирания от панти века, христивните де. Другите не ги мисля, те поне могат да крадат, но и работят много. За 12 или 20 г се промушиха много прости и без ценцЗ младежи. И факти не ви е виновна, поне там има свобода на словото и всеки има право да си каже, това което мисли и вижда. Бъдете здрави и добри хора И не се самозабравяйте и помнете от коя колиба на Бг сте излезнали
61
8
 
44
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ех, чак сега ли ви светва, че България плаща много сметки на държави като Германия, Холандия и т.н. И ще плащаме още , като влезем в еврозоната.Страни като България са приети в ЕС единствено, за да са донори на някои консуматорски държави.Без нас, те умират. Няма как да поддържат стандарта си.
60
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ванката. Шефката на ЕК и Жозеп Борел демонстрираха пълна липса на административен опит и направиха такава каша, че пред нея бившите наши обединения на ТКЗС с МТС бледнеят. Като добавим и нескопосния опит ЕК да централизира всички оперативни функции на ЕС в свои ръце, кашата стана пълна. Не може една гинеколожка да обединява и ръководи коренно различни звена. Тая жена няма ли еврокомисари или и те са като нея?!
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой, к.55 Това се получава, когато редакционният екип изтрие 2-3 коментари след като някой коментиращ посочи в своя коментар номера на по-раншен коментар, към който неговият е адресиран. Би следвало екипът на сайта да има това предвид, аа да не се получава такова увисване. Трябва да се запази номера на изтрития файл и да има надпис изтрит.
58
2
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Е хуу де, как ще стане това!? Все едно отивам в магазина и казвам - дай ми кило котлети, плащам ти ги за 2лв., слагам таван!!
57
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм сигурен от къде дойде очакването, че ЕС "ще ни направи богати". Не е това целта на ЕС и никой никъде в договорите на ЕС не е фиксирал подобна "цел". Може би е било част от кухата пропаганда да ни набутат там, че да ни пишат законите от Брюксел. Докато сме в ЕС няма да има съществено развитие напред. Добре е това да се разбира, за да няма разочарование по натам, защото нещата не изглеждат добре. ЕС ни вкарва в постоянни кризи и нестабилност. Свиквайте.
56
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евро комуната ще се разпадне сама. Не разчитайте на никой да ни извади от там. Никой няма да позволи това. В кошара сме. Трябва да я надживеем и после да си извадим поука от този пореден провал, резултат от нашата глупост и провинциален манталитет. Един ден отново ще сме нормална държава, както всички останали около 180 държави в света, които не "членуват" в ЕС. До тогава ще се търпи. Дано междувременно да се научим да се уважаваме повече, да бъдем братя да си вярваме и да не се делим постоянно.
55
27
 
9
 
! Отговори
Р. Рейгън преди 1 година
Този газпромпски 4-хилядник остана без господар и сега си търси нов... Някой нещо искал, друг пък не бил пазарен -- нищо, че довчера точно тези комунистически отрочета настояваха държавата да се меси в икономиката. Сега излизат от властта и станаха привърженици на пазара. Докога ще ни занимавате с пропаднали комунисти -- кремълски агенти!
54
5
 
39
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Тези канцеларски пъхове от ЕК съвсем са изпушили ! Ако се въведе таван на цените резултатът е , че "таванът ще падне" , но по нашите глави. И Ние емаме нещо в излишик а коопелеттата от EU искат и него да ни вземат.
53
30
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Тоя пък руски *** до кога ще го показват?
52
6
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До номер 53. Номер 53 пише до номер 53 хаха. Сам ли си говориш. Нещо жичката дава на късо хаха пък на всичкото отгоре си пишеш, че не си разбрал хаха. Нищо де скоро всички може да сме на тъмно без интернет така, че може да се наложи да си вържем жичките сами хаха. Това поне го умеем. Всичко е в кръга на шегата.
51
4
 
33
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Като нямаме държавници а само българопродажници всеки ще ни мачка!Даже и по смотаните от нас макета ни се гаврят!
50
0
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 1 година
Изобщо не си разбрал за какво се говори.
49
20
 
3
 
! Отговори
Шопендар преди 1 година
До 51.целият ни преход е по руски тертип,но докога ще газим калта ,защото руснаците ни били най близки.ние сме в Европа,и се сравнявам с най добрите.а цените са същите в Лидл,и другите.в де яйца10-1е,мляко60-80цента,хляб60-80ц си олио1,6.
48
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Когато лудите и простите разполагат с пари стават екшъни който е трудно мозък с добър ток да приеме хахаха. Бях забравила израза хлопа им дюшемето(дъската). Всеки луд с номера си.... Бие ги тока, удря ги съчмата и др....
47
2
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Мисля, че вече при започване на работа всеки трябва да мине психична експертиза и назначен човек да има да не се плащат подкупи. Много луди се разхождат свободно. Трябва да се подписва и документ за права и задължения и длъжностна характеристика и изпит дали уменията и умствените способности отговарят на автобиографията и на дипломата. С толкова много критерий и да има неподкупни хахаха а дано ама надали. Край изпущиха лудите навсякъде. Човек го е страх и да работи
46
35
 
11
 
! Отговори
men преди 1 година
Глупости, ние плащаме най-ниският битов ток в ЕС. Те от 20год ни плащат пътищата, корупцията и благодарение на тях има някоя друга останала болница и училище. Свръхпечалбите идеат от промишлеността, която се продава 80% в ЕС та те си плащат сами.
45
0
 
38
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Вече не ми пука дали идва студена война. Свикнали сме на всичко. На Бурканбанк, сланина с домати, на полето, даже и това да нямаме пари за едно кафе и за храна, даже и да нямаме пари да погребем близките. Може би всички изперкали парвенюта заслужават да изпитат това за да слезнат на планетата Земя. Всичко се надуло не знае къде се намира, надменни и толкова малоценни в своята арогантност. Пълно с луди и с лицемери. На чужд гръб и 100 тояги са малко.
44
8
 
41
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Бях най-голям привърженик на ЕС докато не разбрах, че ние сме новите бели роби на 21 век и сме длъжни да издържаме всички който не са от ЕС + институции, мафия и правителства. А и новите трендове дето налагат за който знам и виждаме, но приемаме ако имат добри качества и заслуги като хора. Общо взето всички ни мислят за прости и са надменни и тесногръди. Ами не сме прости. Войната и всичко лошо което се стоварва в света е по тяхна вина.Тук християните на наша християнка земя в Германия ни унижат