Гражданската отговорност поскъпва, колко ще плащат шофьорите?

Коментар на запознати
17 ное 2022 13:15, Росен Стойчев
41
Гражданската отговорност поскъпва, колко ще плащат шофьорите?
Снимка: БГНЕС

По-скъпа “Гражданска отговорност” от Нова година прогнозират застрахователи заради по-високите обезщетения, които се налага да плащат на шофьорите, съобщи Нова.

През последната година рязко нагоре са тръгнали цените на ремонтите в автосервизите и резервните части, отчитат от бранша.

Още по темата

Традиционно в края на годината голяма част от шофьорите подновяват задължителната си застраховка. През последните месеци полицата е поевтиняла минимум с 5% и 8% спрямо година по-рано, отчитат от брашна: основно заради мощната конкуренция в сектора. В същото време КФН иска вдигане на гаранционните вноски, които застрахователите плащат на държавата, заради повишаването на рисковете на пътя и растящите щети.

“Към края на лятото имаме ръст на изплатените обезщетения с 4 % на годишна база, докато в другата страна на уравнението – има около 1 % спад на общо събраните премии по „Гражданската отговорност””, коментира Владимир Савов от Комисия за финансов надзор.

Сметката в уравнението не излиза, тъй като през последната година цената на „Гражданската отговорност” върви надолу, обясняват от комисията-регулатор. И въпреки повечето изплатени обезщетения от застрахователите - събраните премии са по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече разходи и за какво? За да пускат безнаказано убийците на пътя ли? Който руши чужда собственост той да плаща, не е редно всички да плащат заради една част нарушители.
11
7
 
19
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Аз имам три коли.... Един джип Mерцедес МL - студент на 21г. Едно Е60 гимназист на 16г. и дядовата жигулка на 49г. с 6купи от ретро паради дето седи в гаража и се кара по 1000км годишно.... Та да попитам докога ще търпим застрахователите да си прокарват лобистките закони?Нали се зове ГРАЖДАНСКА отговорност?Защо плащам за три коли като не мога да ги карам и трите наведнъж?!?Направете го като в ЕС-ГРАЖДАНИНА да си плаща за себе си а не за колите?Аз от 7г.имам Златен Талон-защо нямам отстъпка?;?
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а сезонни застраховки, кога? а като те блъснат, застрахователят да ти предоставя собствен автомобил, докато оправят щетата в техен сервиз, кога? както е в белите държави? а застраховател да съди община заради неизправен път, кога? въобще, какво получаваме срещу парите си? а
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато не почнат да застраховат шофьорите, а не колите, ще е все тая. не колата прави катастрофата. преди години, имах малка кола на изплащане, със задължително каско. един се подпря отзад, хлътна леко задната врата/капак. самият продавач настояваше да се оправи в негов сервиз, направих го, защото ми беше все тая. на другата година, застрахователят вика: охх, тука много скъпа щета сте имали, какво правим? защото му излиза какво са платили по колата, а не вина или лична застраховка.
8
1
 
19
 
! Отговори
От хората преди 1 година
От 50 год.съм шофьор и не слизам от колата.Да ме пази БОГ ,до сега не ми се е налагало да ползвам застраховка.Защо бе Господа,ще ми увеличавате застраховката, за онези *** на майка и татко децата които се друсат,пият и после бягат.Стига,защото тези,които правят този закон може да си идат,защото аз и хиляди други ги избираме,за да осигуряват на застрахователите печалби.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен 001 преди 1 година
Вместо да прави проверки на г-н Совов, смята уравнения защо цената въври надолу...и той е за спешна смяна...
6
2
 
30
 
! Отговори
До номер1 преди 1 година
Няма бонус-малус, само фaл0с за плебса от милите застрахователи!
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това се казва законен рекет!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Като в Холандия всеки месец по 200 лева !Браво БОКО
3
5
 
15
 
! Отговори
Уууубряя преди 1 година
Аман!Мутрите в таз к04ина нямат наяждаме!Аман!Ходете по избори вместо да грабнете коловете!
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
просто няма да сключвам!
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали щеше да има бонус-малус, не съм правил нарушение с години и плащам същото като тези дето ги глобяват всеки ден?