Най-сериозната снежна покривка е в Лом - 29 см

Във Враца тя е 17 см, в София - 8
10
Най-сериозната снежна покривка е в Лом - 29 см
Снимка: БГНЕС

Най-голяма е натрупаната снежна покривка в Лом - 29 см. Това съобщиха за БТА от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Данните за валежите от сняг показват, че във Враца снежната покривка е 17 см, в Кнежа - 14 см, в Ловеч - 13 см, София - 8 см, в Монтана - 10 см, в Оряхово - 7 см.  В останалата част на Дунавската равнина снежна покривка е от един до пет сантиметра.

От НИМХ предупредиха и за силни пулсации на северния вятър към 20:00 часа, които са: 22 метра в секунда на нос Емине,  21 метра в секунда  в района на Шабла и Ахтопол, 15 метра в секунда за района на Варна, 18 метра в секунда - за Бургас  и 20 метра в секунда за  в Сандански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 1 година
"В останалата част на Дунавската равнина снежна покривка е от един до пет сантиметра."...В Русе не е валяло,ние не сме ли в дунавската равнина?
7
1
 
5
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Анонимен 4 Бил си малък и нисък. За това 30-40 см. сняг се ти се виждали като един метър.И аз помня много сняг като 4-5 годишен. По пъртините вървяхме като в тунел , но както виждаш имам логично обяснение.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 см и трагедия, *** държавата , ми ако е 100 см.....
5
1
 
6
 
! Отговори
дано, дано, данооо.. преди 1 година
Дано да е в квартал "Хумата"......да затрупа електоратЪ на Боце.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашната е най-безснежната зима в 63 годишният ми живот. Без съмнение промяна на климата има. Кой е виновен не знам.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато бях дете (края на 70-те и началото на 80-те) имахме снежна покривка 50 до 10 сантиметра и я държеше през цялата зима. Нямаше проблеми. Сега с глобалното затопляне има няма сняг по 30-тина сантиметра и е трагедия.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А помните ли как ни лъже ха, че зимата ще е мека,топла и без снежна, само преди месец.Аз винаги съм казвал, че зимата започва през февруари и продължава и през март че някога и до края на април, щом кокичетата цъфнат през втората половина на януари.А тази зима ще е студена и снежна с температури до-15/20 С*
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вятър се измерва в километри в час. Какви са тези секунди? Не сте ли слушали по телевизията Минчо Празников и Любка Кумчева когато казваха времето че използваха километри а не секунди. Те по тъ пи ли бяха от вас?