Плащате по-ниска такса смет, ако децата ви спортуват или се занимават с изкуство

Инициативата е на общината в Пазарджик
45

40% по-ниска такса битови отпадъци ще плащат родителите на деца и ученици, които се занимават с изкуство и имат успехи. Мярката е въведена от община Пазарджик и цели да стимулира извънкласните занимания на децата.

Над 500 семейства ще се възползват от възможността да платят по-ниска такса смет.

"Като отстъпката по селата е между 20 и 50 лева, а в града между 50 и 120 лв., в зависимост от данъчната оценка на съответния имот и тежестта на данъчното облагане", поясни началникът отдел "Местни данъци и такси" - Минко Минков.

До момента от намалението са се възползвали над 500 семейства, чиито деца развиват успешно своите заложби и таланти в извънкласни дейности по танци, пеене, свирене, изобразително и театрално изкуство и литература. От отстъпката ще се ползват и родителите на 120 деца от танцов състав "Чудесия".

"Аз все още тази година не съм заплатила данъците си, получила съм съответната декларация и документи, които трябва да бъдат подадени", каза Росица Генова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Жестът е важен за това, че ти си забелязан, че можеш да правиш нещата спокойно и, че въпреки всички ежедневни неща, които те затрупват, някой те забелязва. Те са малки тези жестове, но са важни", добави Цветомира Баненкина.

"На децата бе обяснено, че това е всъщност награда за техните постижения", уточни ръководителят на ПТС "Чудесия" - Таня Димитрова.

От три години по-ниски местни такси заплащат и родителите на успешните спортисти от община Пазарджик.

Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
19
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
И каков общо има едното с другото? Като спортуват, семейството ще изхвърля по-малко отпадъци ли? Инициативи, та дрънкат!
17
2
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Уникална глупост. Да свързваш данъци и смет с децата е мазохизъм.Предлагам семейсвата на ромските деца които ходят училище , да не плащат нищо. То и сега е така , но поне да бъде облечено със закон.
16
1
 
17
 
! Отговори
Сметна палата преди 1 година
А пък ако нямате деца, които да правят ***, ще плащате двойно, дори и да живеете в чужбина.
15
2
 
9
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Забравих да кажа и колко пари излиза едно състезание. Само тук в България е поне 200лв. А за чужбина,дори и не си помислям
14
6
 
8
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Синът ми се занимава с танци,ще ударя кьоравото . Добре е като идея,но едно дете за да спортува са необходими мноооого средства,само обувките за стандартни танци са 150лв. а като сложиш панталони,боди и т.н. ... А таксата на месец е 50лв.,без допълнителните часове...е ще си върна парите за папионката .
13
6
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Да , уникална глупост е децата да спортуват докато вашите се друсат пред НДК и на паметника на Альоша 🤣🤣🤣🤣
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно властите в тая страна на всички нива са тикви.
11
1
 
20
 
! Отговори
Я нещо преди 1 година
Стимулират извънкласните дейности и 12 часа престой в училище. После да не се чудят, защо родителите си прибират децата с обяви за издирване.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уникална глупост!
9
1
 
20
 
! Отговори
Ежедневно преди 1 година
Егати глупостта!
8
0
 
11
 
! Отговори
Фен преди 1 година
А трябва ли да пушат цигари или да пият алкохол въпреки , че спортуват?
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има ли ограничение за възрастта на децата понеже моите са вече над 50 год. но спортуват активно и като пийнат пеят свирят и танцуват.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг стана за смет
5
2
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Пазарджък центъра на просветата :)))
4
4
 
11
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
На повечето "хора" децата им са смет. Чалга, чуждопоклонничество, омраза към способните, омрааза към живот-ните, омраза към живот-а, завист, манталитет на жертва, паразитиране на социалната система, нахално самочуствие без покритие, междурасови полови контакти и бракосъчетания, ръфане на мъртва плът от хуманизирани животни, напиване до безпаметност, прекаляване с наркотични вещества, дупчене с "ваксини" - това не е само за България, тук дори сме се запазили. Закривай го този свят! Огън, бий!
3
2
 
15
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Интересно ми е в Столипиново колко такса смет плащат. Всъщност знаем - НУЛА, защото като дойде цирка "избори" трябва да ходят под строй. Явно цигaньорите и техните чавета са ултра-мега-отличници според кмета. И спортисти са де - спортуват джебчийство, крадене, шампиони са в играра "тука има тука нема".
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава общината ще фалира и няма кой да сбира буклука и епидемия от плаховете.
1
2
 
21
 
! Отговори
@ преди 1 година
Браво , малкия асанчо друса кючек и не плаща такса смет .