Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева

Сезонът е по-слаб от предходния
94
Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева
Снимка: БГНЕС

Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без промяна.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта „Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта „Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта „Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

На плажа във Варна се плаща по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

„За поредна година цените са без промяна. Във Варна комплекта „чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на „Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „Св. св. Константин и Елена“, пред bTV.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи.

Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година.  

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените на плажните принадлежности. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – „Слънчев бряг“, положението е различно – там плажуващите трябва да си приготвят до около 10 лв.
„Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към договора си през целия период на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, но ние все пак успяваме да го правим“, концесионерът на плажа „Бургас-Север“ Симеон Цветков.

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, докато по-курортите отдъхват предимно чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: мореплажчадър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Фен 84 Виждал съм вълните да заливат чадъри, толкова напред ги слагат ненормалниците.
81
1
 
14
 
! Отговори
Фен преди 9 месеца
Аз нямам проблем да си платя чадър, барбарон или там каквото предлагат, но в България много ме дразни че са разхвърляли тези чадъри на цялата предна плажна ивица, още малко и във водата ще ги забучат. Това никъде го няма в Европа, такова нахалство, алчност и безочие. Цените по заведенията са доста високи , и алкохола почти нвсякъде е менте. И затовя спрях да ходя на БГ курорт, само на палатка на див плаж.
80
1
 
3
 
! Отговори
ХоХоХо преди 9 месеца
А колко струва на геврека дупката?
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък ходя на плаж с наши чадъри, столове и тента. Къде по-точно да ги поставя, на така наречените свободни зодни, забити в края на плажовете ли? Ходи се в Гърция, там непокътнати и незастроени плажове да иска човек. Почивка на море отдавна не се свързва само с лежене под "платена сянка" подлътена с чалга и всякакви крясъци покрай теб и това не продължава да не се разбира...
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия са толкова алчни, че скоро ще почнат да искат пари и вечер за плажната кинкалерия
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сянката НЯМА цена. В страна, в която съществува израз "Цената на сянката" няма как да съществува и туризъм. Неща като плажен чадър и шезлонг са ЧАСТ ОТ ТУРИСТИЧЕСКАТА УСЛУГА. Цялостната. От която печелиш и за която хората с удоволствие плащат.И няма как, когато се обсъжда въпросната услуга, пишман-медиите (то и те какъвто туризмът) у нас да говорят само за "Колко ще ни струва сянката това лято?"Яжте си бетона.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престанете с ваша тази сянка и тези скапани чадъри! Не разбрахте ли: Не ги искам! Няма да ги ползвам! Имам си чадър, шезлонги- 2 бр.- леки удобни, не ме мързи да си ги нося. Защо да ви давам пари за нещо което не желая?
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахаха....луди ..никой да не им стъпи на плажа, че и по заведенията. За
74
0
 
8
 
! Отговори
Изгорел врат преди 9 месеца
Тея забравиха да напишат и моя ценоразпис - заредил съм джетовете - 80 лева за 10 минути, 100 лв за 15. Продаваме и евтини застраховки
73
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой не ходи там... какъв е смисълът да ни пишете ценоразпис??
72
2
 
18
 
! Отговори
... преди 9 месеца
ми, затова се ходи я в Гърция я в Турция! там се плаща за сянката, но пък далеч по-малко и срещу кафе бира или нещо от сорта! Бе как да кажа, в Гърция и Турция кафе от морето е далеч далеч далеч далеч повече от колкото в България! А цените ами и цените, особено в Турция са по-ниски отколкото в България! Та да живей морското "туризъм" в България!
71
1
 
17
 
! Отговори
истината преди 9 месеца
Любимото ми е колко български коли с А и В в началото на номера има по Гърция, много от тях са си купили имоти там :)
70
2
 
11
 
! Отговори
До преди години преди 9 месеца
Всяка вечер машина минава и почиства цялата плажна ивица на Албена, ако е бил мръсен пясъка до Вас вероятно някой от съседите се е погрижил за това.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а бе вие сте за кабо верде, сенегал или за фуертевентура на канарите - цел ден ше се ровите без пари на плажа, чедъри не ви требат шот там духа и не е толко жега, с аборигените сте на едно ниво, а на канарите и в пъти по евтино от слънчака ... е ше се изръсите за аероплана, но иначе е ...
68
3
 
27
 
! Отговори
ghost преди 9 месеца
А най-готиното е когато в края на сезона всички наши "хотелиери" се изнасят да почиват в Гърция и Турция...:)))
67
3
 
15
 
! Отговори
За партитата - ДА преди 9 месеца
по вестниците на острова навсякъде пише, че най яките партита са в БГ- яко алкохол, наркотици и мацки. Това е евтино - другото скъпо, но и не им трябва. В България се развива специфичен туризъм, със специфична клиентела и цените на чадъри-шезлонги са просто за да отблъснат и откажат останалите навлеци, дето евентуално ще се оплакват от шумни партита и специфични клиенти.
66
5
 
16
 
! Отговори
Преди години преди 9 месеца
бях на ол инклузив в Албена. Хотела беше супер и имаше запазени чадъри и шезлонги на плажа, дори шатъл от хотела до там. Супер организация. Отидох един път обаче водата беше подозрително лепкава и пълна с някакви морски щипалки, а пясъкът намирисваше. В крайна сметка предпочетох да си ходя на басейн в хотела. Така че изглежда недостъпността и мърлявостта на плажовете си е някаква политика за стимулиране на ползването на басейните в хотелите.
65
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кво са 20 лв за сянка бе, селени + два стола да се търкаляш цел ден и дроплата до тебе да СИ ПКАЗВА ЦИПИТЕ, още малко ще искаш и 50 лв, че си дошъл на плажаЍ! у италия така било , у франция ... а билили сте във франция - там на безплатните плажове се търкаляш с ония с шалварите и забрадките, и целата им рода от 2-3 до 63-64 мартиг, марсей и све, ама ала бала, па те в италия ако разберат, че си булгарин - жална ти майка и баща - не те бележат, не те пускат ...
64
31
 
8
 
! Отговори
Хотелиер в Созопол преди 9 месеца
Не разбирам какво се оплават всички, в двата ми бара на Смокиня и Градина, няма свободни места от началото на Юни. Запазваш си има консумация и всичко е точно. Музика, млади хора, слънце какво му трябва на човек. Кеф цена няма! В Гърция такива партита като нашите няма! а за добро парти се искат пари.
63
2
 
29
 
! Отговори
ghost преди 9 месеца
Вижте,драги хотелиери,проблемът не е само в цената на сянката-той е в цялостната ви концепция.Отидете в Турция,в Гърция на обмяна на опит,за да се научите как се прави туризъм.Има едно правило,за да вземеш,трябва да дадеш,а вашето е с трици маймуни да ловите-е,маймуните мигрираха на юг,писна им от вашите трици...За сравнение,моята ваканция ще ми струва 230лв/на ден на човек в Турция-на висок клас ол инклузив и ще получа това,което искам.Т.е. парите не са проблем,а качеството..