Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева

Сезонът е по-слаб от предходния
94
Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева
Снимка: БГНЕС

Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без промяна.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта „Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта „Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта „Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

На плажа във Варна се плаща по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

„За поредна година цените са без промяна. Във Варна комплекта „чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на „Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „Св. св. Константин и Елена“, пред bTV.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи.

Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година.  

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените на плажните принадлежности. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – „Слънчев бряг“, положението е различно – там плажуващите трябва да си приготвят до около 10 лв.
„Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към договора си през целия период на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, но ние все пак успяваме да го правим“, концесионерът на плажа „Бургас-Север“ Симеон Цветков.

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, докато по-курортите отдъхват предимно чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: мореплажчадър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
24
 
! Отговори
15 ЛЕВА ЗА ЧАДЪР преди 9 месеца
ЧЕ ДА НЯМА ДА ГО КОПУВАМЕ
41
0
 
3
 
! Отговори
Пришълецът преди 9 месеца
Едновременно в движение и покой:))) сянка на исляма ви не ми е фактор:))) 72
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой знае ли как да съигна до чадър и шезлонг ? Навсякъде е платени зони и бариери , заградено и мутренско , все едно сме 90 те години .
39
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а бе, селени 15 лв за чадър и два стола да не е скъпо, ти колко искаш два лева ли ... а бе воклуци, евавайте си маминката на елада...
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото и статий да се пускат , сезона вече е слаб . Ще има малко хора до към края на Август , но това не е достатъчно .Не трябваше да гонят българите
37
1
 
5
 
! Отговори
gosh преди 9 месеца
Е па отиваш на море да им покажеш как смело харчиш. Ами давай, не ми се прави на ощипан
36
4
 
28
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 месеца
МОРЕТО ПРАЗНО БАЛАМИ НЯМА
35
0
 
17
 
! Отговори
В крайна сметка преди 9 месеца
явно проблема не е в цените, а в отношението.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До Хотелиер в Соз - къде бе мен плащаш 2 евро за кафе - преди 5 години на село...
33
35
 
6
 
! Отговори
Хотелиер в Созопол преди 9 месеца
Дори има клиенти които си резервират седмици преди това шезлонги и легла които не са никак евтини. Който има пари оценява това което предлагаме! Идеята ни е да направим Региона отколо Созопол, по-бутиков и луксозен и не за всеки който иска да пием просто едно кафе на морето цял ден!
32
1
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
Качествено било да лежиш върху омазан шезлонг дето сто човека са лежали вместо да се свързваш с природата и енергиите на земята, опрял гърба си върху топлия пясък. Смятай за какви чалга разбирания за лукс говорим в рОдината. И трябва да ти е много готино някакви мутри да се саморазправят пред тебе щото нямало да ти се закрива гледката. Само на мутри и некви кифли може да им е яко да гледат сцени на насилии и да слушат език на омраза. И нормално това са клиентте на нашето море.
31
3
 
40
 
! Отговори
До Хотелиер в Соз преди 9 месеца
А в Гърция пичаго плащаш едно кафе за ДВЕ евро и те пускат под чадъра на шезлонг цял ден..... Ама вие родните Хотелиери олигарси сте лакоми за още и затова гладни ще стоите!!!! Щото бетонирахте черноморието и само чакате с касовия апарат..... Гладни да пуккнете алчници!!!! 20лв ще ми търси за чадър нагляра
30
2
 
22
 
! Отговори
жорето преди 9 месеца
И що ми е шезлонг, оня си го е купил, па за ден иска да си го изплати. Да се шибне отзад
29
7
 
5
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
Аз пък искам в Укролайна да си опъна чадъра. Те ония с ПВО-то ша мъ пазят
28
4
 
23
 
! Отговори
до 29 преди 9 месеца
Не ходи в Гърция! Там е скъпо... по-добре на Созопол с мутричките под ръка като те почнат от паркинга, че до бара. Ядеш и ревеш от кеф колко е хубаво по черно море!
27
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Боли ме кьоравия. У Гръцко плажна ивица колкото шеш. Аз си носим мое чадърче и лежим на пясъка. Крайно непонятни са ми тия хорица тръгнали на плаж и да висят на жезлонг. Камо ли пък наблъскани като сардини през метър, барабар с чаволяка да им квичоти наоколо. Каква почивка и плажуване е това ума ми не го побира.
26
7
 
11
 
! Отговори
В Гърция преди 9 месеца
постепенно става като в България - платени шезлонги и чадъри и плътно наредени , евентуално да отпуснат някоя малка вода. Особено в по-хитовите курорти. Явно тука просто сме изпреварили времето си. Разликата е само, че там концесионера не праща мутри да гонят, тези дето не му лежат на шезлонга и да стресират туристите, а и самите концесии са за някаква, чест от плажа и отстрани има колкото си искаш място свободно да се търкаляш по земята.
25
25
 
4
 
! Отговори
Хотелиер в Созопол преди 9 месеца
Който иска нещо качествено трябва да си плаща. 20лв за чадър и шезлонг е реалистично. Дори не е вдигано от 5 години. Може цените на храни и питиета да е по-скъпо ама на плаж цените не може да са колкото в ресторант в града. А и момчетата които отговарят за шезлонгите пазят никой да не забие допълнителен чадър до вас и да ви скрива гледката! това си е лукс реално
24
3
 
31
 
! Отговори
Туй то преди 9 месеца
Вчера бях на "скъпо " -то в Гърция(Ситония) - 20 евро искат консумация за ползването на два шезлонга и чадър. За тези пари си взех 2 бири, едно смути, фрапе и вода. Щезлонга беше от дърво-здрав и функционален. Постелката беше супер удобна и дебела- малко под една педя. Две момчета след всяка изпушена цигарка идваха да събират фаса и всякакви др. боклучки и ако има пясък на постелката го замитаха мн. старателно. Тоалетните на всеки час се почистваха, имаше и няколко душа - също добре поддържани.
23
0
 
32
 
! Отговори
В Хърватска преди 9 месеца
от тази година държавата е приела закон, че всички плажове пред хотели, концесии и т.н. са БЕЗПЛАТНИ и общодостъпни. Изглежда и те са имали нашия проблем и ето така са го решили.