Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева

Сезонът е по-слаб от предходния
94
Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева
Снимка: БГНЕС

Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без промяна.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта „Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта „Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта „Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

На плажа във Варна се плаща по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

„За поредна година цените са без промяна. Във Варна комплекта „чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на „Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „Св. св. Константин и Елена“, пред bTV.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи.

Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година.  

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените на плажните принадлежности. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – „Слънчев бряг“, положението е различно – там плажуващите трябва да си приготвят до около 10 лв.
„Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към договора си през целия период на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, но ние все пак успяваме да го правим“, концесионерът на плажа „Бургас-Север“ Симеон Цветков.

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, докато по-курортите отдъхват предимно чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: мореплажчадър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
24
 
! Отговори
... преди 9 месеца
По гръцко бяха два дървени шезлонга и чадър също от масивно дърво, безплатно. Всеки ден оставях около 13 евро консуманция - две кафета, фреш портокал и студена вода. Нашите главочи да чакат още с касовите апарати.
61
0
 
17
 
! Отговори
За де е честно преди 9 месеца
ще кажа, че системата дето са измислили в Италия с плажовете е по- зле от българската, там не стига че са ги раздали на разни концесионери, но са им разрешили и да ги отрадят с триметрови плътни огради и да продават билетчета на входа. Затова в Гърция става лудница от италианци през август.
60
2
 
26
 
! Отговори
Европеец преди 9 месеца
Разбира се, че сезона е по слаб от предишния. Нормалния човек отива на почивка в Турция, Гърция, Монтенегро, Хърватия където за минимални цени получава добро обслужване и се радва на чисти плажове а не както в адски беден о *** бугаристан където искат кинти за сянка, слънце, вода, кислород при положение, че водата е пълня с водорасли, тиня и фекалиии ;)
59
4
 
20
 
! Отговори
тъй де.... преди 9 месеца
За 1,20 от чадъра сигурно само спиците му стърчат!
58
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Роден съм в София, но баща ми е от Бургас та покрай него имаме апартамент на 50м от морската градина и на 5мин. пеша от плажа.... Та поради това летуваме на черноморието. Ако трябваше да плащам луди пари за слънчака, со(зо) пол или кРитен щях да избера Гърция - по близо, по чисто, а и по евтино.
57
2
 
22
 
! Отговори
Проблема преди 9 месеца
на нашенските мутро-концесионери е, че са на принципа ден година храни. Искат от всичко да печелят - двойно, че и тройно - от паркинг, от чадър, от шалте, от шезлонг, от количеството им, от кафе, бира, храна, вода па и в качеството да те ударят.
56
4
 
34
 
! Отговори
Общ работник преди 9 месеца
За 30лв(15евро) на масовия гръцки плаж ще изкарате деня с напитки. Ще ви ги сервират учтиви младежи, приятно изглеждащи и владеещи английски или дори вашия роден език. На наш плаж за тия пари нацепен бек ще ви гледа лошо, сякаш сте му изяли супата с вилица. Пропускам въобще факта, че ще платите поне още 15-20 лв за преминаването на мутренските КППта и паркирането на автомобила ви някъде на смислено разстояние от плажа.
55
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълни лъжи. Масово цената е 20-25 лева за района Равда Несебър. 7-8 лева на парче (шезлонг, чадър). Е да, вероятно ако е само чадър без шезлонги, ще е 10 лева. Което пак си е чист пладнешки обир.
54
0
 
34
 
! Отговори
Продължения преди 9 месеца
непрятна миризма и когато се огледах, буквално около мен пуваха нечистотии. На другия ден (от терасата) забелязах че точно в 4:30 се пускат машини които изпомпват мръсотия директно в морето. Няма такава свинщина
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Честно казано като българин не ми е приятно да пиша това но е добре да предупредя други хора като мен. Преди 10 години бях в Константин и Елена и никога повече няма да стъпя там. Бях в хотел "Рубин" (не знам дали е още там). Още първия ден реших да вляза в морето; има плаж пред хотела и нещо като малък кей. Беше към 4 след обяд и хотела хвърля сянка и предположих, че затова няма хора. Докато бях във водата чух нещо като машини (помпи) но не обърнах внимание. След малко обаче, се усети много...
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Посетител, откъде да знае Сополския хотелиер какво е лукс? Дядо му не е носил долни *** и още никой от рода му не е стъпвал в опера. Обаче знаят да точат брадва.
51
1
 
22
 
! Отговори
Посетител преди 9 месеца
До Хотелиер в СозополАло, хотелиерчето! Ти наясно ли си какво значи лукс? Хората, които го търсят изобщо не гледат оферти в БГ. Толкава сте далеч от лукса, колкото ние от слънцето. Тези, които са запазват чадъри отрано най-вероатно са такива, които имат там на място ваканционни имоти и щат не щат са там, и сянка ще им трябва, и си я запазват. Ако асоциираш лукса с това да си прадплатиш сянката, си много зле. Да не говорим за луксозните мръсотия навсякъде, чалга, паркиране, долнопробна храна тн
50
1
 
16
 
! Отговори
До Хотелиер преди 9 месеца
Разсмиваш бе менннн.... Плажната ивица е ДЪРЖАВНА собственост!!!! Т.е. като такава тая ивица е абсолютно безплатна за ползване от всеки български гражданин! Това че има мутрри като тебе дето взимат на концесия е просто пример за упадъка на държавата.Преди години един като тебе ми искаше 5лв за чадър а Бургас...начи такъв прав десен му дадох че се просна на пясъка като хавлийка.....
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В грешка сте, 0 е, сещате се защо.
48
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1. В Гърция никой няма "запазени" шезлонги. Отиваш в 11ч на плажа, сядаш на първа линия и си готов. 2. В Гърция не ме посреща някакъв навъсен татуиран анаболен тъпaнap на плажа, ами едни усмихнати хубави девойки. 3. В Гърция всъщност чистят пясъка. В БГ просто заравят фасовете с крак. 4. В Гърция не дават на диваците да си пускат музика от портативна колонка, така можеш да чуеш вълните. 5. В Гърция не пускат с куче на плажа за да не притеснява останалите хора. И 5лв да ми дадат няма да ходя в БГ
47
1
 
24
 
! Отговори
АБЕ БЯЛОТО МОРЕ преди 9 месеца
СИ Е ЗА БЕЛИ ХОРА
46
1
 
27
 
! Отговори
кристиян преди 9 месеца
кранево - first line заведението иска 30 лв за 2 шезлонга с чадър на плажа.отиваш в дел мар заведение на плажа, 13 лв тиквички и получаваш 180гр тиквички. чудесно е. затова всяка година почивам извън България.
45
1
 
25
 
! Отговори
В Гърция преди 9 месеца
също искат пари за шезлонг и чадър, но някак фино го правят - имаш безплатен паркинг и дори сянка, включена консумация до някаква степен, непрекъснато някой обикаля, почиства фасове, *** и трие шалтетата веднага щом се освободят, имаш душ, приятна музика, място за игра. Никой не гони хора или да гледа страшно, просто спокойно обяснява какви са условията да ползваш съоръженията и че така или иначе си добре дошъл на бара. А цените на плажа са си същите като в заведенията и кафенетата в града.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проверката на цените е твърде... рехава. Концесионерите и курортите са много повече на брой и цените дори в рамките на един курорт не са еднакви, понеже има поне по няколко плажа и концесионери.
43
1
 
22
 
! Отговори
Един Българин преди 9 месеца
До Хотелиер в Созопол Ето за това, защото смятате че предлагате нещо уникално спечелихте 80лв от мен вместо 1800лв, които изхарчих с кеф на юг. От няколко години си милех да заведа децата на Созопол и тази година го направих, но за една вечер на камъните в стария град и една лека вечеря, че бяхме яли скоро (знам, с кой си имма работа). Морето на централния плаж беше мръсно още юни и няма как да ми обясниш колко е бутиково там и че трябва да се радвам като давам 20лв. Само ако получавам давам.