Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева

Сезонът е по-слаб от предходния
94
Цената на сянката на плажа от Бургас до Варна - от 1,20 лв. до 14 лева
Снимка: БГНЕС

Наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие остава без промяна.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта „Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта „Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта „Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

На плажа във Варна се плаща по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла, най-южният град във Варненска област.

„За поредна година цените са без промяна. Във Варна комплекта „чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на „Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „Св. св. Константин и Елена“, пред bTV.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи.

Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година.  

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените на плажните принадлежности. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – „Слънчев бряг“, положението е различно – там плажуващите трябва да си приготвят до около 10 лв.
„Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към договора си през целия период на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, но ние все пак успяваме да го правим“, концесионерът на плажа „Бургас-Север“ Симеон Цветков.

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, докато по-курортите отдъхват предимно чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: мореплажчадър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
33
 
! Отговори
Зов от Руиите преди 9 месеца
Тъй като 90% от хотелите по нашето Черноморие са построени с мръсните пари набългарската Мафия, им пожелавам да дойде време в което сами да си ги бутат ...с булдозери и фадроми !
21
2
 
13
 
! Отговори
По принцип преди 9 месеца
нямам против шезлонгите и чадърите да бъдат и по 50 и 100 лева, стига да има кой да си го позволи, обаче защо трябва да гониш и гледаш страшно хората които просто искат да усещат пясъка под гърба си и слъцето по лицето си?!! Мутрите са завардили морето и то НЕ Е ЗА ВСЕКИ. Плажовете ни са предназначени само за хора, които се изприщват само при мисълта, че ще легнат на земята и изгарят още в хотела докато се омазват с фактор 50.
20
3
 
11
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
До 11Явно си ходиш само на едно място! Иначе защо хора от другистрани птиват по всички кътчета на Гърция, къдетоплажа не е само камъни!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
та колко курорта влизат към община Бургас за да го сравнявате????Слънчев Бряг е към община Несебър.Все едно вместо за Албена да говорите за Добрич
18
0
 
23
 
! Отговори
Продавам сянка преди 9 месеца
Прави са, цената на сянката постоянно расте. Няма ли да я пуснат на борсата, може да изнасяме сянка и ще печелим яко. А сега и като вдигнат ДДСто на сянката, малее.
17
5
 
15
 
! Отговори
Georgiev преди 9 месеца
Феновете на Възраждане винаги почиват в Гърция, пият узо и плащат с евро :)
16
2
 
24
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
До АнонименАз не съм заможен, но ходя в Гърция.Спахме двама души за 430 ЛЕВА в хотел с оценка 8,9 на Паралия Катерини.В България такива цени за нощувка няма!Говоря за 7 нощувки.
15
3
 
30
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
Тоест средно за двама души трябва да се изръся 30 лева за два разнебитени шезлонга и прокъсан чадър без никаква консумация?!В Гърция срещу 1 фрапе за 3,50-4 евро получаваш безплатно два шезлонга с чадър и ти се пазят дори да станеш за обяд.Тук щом станеш веднага гледат да ги продадат на други хора и като се върнеш няма къде да легнеш!Плажовете тук са мръсни - не знам за каква поддръжка говорят, но пясъка е пълен с фасове и пластмасови чаши!За това няма кой да ви стъпи - не заради Каховка!!!
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българина е дребен тарикат, затова тук идва само най-долната прослойка туристи. Заможните ходят в Гърция, Хърватия, Испания и т.н.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво им пречи за тези 30лв да дадът 2 кафета и 2 води ? -пречи им Алчноста ! Мин.год . на Приморско в 16 ч. пак минаваше да таксува , и то пълна такса. Морето Безспорно ни е Прекрасно , но обслужване ужасно . Един чичка с къща седи пред компютри на входа и денонощно седи и гледа камерите си ,които е наслагал Навсякъде !!!
12
3
 
21
 
! Отговори
Tино преди 9 месеца
в Гърция е безплатно! а на всички мутрохотелиери по Черното море: Ористе!
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Свирете си цените ! Това не е реално цена! За Чадър и лазлонг,се стига и до 25 и 27 лв.Шазлонгите са покрити ь платени дюшечета,за които се вземат по 6 лв на лазлонг.
10
8
 
26
 
! Отговори
До 11 преди 9 месеца
Гаден каменист пясък? Гърция има 11 000 километра брегова ивица, имат такива плажове които едва ли си виждал
9
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Майора Да, защото в Гърция плажовете са с гаден каменист пясък, а на някои места направо само камъни и не можеш да легнеш на плажа без шезлонг! Затова ако искат туристи им се налага да предлагат шезлонги на символични цени.
8
3
 
39
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
Скоро българските мутро бизнесмени, ще научат най-накрая пърия закон от микроиконониката, обясняван с графиката на търсенето и предлагането, както и как се търси пресечната точка между продавачи и купувачи! Или казано на *** език, скоро пазарната икономика ще им даде урок, който няма да забравят до последващия си фалит! 14 лева за чадър, че те на метро са по-евтини! Баси гаврата!
7
4
 
26
 
! Отговори
Шопкиня преди 9 месеца
Ама то не е проблема в цената на чадъра. Нито в чистотата на водата. Аз на нашето Черноморие никога не съм взимала чадър и шезлонг, просто не ми е трябвал. Не мъкна чадъри. Просто не ползвам. Но съм отвратена от хигиената в абсолютно всички заведения (с изключение на две в Созопол и едно на Слънчев Бряг). Не, мерси! Само Гърция!
6
0
 
21
 
! Отговори
Статистик преди 9 месеца
Около 30 лева е комплект чадър и 2 шезлонга почти навсякъде, което не е никак малко, щото при 10 дни море това са 300 точки.Водата е кристално чиста, тук-таме има някое малко водорасло...
5
5
 
32
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
В Гърция поръчваш фрапе/студено кафе/ за 3,50 , носят ти безплатно вода и стоиш колкото си искаш под чадър и ползваш шезлонг!
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ходи на море - Над две трети от работещите не достигат до дохода, нужен за издръжка :)))
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В гърция е на цената на едно фрапе, което си пиеш между другото.