"Нито една повече"! Хиляди на протест срещу насилието заради садизма над момиче

Шествия се провеждат в над 40 града
Обновена: 31 юли 2023 18:54 | 31 юли 2023 18:46, Камелия Цветанова
442

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест в над 40 града у нас тази вечер.

Гражданите организираха шествия срещу насилието и в подкрепа на нападнатото момиче от Стара Загора.
В София шествието започна в 18:00 часа пред Съдебната палата.  На мястото има засилено полицейско присъствие.

Момиче на 18 години пострада на 26 юни след множество наранявания по главата, крайниците и тялото. По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора, припомня БТА.

Още по темата

Първоначално Районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода.

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа повторно 26-годишния Г. Г. за 72 часа.

Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви. "Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение, съобщено от пресцентъра на държавното обвинение.

На вчерашния брифинг в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова обяви, че основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност.
На днешното изявление пред медиите, докладчикът по делото с нападнатото момиче от Стара Загора съдия Татяна Гьонева обясни, че са "установени са наранявания, които поотделно и в съвкупност сочат разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за средна телесна повреда. Тези производства са бързи".

По-рано днес стана известно, че прокуратурата е внесла в съда искане за постоянно задържане на обвиняемия за нападението на момичето от Стара Загора заради заплаха за убийство.

Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
На третата снимка, в нарушение на Хартата на ООН за правата на децата се използва дете за политически цели. Къде е прокуратурата да се самосезира?
374
1
 
3
 
! Отговори
Фронт преди 8 месеца
Мисля че този бг възрожденец с тату смърт или свобода гошето шопаря трябва да му приложат украйнска вратовръзка което е отвличане , закарваме на фронта в Украйна на първа линия в първия окоп с един пистолет и един куршум в цефта на пистолета. И да избира какво да прави с този един патрон
373
1
 
5
 
! Отговори
Маркетингов протест преди 8 месеца
Кирил Петков се набута в кампанията за спасяването на апиниста Боян Петров в Хималаите и трупа дивиденти дори се хвалеше че е излъгал че е част правителството(има го документален филм "Отново съм тук") След това Кирчо се вля в протеста след записите Барсеона ГЕЙТ Баце нанка и го яхна. След катоизлъга в декларация че български гражданин и стана мин предцедател на България той си праавеше фото сесии с кирка в пловдивско село пострадало от наводненията 2022. ВчераПетков и "семейството"му се снимаха весели засмяни на протеста срещу насилието и за няма час се постваха плакати като на предизборн
372
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-после гражданското общество в България се събуди! Като видях снимката на Дебора става ясно, че това е много красиво момиче и няма вид на 18 годишна. Много е вероятно в дискотеката в Стара Загора/ а и не само в нея/ да се предлага дрога и момичета за секс услуги. Дали е доброволно или ги подмамват, опиват и после дрогират насила, това МВР трябва да реши. Тук са намесени много пари от наркотици и големци, които са ползвали секс услуги. Затова се е мълчало както при сестрите Белийски .
371
1
 
8
 
! Отговори
По Еконт преди 8 месеца
Секс,наркотици и рокендрол - това си поръчахте от Чичо Сам преди 36 години драги ми жендърчета и това ви не доставено от Краварника по Еконт. Амааа тия три съставки вървят в комплект с татуирани маори и джуклеси.
370
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
по времето на бай тодора тоя щеше да отнесе загинар при опит за бягство и никой нямаше да посмее да си помисли да върши подобни античовешки постъпки - еее ама се га е демокрация - пълно с престъпници дето са убили не по един човек и лежат няколко години - докато се водите по акъла на евроатлантическите он-оаон-ни-сти така ще е
369
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
излъгания българин пак протестира в полза на ПП- виновниците за всички тия жестокости - цял месец правителството имм не си мълда пръста - докато измислят как да излъжат българина вместо да да си свършат работата да го изкарат на потест - срещу кое пранителство протестит.рате бре българи - те ся талкава уверенени в това че сте с промити мозъци че чак ръководят процеса на протестите които трябва да са срещу тях
368
4
 
5
 
! Отговори
ужас преди 9 месеца
Тука някакви *** от най-голямото свърталище на дъното днес.бг писали,че облеклото било провокативно. Абе това ли ви е провокативното облекло бе дърти гнусни мазни цицаци ***. Тука е свърталище на тия дето тормозят момичета по басейните, защото са толкова прости и близо до ***,че не могат да си контролират нагона. Нивото ви е на под афганистански ***
367
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опастност за живота има - раните са толкова много, че загубата на кръв е била на границата на фаталното, т.е заплаха за живота Но "експертите" са назначени от съда, и услужливо дават квалификации. Наглите съдии даже не се извиниха, или да посочат невярна експертиза. Подобни "магистрати" има само в БГ.
366
2
 
1
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
наказанието следва да е око за око- тази *** минава през същите изтезания и него го пускат на свобода тогава ;)
365
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като ви набутат ИК ще спрете ли изведнъж да се биете по къщите или не?
364
11
 
7
 
! Отговори
Куку преди 9 месеца
Какво е неясно?Зад всички татуирани псевдопатриоти стои руският фашизъм!Държавата трябва да смачка още в зародиш този тумор!Историята показва,че пътят на фашиста е винаги към бесилката!
363
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
На третата снимка се използва дете за политически цели. Това е престъпление според хартата на ООН за правата на децата. Защо прокуратурата спи?!
362
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Некви нехранимайковци протестират срещу лошото време за стотинки... Да правят вятър!
361
6
 
11
 
! Отговори
Срещу мъглата преди 9 месеца
Тия жендъри трябва да протестират срещу дебилните родители на сиганамина и джуклеста,срещу краварските филми от секс,наркотици и рокендрол,срещу дебилното образование, срещу неадекватните наказания в Наказателния кодекс. В случая - лаят срещу мъглата.
360
2
 
6
 
! Отговори
За съжаление преди 9 месеца
народното недоволство пак изби в грешната посока. Разберете, с корумпирани политици, служещи на чужди интереси няма никакво значение какви закони и конвенции ще бъдат приети.
359
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемите с хората до 30г.назряват и с всеки ден стават все по-деморализирани, искащи всичко, на всяка цена с всякакви средства. Няма лимит на позволеното, няма реална представа за последствията и не различават правило от грешка. Тук родителите са изпуснали и оставили лутащата психика да се самовъзпитава и съм сигурен, че те дори виждайки на къде се"развива" наследника им не са предприели действия, за да не се стигне сега до този садистичен и извратен елемент в каквото се е превърнал това момче
358
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо тази статия не е на предна страница комрадс от Днес, да не се асоциирате с пингвина насилник над жени, мейби и вие режете 400 пъти патриотчета от Тихина...хахахахахаха :)))
357
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Усещате ли как ви изманипулирват и ще ви нахакат истанбулската конвенция уж да спре насилието......защото народа така иска. Как ще извъртят нещата сами да си искате ограничаване на правата ама хората са добитъци. Това че някой сега не си е свършил точно работата и си е правил волни заключения по експертизите не означава че закона куца просто така ви го представят....хората винаги ще бъдат измъвани от по силните...
356
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да го извадят дребосъка патриотче от ареста, ще стане още по-добре, ще бъде нарязан като жертвата си :)))