"Нито една повече"! Хиляди на протест срещу насилието заради садизма над момиче

Шествия се провеждат в над 40 града
Обновена: 31 юли 2023 18:54 | 31 юли 2023 18:46, Камелия Цветанова
442

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест в над 40 града у нас тази вечер.

Гражданите организираха шествия срещу насилието и в подкрепа на нападнатото момиче от Стара Загора.
В София шествието започна в 18:00 часа пред Съдебната палата.  На мястото има засилено полицейско присъствие.

Момиче на 18 години пострада на 26 юни след множество наранявания по главата, крайниците и тялото. По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора, припомня БТА.

Още по темата

Първоначално Районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода.

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа повторно 26-годишния Г. Г. за 72 часа.

Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви. "Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение, съобщено от пресцентъра на държавното обвинение.

На вчерашния брифинг в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова обяви, че основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност.
На днешното изявление пред медиите, докладчикът по делото с нападнатото момиче от Стара Загора съдия Татяна Гьонева обясни, че са "установени са наранявания, които поотделно и в съвкупност сочат разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за средна телесна повреда. Тези производства са бързи".

По-рано днес стана известно, че прокуратурата е внесла в съда искане за постоянно задържане на обвиняемия за нападението на момичето от Стара Загора заради заплаха за убийство.

Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пред македонското посолство протест ще има ли? Или Посолството не дава?
354
7
 
9
 
! Отговори
една преди 9 месеца
Някои гн.усни тук непрекъснато наистина обвиняват единствено жените - к....и, наркоманки, търсели си го и т.н. - я ми обяснете кои са основно кои са сводниците, разпространителите на наркотици, кой държи тези дискотеки и печели на гърба на такива нещастници като пострадалата, кого хващат да зарибява ученици с дрога и то няма място за повече - огромната част са точно мъже, и рядко жени! Патологични женомразци са тези, дето никоя явно не ги поглежда и единствено във форумите си изливат гнева си!
353
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коалиционният партньор на Политическа Пералня на Делян и Бойко си отглежда мутри вече второ десетилетие.
352
2
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 9 месеца
В бъл хария това ли е най-големия проблем?! Къде бяхте за прегазените момчета от Катуница,а лгбт човеци и големите защитници на правата?!
351
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никога рамо до рамо с умнокрасивитета! Винаги против него! Те са всичко най-долно на света!
350
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Тук няколко обвиняват непрекъснато жените за какво ли не, врещят срещу феминизма неистово и се чудят как да вкарат "женските" в пътя, та да си знаели мястото? Невероятно колко от нашите са с допотопно мислене и безхаберие къде е светът. Ами да си намерят някоя такава безмозъчна, има и такива, да я трррепят денонощно и да се чувствуват господари, докато не си намерят майстора и те. Но да не нареждат на другите как да живеят.
349
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бати русоробския сайт братче, пълни изме кяри :)))
348
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПП и ДБ са организатори на тези протести, не ходете на тях!
347
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освободете момчето, няма доказателства, че той е направил нещо лошо. Тази сама сее нарязала и го е обвинила сега!
346
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То това е гаврене на наркоманчето психопат, аз не искам да нараня физически никоя жена, но мога винаги да е срина емоционално и да е изгоня, тоз обаче решил патриотично да е реже 400 пъти, по добре да е беше убил :)))
345
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тия от ПП не се различават от тоя психопат - само че режат по тялото на нещастната ни страна- и организират протести за нещата дето не са свършили - и винаги набеждават някой
344
3
 
4
 
! Отговори
НАРОДА преди 9 месеца
ПОЛИТИЗИРАНЕ НА СЛУЧАЯ, СТИГА ВЕЧЕ
343
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
организирането на тия протести отуправниците от ПП-ДБ е поредната гавра с българския народ - цял месец не си мръднали пръста - нали те са управляващите- пак искат да сурнат някой техен човек както с главния прокурор- и плащат на разни фондацийки да изкарват хората на улицата - гнева е справедлив но той е към управниците- а те се пъчат по протестите и народа не се усеща
342
6
 
0
 
! Отговори
Глок преди 9 месеца
Хубавото е,че при татуираните патриоти пола е само един-женски.Момичета от Възраждане,следващият път носете памперси!
341
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко , Слави и чалгата съсипаха цялао едно поколение, медиите да идат да снимат по чалгите вечер какво става
340
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво му има на името Дебора, искаш да се казва Иванка ли патриотче, или искаш да ти завра макетното ножче в патриотичното ти задниче...хахахахаха :)))
339
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко взе да прозира след клипчетата на бащата от колата(селско мутренската ***...шина).И не забравяйте че така действат задокеанските господари: Буча,11септември,Кадафи ,Украйна, Казахстан и мнооогооо други!!!!!
338
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стопляте ли?!?!?! С един куршум омаскариха патриотизма(който няма нищо общо с това герберски ла"но),ще прокарат джендърията и ще си променят конституцията и "съдебната реформа"!!!!Само забравиха да му сложат и портрет на Путин в ръцете на онзи клоун!!!Ако беше истина съдийката щеше да го прати в затвора за поне 5-10 г.....обаче това с нищо нямаше да допринесе за скритата държава!!!!
337
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През богатата ми кариера на охрана, не съм виждал такова нещо, патриотче да нареже 400 пъти некакво момиче, дори да е лигла :))) Иначе патриотчето имал дете и жена, абсолютен психопат :)))
336
2
 
10
 
! Отговори
До бавни сте преди 9 месеца
Пного си прав - целта е прокарването на джендърологията!