"Нито една повече"! Хиляди на протест срещу насилието заради садизма над момиче

Шествия се провеждат в над 40 града
Обновена: 31 юли 2023 18:54 | 31 юли 2023 18:46, Камелия Цветанова
442

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест в над 40 града у нас тази вечер.

Гражданите организираха шествия срещу насилието и в подкрепа на нападнатото момиче от Стара Загора.
В София шествието започна в 18:00 часа пред Съдебната палата.  На мястото има засилено полицейско присъствие.

Момиче на 18 години пострада на 26 юни след множество наранявания по главата, крайниците и тялото. По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора, припомня БТА.

Още по темата

Първоначално Районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода.

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа повторно 26-годишния Г. Г. за 72 часа.

Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви. "Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение, съобщено от пресцентъра на държавното обвинение.

На вчерашния брифинг в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова обяви, че основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност.
На днешното изявление пред медиите, докладчикът по делото с нападнатото момиче от Стара Загора съдия Татяна Гьонева обясни, че са "установени са наранявания, които поотделно и в съвкупност сочат разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за средна телесна повреда. Тези производства са бързи".

По-рано днес стана известно, че прокуратурата е внесла в съда искане за постоянно задържане на обвиняемия за нападението на момичето от Стара Загора заради заплаха за убийство.

Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
4
 
! Отговори
до 340 преди 9 месеца
Ама чакай бе.Какви организации какви 5 лева?Това е жив човек и рязане с нож!Не е като да ти вземат кръв от пръста с боцкане!Не е и еднократно порязване!Това с телесната повреда си е за съдийско ползване,гимнастики с правото,за да се измъкне съдийката!
314
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И малко да вземат, да се облекат - яли сме вече дървото с оскъдното им курвенско облекло, с което искат да съблазнят, а после се чувстват репресирани. Неприятни хора. Наистина настъпва нов световен ред, но не е гео-политически, а такъв, в който двата пола не могат да се понасят грам и нямам търпение да стане, за да видя каква световна катастрофа ще настъпи.
313
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не се кефя на възраждане, ама извинете ме - тая помия си е изцяло западна феминистка история. Защо измествате фокуса от целия проблем, който е как се окачествява дадена телесна повреда? Феминистките организации са супер-неприятно нещо. Повръща ми се.
312
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е Радев ще каже,че тя е виновна,защото не се е съгласила доброволно да я реже!Той и за Украина е на това мнение.Сигурно и тоя садист му е почитател?!Представете си карикатура Путин реже жената на Радев,а Зеленски също е там и какво ще го попита?!
311
6
 
2
 
! Отговори
Георги преди 9 месеца
Хубаво е да се изчака разследващите до какво ще стигнат. Помним случая с Юлиян Вергов как го бяха натопили, онази сама се беше обезобразила. Сега травмите са прекалени, но знам за какви ли не неща от жени, женската злоба е огромна, да не се окаже накрая, че нещата са скалъпени. Търсете кротки жени и бягайте далеч от злобните, те се познават. Няма нещо, което злобна жена да не може да ви причини.
310
0
 
1
 
! Отговори
Е как е преди 9 месеца
До Глок Гербаджия бил касапина ,гербаджия !,, По силни от хаоса ,, снимки прегърнат с Тулупа .Фейсбук пращи от снимка на гербаджиичето
309
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С тия жени няма оправия. Не си знаят нито мястото нито къде им е силата но все искат нещо което и те самите не знаят какво е точно. Като не се разбират с някой сами са си виновни че са се хванали с неподходящ преди да го опознаят.
308
13
 
2
 
! Отговори
Кравар - до 334 преди 9 месеца
И ти , и останалите обожатели на сибирската империйка , заедно с останалите садисти - заминавате на бунището на историята !
307
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредният финансиран от американското посолство протест.
306
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истанбулската конвенция защитава всички, и жени и деца и слаби.
305
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С ЛГТВ лозунг, за Истанбулска конвенция и против Русия. Това беше платеният протест. Грозно, че подведоха хората, като използваха тази трагедия.
304
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В София имаше с плакати :"Искам Истанбулската конвенция".Много грозно политизираха протеста.Има закон,но не е спазен.
303
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Платени палячовци, които ни се натрапват от телевизиите. Напълно измислени хора дошли на разходка.
302
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Долу феминизмът! Не "нито една" (жена), а "нито един" (човек)!!!
301
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
До Бонго Бонго: защо да не е? Тираджиите да не си стоят у дома? Или полицаите, митничарите който командироваха на турската граница? Има достатъчно ведомствени жилища където да стоят докато са командировани. Риск на професията. Ти може да ги намериш за 10 дена, но като те следят, местят и проверяват н всеки 6 месеца хич няма да ти се рискува. Пък и не се знае дали този който си намерил не е от проверяващите защото одита може и да е започнал.
300
12
 
3
 
! Отговори
Глок преди 9 месеца
До Анонимен Повярвайте момичета от Възраждане,следващият път няма да ви спасят ни татуировки,ни руското посолство,ни Копейкин нищо!
299
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
Радо, благодаря за мнението ти. Разбира се, че е различно от моето.6 месеца да живеят в други градове и не реално. Тези хора имат семейства деца, как си обясняваш местенето в училищата?Второ, трябват ми точно три дни за да науча,кой играе на село или в града и за още три дни да пусна мухата, че съм новия прокурор и хип не е трудно да опазят бандит за 6 месеца престъпления.Не е реално.Реалното беше спец прокуратурата и спец съда, но Радев ги махна. Ето това са плодовете на Радев кукумявката.
298
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нулева толератност към какво ? :))
297
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен А за момичето от Войсил ,изнасилено преди година от социално слаб ,защо нямаше протести ,а за някакъв ,,продавач на чорапи ,,некъпан ,дето се натрапвал на клиентите и изгонен ,то не бе тръшкане ,клетви ,заклинания . Явно нещо ни гласят ,за да ни измамят ,покрай този наистина шокиращ случай.
296
3
 
19
 
! Отговори
Справедливост преди 9 месеца
Това всичко е подстрекавано от медиите, за да послужи за приемането на Инстамбулската конвенция. НПО-отата чакаха такъв случай, за да го раздухат по медиите. А такива случаи са ежедневие в България, а по света. Важно е да вземем мерки относно образованието на децата - отвратително е млади момичета и момчета да се татуират, да работят в барове и дискотеки, игрални зали - долнопробна работа. Спиране на реклами за същите заведения. Спиране на телевизиьона изява на всякакви чалгарки, мутреси, мутри.