Детското отделение на болницата във Враца не приема болни

Медиците излизат в отпуска до края на месеца
18
Детското отделение на болницата във Враца не приема болни
Снимка: Pixabay

Детското отделение на областната болница във Враца спира приема на пациенти до края на месеца, защото персоналът му излиза в отпуска. Очаква се след това звеното да възстанови работата си с нов екип от педиатри, предаде БНР.

Още по темата

Кризата в детското отделение във Враца възникна заради недостига на лекари. При норматив от шестима специалисти, доскоро там работеха трима на цял щат и един - на половин. Те подадоха предизвестие за напускане поради условията на труд и ниското заплащане. Преди изтичането на срока през септември те трябва да използват натрупаните отпуски. Така се наложи отделението да спре работата временно.

В болницата ще продължи приемът на деца в две отделения - по хирургия и ортопедия. Там има лекари с необходимите специалности. Деца с други диагнози ще се пренасочват към общинските болници в Мездра и Бяла
Слатина и към здравни заведения с по-високо ниво на компетентност в София и Монтана.

Междувременно се водят преговори за сформиране на нов лекарски екип. При посещението си във Враца миналата седмица министърът на здравеопазването Христо Хинков увери, че няма да се стигне до затваряне на отделението.

От местната управа обещаха общински жилища за педиатри, които се съгласят да бъдат командировани във врачанската болница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Врацадетско отделение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Всички в този форум сте лоуомпени. Либерастите ви отнемат социалната сигурност, а вие се обиждате един друг. Дядя Вова ви е виновен!
16
0
 
0
 
! Отговори
1262 преди 8 месеца
Комунизъм в България Е имало. Липса на свобода на пътуване, на свободно слово, дефицит, производство на негодни стоки, режим на тока, масова пропаганда за " лошия" живот на запад и мн.др.
15
0
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 8 месеца
Фашизъм в Бъ;гария Е имало. Имало е и еврейски звезди за разпознаване. Имало е и зверства при войните в Македония, например одиране на кожата на жив човек. Имало е о др. невъобразими за здрави разум действия, като например изтреблението на болярските родове, несъгласни със ( СВЕТИ ) (по-късн0) Борис Първи,.... Но за щастие, това не е в българската природа и не е било в тези мащаби, които са съществували в др. страни. Българите сме значително по-мислещи, което значи и по-малко лакоми и зли.
14
0
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 8 месеца
Никой за нищо не е длъжен, го няма и при животните. Който се счита за развит, който счита, че има разсъдък, може да прецени, че нито е израсъл сам, нито може сам да се справи даже с краткотрайно оцеляване. Основният закон на природата е законът за всеобщата връзка. Това не зависи от чиято и да е психична нахласа или мнение.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Свиквайте. Скоро и в други градове. Никой за нищо не ви е длъжен.
12
1
 
0
 
! Отговори
1212 преди 8 месеца
Фашизъм не е имало в България. Комунизмът беше построен в целия му уродлив вид. В САЩ лекарите не изнудват никого. Просто хората знаят, че за да имат качествено здравеопазване са нужни страшно много пари и лекари милиардери. Никой американец не се чувства изнудван. Всеки се лекува според джоба си.
11
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Правично! Във всяка фирма персоналйт си взема отпуски.
10
0
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 8 месеца
В Севрна Корея НЕ е комунизъм, а военно положение. То е принудително, за да се оцелии при огромния натиск от САЩ. А вие може да си припомните как, без да е комунизъм, без да е и военно положение, по време на изкусттвено създадената пандемия от ковид изнудваха населението за куп неща, какви безумни огранияения имаше, че даже глоба, че си седнал на пейка в парка. Склероза ли ви гони?
9
0
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 8 месеца
Първо, комунизъм не е имало. Второ, при социализма всички дейности, всички птофесии се считаха за важни. трето, лекарите държат вратата към смъртта и с това могат да изнудват, което и се прави в САЩ например, където заплатите им са огромни, а здравният статус на населението е изключително нисък. Четвърто, съвременната медицина би могла да разчита да постижения в мнго други сфери, което НЕ е постижение на лекарите. Пето, енергиоята на общото е повече от сумата от енергиите на съставящите части.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
дРУГАРЮ, *** В кндр КАТО ТОЛКОЗ ТИ Е НА СЪРЦЕ СОЦА, СЕГА НЯМА КАТО ТОГАВА КАРТЕЧАРИ ПО ГРАНИЦИТЕ1 поСЛЕ , АКО ИЗОБЩО С ЕВЪРНЕШ, ЩЕ РАЗПРЯВЯШ КОЛКО Е ХУБАВО И КАК СЕ ПАСЕ ТРЕВА!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
През комунизма лекарите ви слугуваха за 170 лв и тогава бяхте недоволни.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега е политкоректно хората да са хронично болни, няма здравеОПАЗВАНЕ. Ме е на сметка. Какво по-явно доказателством че системата на печалбарство, която ни натрапиха на базата на оървичните инстинкти е извратена==.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това през соца никага нямаше да се случи! Никога!
4
2
 
3
 
! Отговори
да вземем да се преди 8 месеца
сетим как беше по времето на Т. Живков ,а??
3
0
 
3
 
! Отговори
Ъъъъ преди 8 месеца
Почнат ли да ме уверяват в нещо, случва се точно обратното! Който разбрал, разбрал!
2
0
 
11
 
! Отговори
Ьнфй преди 8 месеца
вчера имах ситуация,детето си разцепи главата.Отивам в Болницата, не работим отпуска сме та ходих на 30км.Нашата болница е наи голямата в югозапада 7 етажа пред фалит.
1
4
 
6
 
! Отговори
Болен преди 8 месеца
Внимание, никой да не се разболява! Чухте ли??? До края на месеца, да не сте посмели - съобразявайте се с графика на хората!