Доброволци вече пристигнаха в Царево

Разполагат с офроуд линейка и медицинско оборудване
33
Доброволци вече пристигнаха в Царево

Доброволци вече пристигнаха в Царево и помагат на нуждаещите се. На терен има 12 човека, които увериха, че ще останат, докато имат ресурс и докато хората имат нужда от помощ.

"Имаме 12 доброволци от Пловдив, София и Пазарджик. Дойдохме тук с високопроходима техника и можем да евакуираме хора. Разполагаме и с офроуд линейка и медицинско оборудване, с което можем да осигурим медицинско обезпечаване. Ръководителите ни чакат нареждания от Щаба в Царево, след което ще стигнем до разпределяне на екипи", каза доброволецът Стилиана Ралева от "Аварийно спасяване" в Пловдив в ефира на "България сутрин".

"Изключително важно е да се подкрепяме в тази ситуация. Тя се изразява най-вече с човешки ресурс. Паниката е най-големият враг. Важно е всички да бъдат с чисти и сухи дрехи, тъй като рискът от хипотермия е много голям", коментира лекарят Никола Дойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Стиляна Ралева доброволчеството е особено важно в България, тъй като то може да компенсира липсата на ресурс. Тя заяви, че тази липсва съществува у нас и обърна внимание на закона за доброволчеството.

Дойчев също поясни, че законът за доброволчеството трябва да бъде прокаран. От няколко години има проект, който минава на четене в НС, но все още няма действащ закон. Той е категоричен, че това би улеснило работата на доброволците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Царево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
ъц преди 8 месеца
Държавата чака на Доброволците, а Къде е "Гражданска защита", бе, а.б.оригениии..., и нея ли "реформирахте"????
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Специално за Кмета на Царево, пределно ясно е че краднал яко, продавал парцели в/у засипани сухи дерета и са потоп, ама не е потоп а един по проливен дъжд за по малко от 14/15 часа, резултатите са видими?!Същото е за ново изградените Хотели и т.н., лакомията е повсеместна и е ГЕРБ - ава лакомия, която мижетурките от продължаваме промяната и де-бе продължават да покриват и изпират виновните за този бардак по Морето и в България!Обаче пък се е отчитал редовно в Чекмеджето.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да помагат на мутрите с подарените хотели !?
27
1
 
12
 
! Отговори
Един от народа преди 8 месеца
За пръв път съм бил на Нестинарка през 1970 г. Беше дивно и красиво място. На северният край на скалите имаше пионерски лагер. За последен път бях там през 2009 г., когато видях хотели на по 10 етажа като китайски стени, на мястото на изсечените дървета на част от къмпинга. От вчерашните кадри видях, че почти всичко е застроено, иначе казано - унищожено. Но природата помни и наказва! Уважаеми сънародници, вие къде мислите, че е изхвърлена земната маса при строежа на тези хотели? Къде?
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И както винаги - нито един член на Възраждане на място. Те са по лозунгите.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев оставка!
24
2
 
23
 
! Отговори
бургазлийка преди 8 месеца
Ти да видиш ! Някой мазен и тлъст собственик на хотел няма ли да се включи доброволно в почистването ? Въпросът ми е риторичен. НЯМА ДА СИ МРЪДНА ПРЪСТА ! До тук се стигна заради поголовната, незаконна, безразборна сеч в Странджа под зоркото око и яростна защита от ДПС и ГЕРБ! Местните мълчат и гледат и те да откраднат каквото могат ! Отделно навсякъде е ПРЕ-ПРЕ-ЗАСАСТРОЕНО и няма насищане алчността човешка !
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Колю Фичето мостовете на по 300 години и не мърда. А на Боко Тиквата един дъжд го отнесе. И асфалта му също.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 21 И се опакваха, че не ставатали ...
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А къде са старите БТРи, дето *за нищо не стават*? Ааа да - укрите ги ВЗЕХА - точно така - взеха а не купиха.Къде са украинските лекари и мед.сестри?Ами пият си на наши разноски!Елате на плажа в Бургас да видите колко са наглли. Денков вчера от сутринта пътува до Царево, накрая стигна в 19.30 еввах това пътуване.Та същия каза че за напукана къща щели да дават ДО 1500лв(много бре) и за покъщнина до 2000лв!За справка една укра получава 1300лв месечно джобни и отделно хотел и храна.Нас кучета ни яли
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е армията? Къде е тежката военна техника? Къде са Червения кръст? Тези мостове са незаконни. Щом може да ги бутне водата, как ще минават танкове по тези мостове ако дойде война? Всички мостове са все едно от конструктор Лего. Сега ще има ли осъдени за неадекватно построените мостове? Вие представяте ли си ако стане военно положение, че по тези мостове не може да мине тежка военна техника?
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Откъде доброволци ще разполагат с офроуд линейка и медицинско оборудване, питам аз ON AIR, както и цялата ДЕМО-версия на българската журналистика. По физиономиите ще ги познаете. Може даже да не е валяло в Царево. Гражданска защита нямаше ли в нашата родна страна? Тя къде е?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ЩО ПЪК НЯМА ЕДИН Щото нема нищо такова, очевидно! Пушек, мъгла, мъгла и фотошоп, както и разтревожени физиономии след вероятно по-обилен дъждец. За "огромната трагедия" си знаем само ние, дето нямаме никакви начини да проверим лъжците. Това не пречи да се усвоят едни пари по програми "бедствия, спасяванки и помощи", както и едни "ора" да си изкарат курорта срещу разкази за "ужасното бедствие". А бе къде мога да се запиша доброволец, иначе ще излезе, че "доброволци" стават само проверени.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доброволци,частни високопроходими линейки,частни амфибии,джипове на доброволци...... а къде е държавата,къде са хеликоптерите,къде е обещаната техника.... подаряваме високопроходима техника на Украйна, а тя определено ни е нужна на нас.До кога ще търпим това положение.Определено държава няма и много скоро ще остане от България само територия, както го иска запада.
16
1
 
8
 
! Отговори
Баш преди 8 месеца
Не е толко зле, че караваните на някои *** ги е отнесло морето. Природата се чисти от тях.
15
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
До ЩО ПЪК НЯМА ЕДИНтой политика ще я грабне когато е пдедизборно, спомняш ли си Петков как ринеше кал в Карлово след дъжда който се изля тогава ? Пушек се дига от бачкане, след като стана премиер нищо не е барнал, дори ни предаде като народ !
14
1
 
13
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 8 месеца
Имаме ли държава?!?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 8 месеца
Защо доброволци къде е държавата има толкова организации къде са сещам се за онези от Боец дето все тичат по софийските улици да протестират за щяло и нещяло Къде са сега
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Държава няма очевидно. Всеки се спасява както може.
11
2
 
22
 
! Отговори
ЩО ПЪК НЯМА ЕДИН преди 8 месеца
ПОЛИТИК ДА ГРАБНИ ЛИПАТА ДА ДАДЕ ПРИМЕР, А ЧАКАТ НА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН ДЕТО МУ СВАЛИХА И КОЖАТА ОТ ГЪРБА.