След наводнението отходни тръби на плажове излязоха "на светло"

По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места
355
След наводнението отходни тръби на плажове излязоха "на светло"
Снимка: БГНЕС

След наводнението на Южното Черноморие се появиха снимки, които разкриват неща, неподозирани до момента.
Става дума за отходни тръби, които са се показали след бедствието по плажа в Китен и в Нестинарка.
Бившите екоминистри Емил Димитров и Борислав Сандов коментираха, че точно това се вижда на снимките.

„Това е всъщност дълбоководно заустване, което в случая е плитководно. Това е причината да има определени измервания, които показват високо ниво на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра навътре в морето има тръба“, обясни Димитров пред bTV.

Още по темата

„По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре организирана система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да изгради подобна станция. Такова нещо с тръбите не бива да се случва“, добави Сандов.

И двамата се обединиха около тезата, че трябва да се помисли за финансиране. Според тях в следващите години то трябва да се случи с националния бюджет.

Те коментираха и системата за ранно оповестяване при подобни бедствия. Според бившите екоминистри трябва да се изработи много сериозна такава.

„Трябва да се говори повече за системата за ранно предупреждение, формирането на щабове преди да настъпило събитието, когато имаме прогноза за опасно време. Трябва да се има предвид, че този район от България е потенциално опасен заради исторически наслагвания. Ние можем да видим в исторически план, че там са падали големи количества валежи. Имали сме такива ситуации следователно трябва да сме по-подготвени или по-скоро трябва да имаме добра система за ранно оповестяване на населението“, заяви Сандов.

По думите на Димитров може да се търси причината за трагедията освен в огромното количество валежи, но и в инфраструктурните пропуски. Според него обаче не може да очакваме да се изгражда огромно дере.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още по темата: плажЧерно море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
60
 
! Отговори
Аха… преди 8 месеца
Ето от къде идвало лятното грипче по нашето лай.н.оморие. А в Гърция летен грип няма. Що ли?
226
1
 
22
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Няма нито едно възпрепятствано престъпление от страна на кметове и общинари.Народа право го е казал за БГ политиците. ,,Угодна усмивка и дебело пликче,железни врати отварят".Още колко престъпления ще излязат на яве,но пак няма да се търси отговорност от Общините.Ще се реагира ,,светкавично" при всяко едно тако разкриване на престъпления.И тези престъпления ги разкрива не полиция и държавни органи,а вече и Майката Природа която вече не може да трае повече.
225
1
 
35
 
! Отговори
Пиян залян преди 8 месеца
И децата знаят , че морето ни е една огромна тоалетна , от 30 години не е направена нито една пречиствателна станция , а само се исвояват средстава и се краде под чадъра на герберунгелите !
224
11
 
7
 
! Отговори
чичо Пешо преди 8 месеца
До Kostas LinkeЩо говориш глупости бре?Пречиствателна станция и то голяма и модерна има във Равда която обслужва Слънчака,Несебър,Равда,Ахелой.Има и една малка пречиствателна станция между Влас и Елените.
223
0
 
36
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Всяка година има пандемия от Ешехирия,и причините за пандемият си лежат кротко под пясъците на плажовете.от Министерството на Здравеопазването знаят каква е причината,но всеки предпочита да си вземе ,,пликчето" и после да вдига раменца като срамежлива ученичка.По света на такова управление му викат ,,мафия",а на аферите от страна на държавните служители му викат ,,корупция".Тука си му викаме ГЕРБ.
222
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали до сега говореха, как било чисто морето ? Обаче БОГ си знае работата. Няма да остане неразкрита лъжа. Всички тайни и престъпления на властта ще излязат на яве!
221
0
 
29
 
! Отговори
Истината излезе явна преди 8 месеца
Когато черноморието бе прекръстено на ,,***номорие'' означаващо (фекално-море) коментарите се триеха на поразия сякаш определението е така някак си обидно.А сега видяхте ли че кората много точно са си го определили.Аз ако се спъна само в една такава отходна тръба,и след това ще се търкам с керемида една неделя преди да си легна в леглото.Там чужденец повече няма да стъпи.
220
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чисто като тоалетна вода.
219
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По строителен план къде са планирани обратните води да отиват? Стана ми интересно - хем всичко е точно, хем тръбите били изненада.
218
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хотелиерчо, ти да не идваш от Анадола? Как си, добре ли си? Пхахахахаха фалирайте, мизерници!
217
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знаели за тръбите!
216
35
 
1
 
! Отговори
Хотелиер преди 8 месеца
Абе наглeци , вие къде точно предлагате да отиват ВАШИТЕ фeкaлuu ?
215
0
 
26
 
! Отговори
Гларус преди 8 месеца
На печелившите честито,на останалите негуби кураж има друг тераж. Догодина пак заповядайте.
214
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зам-председателя на хотелиерите Налбантов веднага да отиде и там да пие морска вода за да опровергае слуховете.
213
1
 
19
 
! Отговори
Всичко е точно преди 8 месеца
А аз мислех че се къпя в морска вода,то било колзетна.Между другото всияки пикаят в морето ,аз също.Баба ми казваше че урината лекува порезни рани.
212
0
 
29
 
! Отговори
Атака преди 8 месеца
Хубаво вижте КАК ВИ ЛЪЖАТ ИНСТИТУЦИИ,ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД С ВОДАТА.ДОЛНА СМРАДЛИВА ВЛАСТ У.РЕТЕ!!! НИ ЕВРОПА НИ РУСИЯ НИКОЙ НЯМА ДА НИ ОПРАВИ ТАРИКАТЛЪКА И МЪРЛЯЩИНАТА!
211
0
 
31
 
! Отговори
чичо доктор преди 8 месеца
Поздрави на почиващите в Китен и пр. Изпражненията са полезни за кожата, праха за пране и др. химикали укрепват имунната система
210
3
 
9
 
! Отговори
Ахмет Атта преди 8 месеца
Фекалиите и урината не са проблем за морето бре ,забавени Скъсаняци без леф в джеба. Те са с биологичен произход и морската вода ги разгражда почти моменталис. Проблем са Но-Шпа ои Дуфълакс Олита, като вас вкарващи тоновете Доместос и друга отровна изкуствена химия с лекарства и отрови в морето.
209
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма нужда да правят южния обход на Бургас, догодина едва ли някой ще иде на море, южно от него
208
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставка на Кунчев! Подведе хората и трябва да поеме отговорност за тези безобразия!