Шалапатова: Младите, които нито учат и работят, са 145 000

Търси се заетост за голям брой граждани
20 окт 2023 19:05, Росен Стойчев
88
Шалапатова: Младите, които нито учат и работят, са 145 000
Снимка: БГНЕС

Неактивните хора на пазара на труда между 15 и 64-годишна възраст са един милион и петдесет хиляди. Младите хора, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. Търсим адекватна заетост на тези хора, работим и по плана с мерки за облекчаване на вноса на работници от чужбина, заяви при откриването на трудова борса във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, съобщи БНР.

Още по темата
Парите за увеличението на социалните плащания за догодина след увеличението на минималната работна заплата са предвидени от Министерството на финансите, бюджетната процедура все още не е приключила, заяви още тя, но не посочи какво е поисканото от министерството ѝ число за тези разходи в държавния бюджет.

"Правим преглед на това до колко са адекватни всички форми на социално подпомагане, до колко са адекватни всички съществуващи социални услуги" посочи Шалапатова. 

Продължава работата по плана между различните министерства и държавни институции за улесняване на вноса на работници от чужбина за отраслите, които не могат да си намерят кадри у нас. Предстои той да бъде консултиран със синдикатите и работодателските организации, посочи Шалапатова:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
8
 
! Отговори
эээ преди 6 месеца
От няколко месеца съм пенсионер,но продължавам да работя.Самоосигуряващ съм.Държавата продължава да ми взима парите.До гуша ме дойде цял живот да давам,и то истински пари.Клиентите ми плащата,но 30% от тези пари давам на НАП.Озверявам,като чуя за принципа "солидарност".Така стана,че цял живот аз давам,а дриги-мързеливци,чиновници,м-нгали и пр.,получават.Чиновниците също нищо не дават реално.На тях държавата им плаща всичко.А тези дето крият доходи,като се пенсионират,ще реват.
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че на15 год децата трябва ли да са на пазара на труда, ало?
45
4
 
2
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 6 месеца
НехраниСталиновци
44
0
 
9
 
! Отговори
Дилара на Дилара преди 6 месеца
Нема ни работим за 1000 лв лузъри са покрай изборите и от търговийка с гласове падат яко пачки и те така.Това е БеГето.
43
0
 
7
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 месеца
Който плаща данъци дава заплати на такива като тази която те работи нищо
42
2
 
12
 
! Отговори
Сглобката преди 6 месеца
Ся, бяха 300 000, после 700 000, ся са 145 000. Едно е 100% сигурно - Българските политици ЛЪЖАТ!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щото има кой да им дава или не са осигурени и са в сивия сектрот
40
0
 
13
 
! Отговори
Сигурен преди 6 месеца
Тя и коментиращата нищо не работи, ама си взема парата и я возят нсо за наша сметка
39
2
 
3
 
! Отговори
А преди 6 месеца
Колко са по майчинство?
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не учат, не работят, ама имат пари да висят цял ден по кафенетата. Вземете наричайте мързелите от НАП да свършат малко работа и да разберат кои от тях всъщност бачкат на черно и не плащат данъци вместо да се чудят кой данък да повишат за тези, дето наистина работят.
37
11
 
5
 
! Отговори
До Ромо Мраз преди 6 месеца
Проблемът не е от 34 години, а от около 60 години, когато бай Тошо решава изведнъж, ударно да увеличи броя на населението и събира от всички съседни балкански държави индийци, от които тези държави с радост се освобождават.Това продължава до 1973 г., когато от Гърция са докарани последната група 43 000 роми.Още оттогава голяма част от тези нито учат, нито работят и се "женят" на 12-14 г. въпреки уж крутите мерки на комунистите. Чети статиите на Антон Тодоров, човекът цитира официални документи.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази рускиня ли е?
35
1
 
12
 
! Отговори
хохохо преди 6 месеца
Нормално никой да не иска да се занимава с данъци и осигуровки.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен Ромите ги възпроизвеждаше комунизмът ...
33
1
 
15
 
! Отговори
алоооо преди 6 месеца
повечето работят но на черно бе ! не го знаете или се правите че не го знаете ???
32
4
 
14
 
! Отговори
Тази вечер преди 6 месеца
в ТВ-новините коментираха тежките присъди на баща и син, убили съпругата на сина. Беше казано, "С какво могат да бъдат полезни за обществото тези двамата? С нищо!" Затова питам, с какво са полезни за обществото ни жените, които нямат образование, не работят и не плащат данъци и нямат намерение да работят, а само да раждат колкото могат, за да получават наготово помощи и пари даром? И отговарям: С НИЩО! Но затова пък са МНОГО ВРЕДНИ, защото създават и качват на гърба ни себеподобни безполезници!
31
2
 
5
 
! Отговори
п.п. преди 6 месеца
...иначе си мечтаят да ходят в минесота да мият ке-нефи!
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още една Николинка, пардон калинка
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Над един милион сабезделници? Но не ни казват каква част от тях са инвалиди? Също така, включват ли в тази бройка жените, които са по майчинство? Тук възниква още един въпрос - ако не са включени жените с деца под 2-годишна възраст, не е ли редно все пак да бъдат отделени в специфична група онези лица от женски пол, които са родили повече от две деца и никога не са учили, нито работили, нито пък имат намерение някога да започват работа и смятат цял живот да карат на майчински и помощи?
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ами на Лорер намерихте ли му работа, за един приятел питам