Шалапатова: Младите, които нито учат и работят, са 145 000

Търси се заетост за голям брой граждани
20 окт 2023 19:05, Росен Стойчев
88
Шалапатова: Младите, които нито учат и работят, са 145 000
Снимка: БГНЕС

Неактивните хора на пазара на труда между 15 и 64-годишна възраст са един милион и петдесет хиляди. Младите хора, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. Търсим адекватна заетост на тези хора, работим и по плана с мерки за облекчаване на вноса на работници от чужбина, заяви при откриването на трудова борса във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, съобщи БНР.

Още по темата
Парите за увеличението на социалните плащания за догодина след увеличението на минималната работна заплата са предвидени от Министерството на финансите, бюджетната процедура все още не е приключила, заяви още тя, но не посочи какво е поисканото от министерството ѝ число за тези разходи в държавния бюджет.

"Правим преглед на това до колко са адекватни всички форми на социално подпомагане, до колко са адекватни всички съществуващи социални услуги" посочи Шалапатова. 

Продължава работата по плана между различните министерства и държавни институции за улесняване на вноса на работници от чужбина за отраслите, които не могат да си намерят кадри у нас. Предстои той да бъде консултиран със синдикатите и работодателските организации, посочи Шалапатова:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
14
 
! Отговори
Руси преди 6 месеца
Хайде докарай те ги тях чужденци, по английския модел. Да им дам гарсониерата под наем за полувин средна заплата да видят кон боб яде ли. Помислете и за нас и нашето свободно време ,докарайте ни хора да ни работят да си клатим краката по кафенетата, мисля че заслужаваме. Отделно който се е бъхтил 7 дни в седмица от тъмно до тъмно здраве не е видял ,нито пък пари. Хайде докарайте ги тия работници от чужбина да ги гърбим малко да захлеби и народа най-после.
26
3
 
6
 
! Отговори
ейиии преди 6 месеца
Българина прави-струва и на края пак на комунизъм го избива!Остава младите зорлем да ги жените,та да се оправи демографията!А спрете се,де!!!
25
1
 
7
 
! Отговори
Асенка Василева преди 6 месеца
Мъжът ми не може да събере данъците!
24
4
 
7
 
! Отговори
Ромо Мраз преди 6 месеца
Щастлив евротолерантен ромски проблем който още повече ще се задълбочава защото тия възпроизвеждат себеподобни!Българопродажната власт 34 години само ги развъжда тия и унищожава България!Извън Софето ви вече е по зле и от Бангладеш...българин трудно ще срещнеш!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
1 милион са пенсионери, 1 милион са деца под 18 години, сложи още 500 хил до милион разни включително и ***. От има няма 7 милиона държава, 3.6 милиона бачкат и плащат за всичко останало. 300-500 хил са между работи, но голяма част дори не се регистрират в бюрото по труда, защото е подигравка. Та колко казаха че била безработицата?!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цитат: Неактивните хора на пазара на труда между 15 и 64-годишна възраст са един милион и петдесет хиляди. Младите хора, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. +++ Като махнем младите от тази бройка, остават 900 хиляди, които са неактивни на пазара на труда според министърката. Интересно как са ги изчислили. Имаме над 2 милиона пенсионери, 1,1 милиона под 20 години, 2,2 милиона наети, неясно колко работодатели, вкл. и сами на себе си и тези 900 хиляди. 6,2 милиона без работодателите.
21
1
 
1
 
! Отговори
Ром'с преди 6 месеца
X 2-3
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво значи "младите"? Под 30 г.? Или нещо друго?
19
1
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 6 месеца
Повеке са . И жа стаат още . Ейии ,има ора Ко не е нарязан ляба и ляп нимоаат си отрежат.
18
4
 
6
 
! Отговори
Генът на червените преди 6 месеца
е това, нали това е била целта когато шумкарите са избивали българската интелигенция, какво се чудят сега колко била бройката на простаците ? Дори все пак тази цифра е малка, умножете я по 2 и ще се получи реалната ! Реалността е такава опростачване, опростачване и опростачване...едни избори не можем да направим като бели хора, или ще продаваме гласове, или шайките на които сме симпатизанти ще ни казват за кого да гласуваме...като нямаме мозък така е...
17
0
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 6 месеца
Богатството на едно общество се измерва със свободното време, с което разполагат членовете му.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички плащаме данъци. Няма измислена държава, в която да няма държавна администрация, която всички храним с данъците си, вкл. и те самите плащат данъци.
15
1
 
9
 
! Отговори
Тоест преди 6 месеца
Действителната безработица е около 30%.
14
2
 
4
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Дилър съм, въпреки че попадам в тази статистика, правя милиони на старини гладен няма да остана.
13
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Ами дай и те да се закачат на 20 бона на държавно да паразитират като теб и да четат статистики
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Който плаща данъци, храни ей такива безполезници като споменатата Шалапатова.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тцъ тцъ тцъ ... големо търсене на чуждестранни работници бе. ...... има да чакате..... И защо не предлагате на българските такива ? Каква е причината ? Защо не са заинтересувани младите да работят ? Какви условия и заплати им се предлагат ? Когато излезнат от училище те знаят за света че има само члаготеки и дрога.
10
0
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Е и? Не искат да робуват на работодатели. Лошо ли е?
9
0
 
18
 
! Отговори
Руси преди 6 месеца
Те хората си работят и намират начини , обяснение ли да дават на тази ***. Да им плащам данък за да има какво да крадът.. не съм длъжен да работя във фабрика 6 дни в седмица и да не ми плащат извънреден труд. Работя си на частно ,имам имоти ,за какво да бъхтя като роб ,за да запълвам бюджета на кокорчо ли ?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Мързел. Тя средата се създава от населението бе.