Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Ново обяснение
27 окт 2023 08:05, Росен Стойчев
35
Промените, носени от новия закон за етажна собственост
Снимка: БГНЕС

„Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години. Бяха замесени множество организации, заинтересовани лица, така че би следвало да са направени така, че да ги гарантират”, коментира адвокатът Иван Марчев пред Нова Нюз.

Етажната собственост е източник на разнообразни конфликти. „Със сигурност някои от тях ще бъдат повлияни положително, а това, което мога да подчертая, е частта с ремонтите, които обикновено се неглежират с години, да не кажа десетилетия. Специално за приемането на различните решения за ремонти е предвидено спадане на кворума, който е изискуем, за да започне общото събрание. Там има още две много интересни иновации”, допълни юристът.

Още по темата

Едната от тях е събрание при смесен режим на работа - присъствено и онлайн през видео платформа. Другата иновация е неприсъствено гласуване. „След провеждане на гласуване, собственик, който не е участвал, може да подаде декларация, в която да опише какъв е неговият избор и да я изпрати на управителя, като по този начин неговият вот ще бъде зачетен”, обясни още Иван Марчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: собственостзакон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълна глу.пост.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За прогнилите общежития трудно ще се промени нещо. А има и балъци, които искат неимоверни цени за циментовите укрепления, с отдавна изтекъл срок на годност. И какво ще го правиш това чудо като хвърлиш за него толкова пари след някоя друга година.
5
1
 
28
 
! Отговори
До 4 преди 6 месеца
И кой отиде да живее там от селата някой дето са от града масово напускат точно този въпрос за дадоха на Живко Тодоров къде отиват младите хора защо не стоят тук аз живея в града от 50 години във всеки апартамент имаше по 4 човека сега по един старец на кого да, вярвам на очите си ли или на лъжливите политици
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 1, това не е демографски срив, защото хората са живи, но на друго място. За да стоят хората в един град им трябват условия, които ги има традиционно в по-големите градове. Аз познавам няколко млади семейства, които отидоха да живеят в Стара Загора. :)
3
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цаката му е да си живееш в къща- нито имаш крадлив домоуправител, нито пък да търпиш досадни и неприятни съживущи.
2
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направо им се чудя на всякакъв вид нещастници,платили по три хиляди евро на квадрат,за да живеят с още хиляда себеподобни в един вход,а излизайки от хипер луксозният кимизарник, газят до колене в мизерия и кучешки гов на, които някоя напудрена принцеса,и тя платила хиляди евра,не е прибрала в джобчето на дизайнерските си парцалки,до айфоня.
1
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С тоя демографски срив тоя закон е ненужен в опустялата, провинция всичко бяга към София от Стара Загора съм в нашия вход всеки етаж кой в чужбина кой в София останали само старчоци как ще правят те ремонти за кого