Два питбула убиха домашно куче в парк в Пловдив

Кучетата са били насъсквани и срещу други домашни любимци
Обновена: 20 ное 2023 09:55 | 20 ное 2023 09:54, Камелия Цветанова
71
Два питбула убиха домашно куче в парк в Пловдив
Снимка: Pixabay

Два питбула нападнаха и нахапаха до смърт домашно куче. Случаят този път е от Пловдив, а за поредния подобен инцидент сигнализираха собствениците на домашния любимец.

Това не е първото нападение на въпросните питбули. Оказва се, че те са били насъсквани както срещу други домашни кучета, така и срещу улични котки.

„За съжаление това, което ще споделя, не кореспондира нищо с Европа, нито с Европейската столица на културата, нито с втория по големина град в страната. На 16 ноември вечерта изведох на разходка нашето 5-килограмово куче Макси в парк „Южен”. Бяхме нападнати от два питбула с големина около 60 килограма. Всичко стана за секунди”, сподели пред Нова телевизия собственикът на починалото куче.

„Първо се опитах чрез повода да го издърпам, но това се оказа непосилно. След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него”, каза още той и показа нахапаната си от животните ръка.

Стопанката на Макси споделя, че лекарите във ветеринарната клиника, в която са го завели, са направили всичко възможно да го спасят. „Повече от три часа го реанимираха”, добави тя.

За случая е подадена жалба в 1-во РПУ в града, такава ще бъде подадена и в районната прокуратура. Пострадалото семейство е категорично, че ще направи всичко възможно смъртта на домашния им любимец да не остане просто поредният случай на разкъсано от питбули куче. За момента е известно, че собственик на двете кучета е жена, която дори е заявила в социалните мрежи, че е "решила" стопанинът на Макси да живее. Оказва се още, че тя извежда питбулите на разходка както през деня, така и вечер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Пловдивпитбули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
Причините за агресивното поведение са по-малко в генетичния състав, отколкото в хората, които отглеждат тези кучета. Стопанката на агресивното куче трябва да се лекува!!!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато няма забрана за агресивни породи кучета, няма как да се оправим. Българина не разбира с добро.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали имаме правителство на промяната. Нека въведат забрана за отглеждане на агресивни породи кучета. Иначе няма оправия с този народ.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябяа да има забрана за отглеждане на агресивни породи кучета в България. Има такива забрани в човешките държави.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направете това, което съветва долния пост - сълзотворен газ и електрошок, както срещу кучето, така и срещу стопани убийци.
21
2
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 5 месеца
Българската полиция няма да ви помогне за нищо
20
1
 
27
 
! Отговори
Парадокс преди 5 месеца
Преди седмица властите във Великобритания окончателно обявиха забрана за закупуване и развъждане на подобни породи (Ban on XL Bully Dogs under the Dangerous Dogs Act 1991). Всеки собственик в заварено положение има два варианта. Вариант 1 е безплатна евтаназия. Вариант 2 е запазване на кучето, след задължителна кастрация в рамките на три месеца от датата на забраната. Дължат такса от 2000 английски лири. Асенчо Василев нали е живял в Англия? Да въведе нещо смислено, не само данъци!
19
1
 
34
 
! Отговори
Здрасти преди 5 месеца
Най-добрата защита е комбинация от сълзотворен спрей и електрошок! Пръскате кучето и оправяте сърдечния ритъм на простия собственик! Действа безотказно!
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нормално, народ от овцевъди, козевъди, пастири като слезе от селата у градо да си вземе някаква гад. Само дето избраха вместо козе и овци, пазачите им. Сега вместо кучешки агресии, щяхме да имаме пасища между блоковете, безплатно мляко, звън на чанове всяка утрин. После прибират децата и добитъка в панелката еееехх пак щеше да мирише ама поне щеше да има икономическа логика
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Собствениците разхождащи такива породи без намордник трябва да бъдат глобявани. Подавайте сигнали към паркова полиция.
16
16
 
9
 
! Отговори
Трагедия преди 5 месеца
Имам средноазиатска овчарка която към определени хора не е много благородна, а това се отнася на вътрешното й усещане, че въпросните лица имат негативно мислене и действие. Дефакто, аз от 9 год. излизам на разходка с кучето само с метален намордник. Тази сутрин моето куче се сприятели с едно бездомно улично куче; преди години отгледа едно коте, като две години моето куче го кърмеше. Цяло лято около блока, моята работа наливам в пласмасови тави вода за кучета, котки, птици и други животни.
15
3
 
32
 
! Отговори
Едно посолство преди 5 месеца
Аман от тая порода убийци и зоофилите, дето казват постоянно за тея кучета "Ми то не е породата, от собственика е".
14
6
 
22
 
! Отговори
До 18 преди 5 месеца
Кучетата не са виновни ....собствениците ги правят убийци ! Приятел имаше питбул ..ходеше да ближе котките из квартала те го познаваха....Виновни са единствено че породата им подлежи на озлобяване !
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия породи кучета, заедно с още няколко трябва да бъдат забранени. Това е. Има закони за повод и наморник, но никой не го спазва.
12
6
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 5 месеца
Уф, че си злобно... Нормално- бедняк. Всички собственици не слагай под един знаменател. Всякакви хора има. Както има жалки злобни бедняци като тебе, така има и заможни интелигентни хора. Не си от тях- мисленето ти те издава. Същото и със собствениците на кучета- има всякакви. Без да имам куче ти казвам :) Тоя с питбулите, както и те са за бавна и мъчителна смърт- това е ясно.
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега тая с питбулите или няма да я намерят или ще каже, че не са нейни. Единствения начин да се оправиш е саморазправа, т.е. вярно да носиш оръжие и да го ползваш. И тогава по улиците ще сме като в Хондурас, Сомалия, Никарагуа. По-лошото е, че ако убиеш такова куче, някое НПО веднага ще тръгне да те съди, щото вече кучетата и някои малцинства имат повече права...
10
13
 
24
 
! Отговори
Virtuozzo преди 5 месеца
За кучкарите цялото публично пространство им е тоалетна за помияритеее ,няма градинка ,лехички,улица не осранааа ,децата няма къде да си играят ,майките няма къде с количките да седнат всичко са осралиии .А като видя такива с по 2 помияра направо ми иде да ги разстрелям на място ведно със собственика .Всички кучкари в градовете са жалки и гнъснии подчовечета сте проклети да сте !Само бой по тъпитеее им кратуни за такива !Аз имам котка домашна обичам животинчетата ,ама си и чиста и не мърся !
9
17
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 5 месеца
Без значение домашно или улично като хвана куче имам една импровизирана бесилка от метално жило и ги връзвам да висят докато си пия ракията
8
1
 
33
 
! Отговори
Чук и Гек преди 5 месеца
това са зомбирани с престъпна мания люде и живеят сред вас! Един такъв ми се хвалеше какво подобно куче има, аз му се радвах, че обича животните докато с особен блясък в очите изрече, че иска някой да нападне приятелката му и кучето му да разкъса нападателя!? Дословно! Всичко е осигурено, търси се ,,нападател"! И хич не се сеща, че някой ще нападне приятелката му, но не по този начин, както той желае...
7
5
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Това е една от причините да не съм в България от скоро. Криворазбрано кучкарство. Детето ми не може спокойно да се движи в София от бездомни или необгрижени домашни кучета, отделно са лудите шофьори. Айде чао. Данъци вече плащам на място където човеците и животните имат значение.