Енергодружество съди свой абонат за клип във фейсбук

Бизнесменът търпял загуби заради спрян ток
9 фев 2024 11:23, Петър Бойчев
20
Енергодружество съди свой абонат за клип във фейсбук
СНИМКА НОВА

Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Facebook. Снежната буря в края на ноември миналата година остави много населени места без ток. Едно от тях е русенското село Червена вода. Екипи на "ЕНЕРГО-ПРО" възстановили захранването, но само на част от селото. В района, където живее Георги Георгиев, къщите дни наред били без електричество. В това време той търпял загуби, защото бизнесът му зависел от електричеството. Затова отишъл в клиентски център в Русе, настоял да му бъде пуснат токът, поискал обезщетение и снимал с телефона си целия разговор.

Заради това, че е споделил клипа в социална мрежа, Георги казва, че "ЕНЕРГО-ПРО" завежда срещу него две дела. "Ще ме съдят за защита на личните данни, задето съм ги снимал, и за закана за убийство. На клипа се вижда, че няма въобще никаква закана за убийство", посочва пред NOVA клиентът на енергодружеството.

Георги подчерта, че офисът на енергото е публично място и след като клиентите могат да бъдат снимани от камерите за видеонаблюдение, така и служителите на каса - също. Недоумява с какво е навредил на касиерката, след като е пуснал в публичното пространство разговора си с нея. "Нищо лошо не съм направил - нито съм я обидил жената, нищо против нея нямам. Тя с отговорите си ме провокираше да бъда малко по остър", допълни Георгиев.

В позиция до Нова тв от "ЕНЕРГО-ПРО" се казва:

"Сигнализирахме прокуратурата, защото категорично не приемаме отправянето на заплахи към служители на дружествата от Групата като начин за изразяване на недоволство. Непряко се възпрепятства и упражняването на трудовите права на засегнатите от заканата служители на електроразпределителното дружество, а публичното засягане на авторитета на дружеството е последваща предпоставка за затруднения при работата в извънредни ситуации.".

В края на ноември миналата година десетки семейства в Червена вода, както това на Георги, останаха без ток заради снежната буря. Мнозина се оплакаха от чести спирания на елекричеството и преди бурята и повредени електроуреди. Поискаха обезщетения. "Аз също съм дал на адвокатката ми за обезщетения. Бил съм винаги коректен, не съм спирал да си плащам тока. Гледат да ме мачкат – това е", каза още мъжът, срещу когото завеждат дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: фейсбукклипабонатсъди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Какви долни преди 2 месеца
Ко...енца са всички картели и институции тук,същите като политиците НАГЛИ АЛЧНИ И ПРО...И!!! НЕЩЕЛИ ДА ГИ СНИМАТ АМИ БЪЛГ.НАРОД ДА ИЗГОНИ ТЕЗИ АВСТРОПЕДЕРАСТКИ ФИРМИ!!! ЕСГЕЙСКАТА КО...ЧИНА КАК ЛЪСНА ПОСЛЕДНИТЕ МАСЕЦИ,ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ...ВЪН ОТ НАТО И ЕСЕС ВЕДНАГА УТРЕПАН И ЗАСПАЛ НАРОД!!
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 12 Тук е ЕС. Тук не е Дубай.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на дружеството , направил се човека на юнак пред служителката на гишето, която просто си е вършила работата, сега да му мисли , а да не се оплаква !. Нека и дано да го осъдят здраво та да види. Дори служителката отделно да заведе дело за обезщетение би било добре .
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 11, май си объркал коментара. И снимков материал почти никога не е достатъчен. Прав си, че нещата излизат извън контрол. За това трябва да има регулация и да се спре с това снимане. В Дубай нямаш право да снимаш хората и да постваш във ФБ. Наказанията са брутални! Време да се по мисли и тук за нещо такова.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 7 Ако нямаш снимков материал или аудиозапис, как ще докажеш, че нищо незаконно не си направил? Оная на гише ще натисне паник бутона, ще те наклевети на охраната, върви доказвай, че нищо нередно не си направил. Бг стана диктатура, където трябва да се движиш, да ходиш на работа, да пътуваш и т.н. с 2 свидетели или адвокат, да снимаш и записваш, за да докажеш, че си НЕВИНЕН. Всякакви хора са готови да те наклеветят във всеки 1 момент. Охранителните фирми така ги насъскват.
10
4
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Значи тоя е абсолютен аматьор. Винаги в такива случаи се снима в стил "селфи". Така можеш с чиста съвест да твърдиш, че снимаш себе си за профила си в социална мрежа. Пък какво друго попада във въпросния кадър, уж случайно, е друг въпрос :)
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А що си няма генератор за такива случаи.Щом такьв му е бизнеса.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отнеха ни правото на свободно изразяване, свободно мнение, свобода на словото. Наложиха ни диктатура. Всички енергодружества, мобилни оператори, лекари, полицаи, чиновници, превозвачи, БДЖ, са под някаква висша закрила. Те МОГАТ ДА ПРАВЯТ с хората каквото си искат, никой няма право да се възмущава, да протестира, да недоволства. ТЕ ПРАВЯТ, А НИЕ НЯМАМЕ ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТИМ ДОРИ СЛОВЕСНО. ТЕРОР!!!
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно е сигурно! Това безразборно и самовлолно снимане трябва да спре. Както разните им там камери, така и разните им там хора, които снимат и постват всички навсякъде. трябва да се регулира това нещо. онзи ден във ФБ някакъв снимал жена докато спи в самолет и се подиграва, че хръркала. Това е безобразнно просто. Ами като спи седнала е нормално да хърка. Да, всички когато спим не сме красива гледка. Да, всички хъркаме, ако позата е неудобна и неестествена. И е прав! Щом те го снимат и той може!
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли читав адвокат който да каже на този клиент, че има право. Всеки може да прави и качва навсякъде клипове, които са " с обществена значимост". А това е точно такъв случай. Иначе всички журналисти по света трябваше да са в затвора, като предават по тв.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държавата или управляващите трябваше да глоби то електро няколко милиона и да раздаде парите на хората. Ама в България е обратното.
4
0
 
26
 
! Отговори
мачкат ни всички преди 2 месеца
Преди бяхме подвластни и зависими от държавата, а сега, освен пак от нея, отделно от елетроснабдители, хранителни вериги, мобилни оператори, здравни каси и пр. и пр."мачкачи"
3
19
 
1
 
! Отговори
Васил преди 2 месеца
Тоя *** няма да му се размине ,хаха...
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държава с граждани без права. Търпим некадърното управление, търпим гаврата от монополистите, търпим чуждото налагане на диктат/изток или запад/, все си търпим.Робски геном.
1
1
 
18
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
Абе така е. Не е луд този, който яде баницата.