В Пловдив свършват паркоместата за отнети коли от пияни и дрогирани шофьори

Чакат се търговете на отнетите автомобили, които НАП организира
10 мар 2024 10:15, Анисия Иванова
54
В Пловдив свършват паркоместата за отнети коли от пияни и дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

Очертава се сериозен недостиг на места за конфискувани автомобили в пловдивската полиция, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. От началото на промяната в закона, с която тази мярка се въведе, в Пловдив и областта са конфискувани над 130 автомобила от дрогирани и пияни шофьори. Засега автомобилите се съхраняват в паркингите на районните управления, този в двора на Пътна полиция, както и в зоната около "Жандармерията". На тези места се съхраняват и автомобили по досъдебни производства.

Затова вече се забелязва недостиг на места, тъй като капацитетът е почти запълнен. Чакат се търговете на отнетите автомобили, които се организират от НАП, за да се освобождават места. Процедурата обаче е много бавна, съобщава "Фокус".

Част от решението е и по-бързо облагородяване на терена, който община Пловдив предостави на ОДМВР. Това е сметището до Пътна полиция. Съвсем наскоро е бил подписан договор за прехвърляне на собствеността на общинския терен върху ОДМВР. 

Тепърва ще стартира процедура за финансиране на проекта за облагородяване на терена. Дотогава се разчита на добрата комуникация с НАП и по-бързото насрочване на търг за продажба на конфискуваните автомобили, казаха още от полицията в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Уотсън преди 1 месец
Много е просто - продавате колите на тия нещастни пияници и купувате още земя за паркинги за следващите :)
44
0
 
3
 
! Отговори
ПП и ДБ преди 1 месец
Фактът, че постоянно има конфискувани коли на пияни и дрогирани показва, че законът проект през Август 2023 г и гръмко обявен за панацея срещу нарушеният по пътищата изобщо не работи!
43
0
 
2
 
! Отговори
Електрички ? преди 1 месец
Има ли конфискувани (временно докато чакат кръвен) електрически автомобили. Какво се случва с батериите при престой от над година ? Кой ще плаща колата след като излезе чист след кръвния тест ? С добър адвокат може да се изкопчи над 100 к от държават-данакопладците...
42
0
 
6
 
! Отговори
ПП-ДБ -диктатори преди 1 месец
Грубо нарушение на законите е в следствие на полеви тест да се тарашат имотите на жертвата , да му се прави досие на нарко-престъпник (наравно с пласьор,трафикант) и да се отнема имуществото му без никакво престъпление и съдебно решение и да чака с години лишен от чест и препитание да излезе кръвния тест. Докато чака има досие-осъждан криминален тип се води за работодател и няма книжка, а колата гние и е за скраб след 18 месеца на открито с откраднати части често- чист произвол.
41
0
 
7
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
В България тези тестове ги направиха сстандартна проверка като за фарове и гуми, което е грубо нарушение на закона и наредбата. По цял свят тест се прави само на съмнителни шофьори- фъфли, червени очи, големи зеници неадекватен. Прави се тест и се води за кръвен след резултата на кръвния чак вече се третира като дрогиран , а не тука масово с не калибрирани тестове да се подлага всеки гражданин на полицейски терор и слвд полеви тест да се обискира дом и да се арестува "Наркомана" и да чака 18 мес
40
0
 
5
 
! Отговори
ПП/ДБ -некомпетентни преди 1 месец
Според националния статистически институт само 1,5% от тежките катастрофи са причинени от пияни/дрогирани 98,5% са причинени от трезви , но самонядеяни , неопитни и млади шофьори. Това показва ,че курсовете не струват и пътишата са зле-няма камери и контрол. Чист популизъм и липса на управленски качества е да се налага терор над всички шовьори заради 1,5%, а не да се повиши контрола над 98,5%. Да не говорим, че полевите тестове са с 10% стандартна грешка и дори полицаите не искат да са тестват.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отнемането на коли на пияни и дрогирани е една глупост на ПП и ДБ с цел популизъм. Фактът, че няма места в паркингите показва, че броят на пияните и дрогираните не намалява!
38
1
 
2
 
! Отговори
ГЪДЮ до 36 преди 1 месец
И да ги обезглавяват немедленно и публично
37
1
 
2
 
! Отговори
КОЧО преди 1 месец
Скрап !!!
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И за превишена скорост трябва да им вземат колите. Не само за наркотици и алкохол.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С колите никаква работа няма да се свърши.Апартаментите трябва да се конфискуват и в затвора да се пращат задълго нарушителите.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злите езици говорят,че ушевите масово крадат и продават части от тези автомобили,в интернет сайтове. Пускали обява че имат конкретна част и само ако се появи купувач я демонтират. Опасни бандити са явно.
33
9
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Резултата от великата ви демокрация- създаде се общество от ***, наркомани и социопати, особено тези отгледани с чалга последните 30 години ;) !!
32
4
 
9
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 месец
бедняшката русофилска и3мет, колко Оскара тази вечер ще спечели Опенхаймер?! бедняшката русофилска и3мет, ще стоите ли будни до 3ч. сутринта за да гледате най-бляскавата церемония в света и да се осведомите за най-новите трендове в хай клас модата?! : )))))
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и тъй като всеки използва капки за нос, беналгин и т.н. пригответе се да си дадете колата на милицията, според мен тая недомислица е репресивна мярка - виновен до 6 месеца, докато излязат резултатите
30
3
 
4
 
! Отговори
Батя ви преди 1 месец
Паркинг няма! А валяк? Мачкай таралясниците!
29
1
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
ДАРЕТЕ ГИ НА БОЛНИЦИТЕ НА ЛЕКАРИ И СЕСТРИ. ДАРЕТЕ ГИ НА ОНЕЗИ ЛЕКАРИ ПО ПЛАНИНИТЕ ДА ИМАТ ХУБАВИ ДЖИПОВЕ, ЗАЩОТО ТЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТ. ДАРЕТЕ ГИ НА ВЕТЕРИНАРИ, ТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТИНКИТЕ И ПОМИНЪКА НА ХОРАТА.КАКВО ГИ ДЪРЖИТЕ НА ПАРКИНГИ?????
28
1
 
1
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Дракон и змия:)))
27
1
 
5
 
! Отговори
Обява преди 1 месец
Автоборса "Ушев" търси да закупи парцел в близост до околовръстния път на Пловдив. Парцела да бъде поне 10дка, с ток и вода на близо.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато отдел маркотици не работи и не хваща наркосите свършват и наркоместата после.