Танц с размах по руски

Грандиозният руски ансамбъл „Игор Мойсеев“ се завръща у нас с нова програма
26 юли 2011 12:50, Елена Пенева
4
Танц с размах по руски
Снимка: АРТ БГ

Грандиозният руски ансамбъл „Игор Мойсеев“ се завръща в България след три години отсъствие, за да представи съвсем нова за българските зрители програма.

Ансамбъл „Мойсеев“ ще гостува във Варна на 21 ноември в Дворец на културата и спорта и на 23 ноември в София, зала 1 на НДК.

Ансамбъл „Мойсеев“ ще дойде в България в пълен състав от 120 танцьора и технически екип от сценични работници, специалисти по звук и светлина, гримьори и фризьори.

В рамките на тазгодишната програма на артистите спектакълът ще бъде в две части:

В първата ще видим най-доброто от богатия репертоар на ансамбъл „Игор Мойсеев“, включващ над 300 танци на народите: руски, грузински, калмитски танци и Балканска сюита – продължение на проекта, започнат преди 3 години с български танц, поставен от най-добрите хореографи от „Игор Мойсеев“, българския хореограф Живко Иванов и композитора Димитър Христов.

За първи път на родна сцена руските артисти ще изиграят македонски и сръбски танц, разработени от същия хореографски състав.

Във втората част на програмата ще бъде премиерното представяне у нас на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ („Нощ над пустата планина“).

Още по темата
20 апр 2008 10:31
С либрето на Гогол по старинна славянска легенда и музика на Мусоргски това невероятно представление, съчетаващо оригинални образи и ефектни обрати, е играно в САЩ над 20 пъти.

Първото представяне на „Ночь на Лысой горе“ пред българска публика ще бъде премиера и за целия Балкански полуостров.

През 2008 година световноизвестният ансамбъл „Игор Мойсеев“ вдигна на крака над 8000 български зрители, дошли да се насладят на пъстрото многообразие и автентичност на поставените от ансамбъл „Мойсеев“ танци на народите.

Билетите за концертите на ансамбъл „Игор Мойсеев“ във Варна и София вече са в продажба.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 7 години
Оставете политиката - това изкуство е велико и тези, които ще го видят са истински щастливци!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо МоЙсеев? МоИсеев.
2
0
 
2
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Малииииии, каките ли го фърлиха толко високо туй момче?
1
1
 
5
 
! Отговори
ппс преди 7 години
много с добри. виртуози.