"Дон Жуан" открива "Арена ди Верона"

С операта на Моцарт се открива 90-ия оперен фестивал
22 юни 2012 15:32, Петя Славова
2
"Дон Жуан" открива "Арена ди Верона"
Снимка: arena.it

Юбилейният 90-и оперен фестивал "Арена ди Верона" (Arena di Verona) ще бъде открит днес на световноизвестната историческа сцена под открито небе. В античния амфитеатър в италианския гр.Верона ще бъде показана операта на Моцарт "Дон Жуан", съобщи РИА"Новости".

Постановката е дело на Франко Дзефирели. Той изгражда на сцената приказен град с дворци и паметници, за издигането на които са нужни дни и строителни кранове.

Тазгодишният юбилеен оперен фестивал ще порази зрителите не само с декорите, но и със съвременните технологии. На втория денот феста ще се играе "Аида". Стотици хиляди ще могат да гледат операта на Верди в пряко предаване по един от телевизионните канали на Sky, при това във формат 3D.

От 1913 г. стотици хиляди фенове на оперното изкуство всяка година пристигат в прославения от Шекспир град, за да участват ведно от главните оперни събития в света и да се насладят на изпълненията на най-добрите оперни певци на планетата сред уникални декори.

Тази година от 22 юни до 2 септември зрителите освен "Дон Жуан" ще гледат "Аида" на Верди, "Кармен" на Бизе, "Ромео и Жулиета" на Гуно, "Турандот" и "Тоска" на Пучини. От "Арена ди Верона" започва кариерата на Мария Калас, незабравими ще останат изпълненията на българските оперни певци Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Николай Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 11 години
А аз с удоволствие бих живяла в тази епоха.....
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко, че съм далече. С удоволствие бих изгледал някоя от тея постановки.