Ритмични от малки

Безплатни спектакъл и уъркшоп за хлапета организира Sofia Dance Week
Обновена: 26 сеп 2012 16:37 | 26 сеп 2012 16:37, Петя Славова
0

Снимка: Sofia Dance Week
Петото издание на фестивала Sofia Dance Week има чисто нова инициатива, посветена на най-малките фенове на танца – за деца.

Събитието ще се случи от 29 септември до 6 октомври.

В рамките на тази програма у нас ще гостува унгарският спектакъл „Jugglers Illuminated”, предназначен за зрители между 5 и 12 години, и ще се проведат безплатни ателиета по танци за деца и тийнейджъри.

Освен зрители, малките ще имат възможност да се превърнат и в активни участници с танцовите уъркшопи за деца. Те ще се проведат на 29 и 30 септември и са отворени за всички желаещи, дори и никога да не са танцували.

На 29 септември уъркшопите са два: за тийнейджъри - от 15.30 до 16.30 ч. и за деца между 10 и 12 години – от 17.00 до 18.00 часа.

Те ще се проведат в зала 9 на НДК и ще се водят от хореографа Петър Илиев (Фондация „Танцово изкуство – Илиев”). Всички деца ще могат да се пробват в различни стилове – хип-хоп, джаз, характерен танц и др. Входът е свободен, но трябва да се запишете предварително с и-мейл до info@ilievdance.org.

За най-малките деца от 5 до 10 години ще се проведе урок на 30 септември от 11.00 до 13.00 часа в betahaus . Ателието на хореографа Антония Лазарова се състои от две части, като първата част е посветена на класическия балет, а втората на модерен балет. Входът също е свободен, но местата са ограничени до 15, затова е небоходимо предварително записване.

Спектакълът, който ще радва малките, е „Jugglers Illuminated” - вълнуващо детско представление, дело на забележителния театър на сенките Negativ Varieté.

Той се състои от две части – 40 минутно представление, последвано от 40 минутен уъркшоп, който ще понесе публиката към фотография, облечена в движение, превърната на сцената в динамична архитектура.

Jugglers Illuminated ще се играе 2 пъти, от 11:00 и 17:00 часа, на 6 октомври, в Зала 11 (Люмиер) на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари