Марко Зимса с "Концерт в зоологическата градина"

Австрийският творец гостува у нас с новия си спектакъл
4 окт 2012 09:37, Петя Славова
0
Марко Зимса с "Концерт в зоологическата градина"
Илюстрация от книгата му у нас "Лебедево езеро". Снимка: Издателство ЕМАС

В красивия свят на класически творби като "Вълшебната флейт", "Ледебово езеро",  „Четирите годишни времена” и „"Моцарт за деца" ни повежда Марко Зимса. Известният австрийски писател, режисьор, актьор и музикант гостува в България тази седмица.

Повече от 25 години той представя на децата по един иновативен начин известни произведения от класическата, а впоследствие и от съвременната музика. Но Зимса търси все нови и нови начини да събуди интерес сред малката аудитория не само чрез музика. Той вмъква театрални сцени, танц, приказка с участието и на самите деца.

През 1999 г. по идея на австрийско издателство за децата се появява и първата книга, базирана на предствленията му. Оттогава насам Зимса редовно разработва книги, придружени със CD и изящни илюстрации. Издал е над 25 книги, както за класическа музика, така и картинни книги за деца. Удостоен е с куп награди, а някои от творбите му са одобрени дори за учебни помагала в Германия. На български език са популярни книгите “Лебедово езеро” и “Вълшебната флейта”.

С течение на времето Зимса започва да включва в репертоара си и съвременни истории, чиито автор е самият той. А музиката пише нашумелия немски композитор и диригент Ерке Дуит. В този тандем са и последните проекти и книги.

У нас Марко Зимса ще представи най-новия си спектакъл „Концерт в зоологическата градина”, в който и българските деца ще имат възможност да участват като танцуват и пеят заедно със самия автор. 

Представлението ще е на 4 октомври от 11 часа в зала Евросинема в сградата на Министерство на културата като част от Международния фестивал на детската книга.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари