Сбогом, Кала! Ти разплакваше със смях!

Близки и колеги изпратиха в последния му път големия български актьор
21 дек 2012 15:29,
37

Снимка: БТА

Близки, приятели и колеги се сбогуваха с любимия български актьор Георги Калоянчев. Поклонението беше в Сатиричния театър, сред чиито основатели е той. Видео във фоайето на театъра припомняше емблематични роли на Калоянчев.

Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Никола Анастасов, Васил Попов, Светослав Пеев и други актьори от Сатиричния театър,  колегите им Христо Мутафчиев - председател на Съюза на артистите в България и неговият заместник Валентин Танев, Стефан Данаилов, Ириней Константинов - директор на театър "София", режисьорът Георги Стоянов - председател на Съюза на българските филмови дейци, бяха сред първите, които се сбогуваха с Георги Калоянчев. 

Пред големия артист се поклониха и певицата Йорданка Христова, актьорите Петър Попйорданов, Васил Димитров, Елена Петрова, председателят на парламента Цецка Цачева, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на културата Вежди Рашидов,  министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, лидерът на БСП Сергей Станишев и още много хора на изкуството, политици и граждани.

"Няма кой да разплаква със смях вече - Калата си отиде", каза пред репортери Христо Мутафчиев. По думите му Калоянчев ще остане незаменим - никой не може да изиграе Големанов като него - може по-добре или по-лошо, но не и като него. 
"Ще запомня Калата освен като голям артист и като голям приятел", каза Вежди Рашидов.  "Всички имаме с какво да го запомним. Важното е, че ще го запомнят поколенията. Затова се казва, че изкуството е вечно - защото великите хора остават и след смъртта си", допълни
министър Рашидов.

Награда на името на Георги Калоянчев ще връчва Сатиричният театър, съобщи директорът на трупата Калин Сърменов на поклонението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;) преди 11 години
Голям и велик! Ще остане в спомените ни докато сме живи...Мир на праха му! Калата бе един от малкото, НАИСТИНА кадьрни актьори!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До neron ПО *** КОМЕНТАР НЕ СЪМ ЧЕЛ
29
30
 
6
 
! Отговори
neron преди 11 години
И КОЕ МУ Е ВЕЛИКО 4Е НА ДЪРТИ ГОДИНИ СТАНА ЗА РЕЗИЛ КАТО ОПЛУ ПАРЦАЛЕВ ЛИ , ПАРЦАЛЕВ Е ВЕЛИКИЯ НЕ ТОЗИ КОМУНИСТИ4ЕСКИ СЛАГА4 ,А НЯКОИ ДА КАЖЕ КАК ТОЗИ БАИ ГАНИО ÝБИ ДЕТЕ НА ПЪТЯ И ГО ПОКРИХА ВСЕ ЕДНО НИ6ТО НЕ Е БИЛО ,ПЕ4И СЕ В АДА КОМУНИСТИ4ЕСКО ПСЕ . А БОКО 4АК ПРАТИЛ ПРАВИТЕЛСТВЕНА КОЛА ДО ВАРНА ЗА ДА ДОКАРА СТОЯНКА МУТАФОВА ДО СОФИЯ - КОИ ПЛАСТА МАСРАФА БОКО ?? НИЕ ДАНАКОПЛАТЦИТЕ ЕСТЕСТВЕНО -НАГЛОСТ .ДА ПРАТИ КОЛА ЗА МЕНЕ ДЕ. ИЛИ САМОЛЕТ КАТО ЗА БИСТРИ6КИТЕ ТИГРИ :))) ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ В КЕНE
28
2
 
30
 
! Отговори
ИСО преди 11 години
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ !!!
27
2
 
22
 
! Отговори
koko преди 11 години
МИР НА ПРАХА МУ:(( ОТИВАТ СИ СТОЙНОСТНИТЕ ХОРА МАЛКО ПО МАЛКО ЕДИН ПО ЕДИН И ОСТАВАТ САМО...
26
2
 
21
 
! Отговори
Татяна преди 11 години
Поклон пред паметта му!
25
2
 
28
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Кала --завинаги жив в сърцата ни!!!
24
2
 
22
 
! Отговори
Yavor Zahariev преди 11 години
Поклон пред светлата памет на таланта,човека и най голямата душа на БГ тетъра !!!! Дано младите комедийни актьори последват завета на Калоянчев и вземат пример от работата и скромността Георги Калоянчев !!! Почивай в мир КАЛА!!!
23
2
 
36
 
! Отговори
фен преди 11 години
Докато гледаме филмите ти смеейки се от сърце ще бъдеш жив,Кала!Помня първата си и единствена среща с теб,заговорихте на улицата,а ти се обърна към мен и сина ми все едно се познавахме от години и аз се чувствах по този начин.Никога няма да забравя тази среща.Поклон!!!
22
3
 
31
 
! Отговори
един преди 11 години
СБОГОМ КАЛА ТИ СИ ЖИВ
21
3
 
34
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Що се отнася за Великия Калоянчев, няма да забравя веднъж през 1985 г мисля че беше бях тешко болен и се чусвах много зле ,имаше някяво предаване с него ,побърках се от смях когато свърши вече се чуствах много много по добре ,няма човек който да те накара така да се смееш още веднъж вечна памет
20
4
 
22
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
За сетен път се убеждавам,че този сайт само простаци,не ,че аз съм много умен ама вече се замислям дали да чета коментарите отдоло ,а на Великия Калата голям поклон и вечна памет!
19
1
 
3
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
В коментар #15 съм споменал думичката "отново",защото и в статията,в която съобщиха за смъртта му,също бях писал "Поклон пред паметта му!".
18
2
 
36
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Тази година за съжаление си отидоха двама от най-великите ни актьори Коста Цонев и Георги Калоянчев!!Бог да ги прости и нека почиват в мир душите им!
17
10
 
2
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Кой л..нар е дал отрицателна оценка на предния ми коментар?!!
16
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

айде че се хумна вече
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ,ЗА МЪРТВИЕ ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО , ПОЧИВАЙ В МИР КАЛА,
14
6
 
34
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Отново Поклон пред паметта му!!Почивай в мир,Кала!
13
1
 
23
 
! Отговори
! преди 11 години
Почивай в мир!
12
2
 
17
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Мило мое дребно човече,да нащракаш снимки и да ги цопнеш в нета за да покажеш или потърсиш някъв ефект за траур.Това само едно журналистче-мишка може да го направи.На всеки които се е докоснал до великия талант му е мъчно.Но такъв е Живота.А дали ще почивам в мир и кога,решава друг.Оня горе,дето му викаме.