Пак играят спектакъла "Шинел", млад актьор сменя Зуека на сцената

Премиерата е на 6 ноември в театър 199
16 окт 2013 14:43,
2
Пак играят спектакъла "Шинел", млад актьор сменя Зуека на сцената
Нина и Зуека на сцената Снимка: архив, Булфото

"Театър "Кредо" се завръща на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев" през ноември с още по-любопитни версии на спектаклите "Шинел" по Гогол и "Каквото направи дядо. . . " по Андерсен, съобщават от театъра.  

Този път на сцената до актрисата Нина Димитрова ще застанат Стелиан Радев и Димитр Несторов (Димитр е роден в Измайл – Украйна, и името му се изписва без „ъ“) - абсолвенти по актьорско майсторство на проф. Здравко Митков.  

"И двамата са блестящи актьори и съм невероятно щастлива да си партнирам с тях. Това е творческо предизвикателство, което съм убедена, че ще развие още повече потенциала на театър "Кредо". Нашето верую е винаги да изненадваме публиката и да надграждаме всеки творчески порив. Зрителят е партньор, който заслужава да бъде зачитан и удивляван", казва Нина Димитрова. 

Тя неглижира евтините коментари за смяната на бившия си партньор в живота и на сцената Васил Василев - Зуека. "Незаменими хора няма, светът върви напред, творчеството е основният му двигател и гориво. Ние сме артисти, а на сцената винаги има много и нови актьори", коментира Нина Димитрова. 

"Шинел" и "Каквото направи дядо..." на театър "Кредо" са световнопризнати и високо оценени от нашата и чуждестранната публика.

Съюзът на артистите в България добави и своето признание за приноса в популяризирането на българския театър по света, присъждайки специален "Икар" за най-аплодирания и награждаван български театър зад граница в последните 20 години, припомнят от Театър 199. 

"Шинел" е един от най-дълго играните български спектакли и се превърна в световен хит. Такъв стана и "Каквото направи дядо..." по Андерсен, започнал своя триумф първо с премиера в Дания и заедно с "Шинел" обиколил четири континента.   

Премиерата на новия артистичен дует Нина Димитрова и Стелиан Радев в "Шинел" е на 6 ноември, точно на 21-вата годишнина на театър "Кредо" . Това ще е юбилейното 550-о представление на "Шинел".  

Първото обновено представление - с Нина Димитрова и Димитр Несторов, на "Каквото направи дядо. . ." е на 11 ноември - датата на първата поява на спектакъла на  българска сцена преди осем години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Vasilka преди 10 години
Pozdravlenia Nina. Pogelavam ti mnogo uspehi.
1
0
 
8
 
! Отговори
Почти набор,от УК преди 10 години
Браво, Нина, не те познавам лично, но браво за достойното държание през цялото време и браво, че си радостна и творческа и след онези случки! Възхищавам ти се и те поздравявам от сърце!Дано имаш още-повече успехи на сцената и да срещнеш Голямата Любов тепърва,ти заслужаваш,а аз ти стискам палци това да стане!