Когато ролите между жертва и насилник се разменят

Марий Росен режисира "Смъртта и момичето"
18 ное 2013 13:48, Петя Славова
0

Кадър от спектакъла "Смъртта и момичето". Снимка: Личен архив

12
Пиеса за властта, за оправданото насилие, за справедливостта и нейното земно проявление, за прошката. Това ще ни покаже Марий Росен в „Смъртта и момичето“.

Постановката е по текста на Ариел Дорфман, а ролите са поверени на Маринела Ангелова, Ивайло Спасимиров и Христо Терзиев.

В основата на пиесата е една непредвидена среща между жертвата и нейния насилник, при която ролите се разменят.

Спектакълът ще се играе в апартамент в близост до Съдебната палата, всички зрители ще бъдат изчакани пред централния вход на палатата. Билети могат да се закупят в книжарница „Алтера” - Дом на киното ул "Екзарх Йосиф" 37 и пред Съдебната палата на бул. Витоша 2 - 30 минути преди началото на представлението.

Датите, на които може да се види спектакъла, са 20 ноември от 20.00 часа, 23 ноември от 18.00 и 21.00 часа, 24 ноември от 21.30 часа, 29 ноември от 20.00 часа и 30 ноември от 18.00 и 21.00 часа.

Марий Росен е познат като актьор в постановките “Дългият път на деня към нощта” „Януари” , „Три сестри”, а също така в „Радован ІІІ” под режисурата на Рангел Вълчанов) или „Укротяване на опърничавата” на Мариус Куркински.

Но всъщност Марий Росен е режисьор, завършил в класа на Стоян Камбарев и Юлия Огнянова в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” през 2000 г.

Поставил е спектаклите: „Нещастните усилия на любовта” по Шекспир (Театър „Ла Страда”); „Лунни ангели” – авторски спектакъл (Театър „199”); „Жираф” - авторски спектакъл (Сатиричен театър); „Бели нощи” по Достоевски (Сатиричен театър); „Сесил” от Жан Ануи (Сатиричен театър); „О2” от Карл Джераси (Сатиричен театър), „Пластилин” от Василий Сигарев (Сатиричен театър).”Тест” от Елин Рахнев (Сатиричен театър) „Отровата на театъра” (Народен театър) „Аз съм емоционално създание“ (Народен театър) „Очите на другите” (Народен театър).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари