Кукла, топяща се пред очите ни в "Ледено"

Моноспектакълът на Милена Миланова - в "Ателие 313"
23 яну 2014 21:06, Петя Славова
1
Кукла, топяща се пред очите ни в "Ледено"
Снимка: Ателие 313

Не е лесно да направиш куклен спектакъл за възрастни, особено с магьосници. Все пак какво би станало с подобна героиня, която се е затворила в ледената си кухня, ще узнаем от моноспектакъла на Милена Миланова.

Премиерата се състоя на 22 януари в "Ателие 313". Героинята се казва Мемория и отдавна живее единствено със своите заледени спомени. Връзката между паметта и застиналата в определена форма вода, е основна линия, която се изследва и развива във фабулата и в актьорската игра.

Ледът е „сценичен материал“, партньор, изразно средство, което „говори“. На сцената се появява истинска артикулирана кукла от лед, която се топи пред очите на публиката по време на целия спектакъл – сериозно технологично предизвикателство, което има своята смислова функция в историята. Тя, както и визуалното решение, се раждат от съвместната работа на артистите Милена Миланова, Мира Петрова и Огняна Серафимова, в процеса на експериментиране и творчески синтез.

В „Ледено“ се засягат проблеми, които могат да достигнат както до детската, така и до възрастната публика: за самотността, страха от новото и външното, смелата самоотверженост и силата на искреното желание.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
titi преди 10 години
ne komentiram