Комедията "Големанов" с Гъмзата, Нина Николина и духов оркестър

Подобен пърформанс се прави за първи път у нас
Обновена: 12 юни 2014 09:30 | 11 юни 2014 19:48, Александър Попов
1
Комедията "Големанов" с Гъмзата, Нина Николина и духов оркестър
Снимка: Мелпомена

Уникален спектакъл - смес между театър и музика на живо, ще види публиката в Пловдив и Бургас.

Грандиозният проект на театрална формация „Мелпомена” е пиесата "Големанов" на Ст. Л. Костов, която ще бъде представена заедно с Берковската духова музика, Йордан Йончев-Гъмзата и Нина Николина.

Представленията са на 10 и 11 юли в летните театри на Бургас и Пловдив. Подобен нестандартен пърформънс, съчетваващ театъра с жива музика на открито, не е правен до момента в България. Билетите вече са в продажба и са на цена между 13 и 25 лева.

Постановката по текст на големия български комедиограф Стефан Лазаров Костов е на покойния режисьор Георги Стоилов, основател на „Мелпомена”.

В ролята на Големанов е Любо Нейков, като образът окарикатурява необузданите амбиции за власт, пари и слава. Вманиаченият кандидат за министерско кресло съвсем губи чувството си за мяра и постепенно разкрива лукавия си нрав, лицемерие и глупост. Красивата съпруга на Големанов - Живка (Елена Петрова) допълнително подсилва скъперничеството му, хленчейки постоянно за пари.

Стефан Рядков играе ролята на Горилков, Мария Статулова на баба Гицка, Мирослав Косев ще го видим като Чавдаров, а Силвия Лулчева влиза на мястото на Светлана Бонин и ще изиграе ролята на министершата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
зрител преди 9 години
Не унекален спектакъл а уникална простотия!Като не можеш да създадеш нещо гледаемо не прави за резил класиката!
1
0
 
4
 
! Отговори
Реалност преди 9 години
Отвратителна пародия на класическа музика и театър. нона да ходи да харчи парите които боню взе от бкп за да продаде България и да не досажда на публиката с гротеските си дрехи и празноглавието си