"Адвокати на танца" на Стадиона

Йорданка Фандъкова - гост на пърформанса
11 май 2015 14:35, Петя Славова
0
"Адвокати на танца" на Стадиона
Снимка: Антистатик

Международната застъпническа среща за съвременен танц “Адвокати на танца” ще покажат умения на 13 май, когато ще започне Международната застъпническа среща за съвременен танц. Мястото е Национален стадион "Васил Левски.

Специално създаденият пърформанс, изпълнен от екип от България, Словения и Германия, ще представи посланията и стремежите на артистите от Югоизточна Европа и България. С танцови решения, необичайна сценографска среда, реквизит и музика публиката ще проследи процесите в най-динамичното и новаторско изкуство на Балканите – съвременния танц и пърформанс, което днес е поставено пред сериозни рискове и проблеми, отбелязват органицаторите.

Събитието, отворено за публика, ще започне в 16:54 ч. пред Централния вход на Националния стадион. Негови специални гости ще бъдат Йорданка Фандъкова, представители на общини и министерства от балканските страни, артисти и мениджъри от региона, директори на културни институти и посланици.

Акцията ще премине през основната лекоатлетическа писта и постепенно ще излезе на терена на стадиона, пред който ще протече и официалното откриване.

Зад реализацията на проекта стоят Вили Прагер, Ива Свещарова, Ангелина Георгиева, Стефан А. Щерев, Венелин Шурелов, Галина Борисова, Гизела Мюлер, Драгана Алфириевич и Деян Срхой.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари