Камен Донев: Зоотехническа версия на брака!

Актьорът призна, че 12-хилядната публика, усещал като един човек
Обновена: 9 дек 2015 18:52 | 9 дек 2015 18:07, Петя Славова
5
Камен Донев: Зоотехническа версия на брака!
Снимка: архив, Булфото

Винаги съм вярвал,  че човек трябва да е смирен и благодарен на това, което му се случва най-вече на хората, защото нашите действия и живот се отразява благодарение на общуването ни с хората. Това сподели актьорът Камен Донев пред bTV по повод спектакълът му "Сватба", който събра 12 хиляди души в зала "Арена Армеец".

Той обясни, че не чувства този или друг успех само за свой, а за взаимен с публиката. Все пак актьорът не приема, че е скромен, за да се прави на интересен или да предизвиква симпатия, а просто смята скромността за начин на общуване.

Той заяви, че още не може да осъзнае какво се е случило на сцената, но си спомня, че е бил много спокоен.

"Толкова много хора на едно място имат излъчване на един човек. - обясни той чувствата си - Все едно играх за един човек. Тази енергия, която винаги се излъчва от много хора на едно място е разнопосочна. Този път в залата всички реагираха еднакво".

Камен Донев допълни, че когато излезе на сцената, най-важното в този миг е текста. "Само това, което имаш да разкажеш на хората, да споделиш. Останалото остава на заден план - осветление, акробатика, танци... Истината е какво казва актьорът и как го казва. Работих много върху текста. Бях сигурен в това, което казвам".

Актьорът коментира и сватбите в България и припомни един негов разговор с проф. Михайлов по този повод, който изразил мнение , че в момента храмът и ресторанта са равнопоставени. "Наблюдаваме зоотехническа версия на брака"- обясни той и допълни, че като се поразровил в материали, наистина усетил, че се наблюдава изместване на центъра кое е важното в това събитие.

"В много случаи става въпрос да се съберат хората, да се направят на мусака, да се забрави кое е север и запад, да се стигне до това апокалиптично състояние" Актьорът го сподели като чаровно, но и обясни, че нещата са много по-дълбоки. "Хората се вричат един в друг в храма, казват силни думи.затова и свършвам "Сватба" с една метафора. След представлението едно момче, което предварително се е свързало с Камен е предложило брак наистина на своята избраница. Калев обясни, че е убеден, че тяхната сватба няма да е от онези - описаните от него. "Всеки сам решава какво да прави и как. Но ме занимава примерът – защото, когато имаме добри примери, тогава поколенията ги виждат, емитират несъзнателно доброто. Но като виждат само пошлото, елементарното, почват и ефектана доминото. - каза актьорът - Те така ще израснат, така ще възпитат своите деца. Тази тема ми е много на сърце. Не как минава една сватба, а същественото."

Камен Донев си спомни, че неговата сватба е била скромна, в тесен кръг. Събрали се приятели в ресторант. "Повеселихме се, потанцувахме" - каза той Убеден е, че не е усетил промяна в себе си. А също коментира, че
професията нищо не му е отнела. Успявал да се види и с приятелите си, да обърне внимание и на детето си, защото правилно си разпределя времето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камен Донев е голям артист! Аз лично се чувствах превъзходно и на двете му представления по темата за народното творчество, изнесени в родния ни град! Наред с лириката, не спря да се движи и танцува - уникален и истински, да е жив и здрав!
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiАбе тебе много ли те е яд? Завиждаш значи. Яде те от вътре. Или искаш да привлечеш внимание. Ами привлече го, айде лягай да спиш.
2
8
 
0
 
! Отговори
културно масовик преди 8 години
Масовостта е белег на... качество, особено в изкуството. Колкото масово, толкова и качествено.
1
4
 
9
 
! Отговори
А? преди 8 години
Камен Калев???!!!! Петя, засрами се!