Половин година затвор за Монсерат Кабайе

82-годишната оперна прима укривала данъци
15 дек 2015 14:14, Петя Славова
22
Половин година затвор за Монсерат Кабайе
Снимка: архив, Reuters

Всеки може да попадне в затвора, независимо каква заслуга има за културата или съответната страна.

Ето, че испанската оперна прима Монсерат Кабайе получи присъда от половин година лишаване от свобода.

Причината за строгата съдебна санкция е укриване на данъци, съобщи агенция Европа прес, цитирана от ТАСС.

Съдът също така е наложил глоба на 82-годишна оперна прима в размер на почти 255 хиляди евро, пише БТА.

Монсерат Кабайе става известна през 1965 г., когато й се налага да замества Мерилин Хорн. Тя е и изпълнителката на Barcelona с Фреди Меркюри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас може и да си канибал ,няма да влезеш защото не могат да ти подсигурят подходяща здравословна храна
15
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Не, Петя Славова, не всеки може да попадне в затвора. Масларова например няма заслуги към културата и има антизаслуги към страната, но не може да попадне в затвора.
14
1
 
8
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Няма наистина какво да злобеете по Монсерат, тя си ги е изкарала парите, и Испания трябва да се срамува, ако вкарва знаменитости от нейния ранг зад решетките. Тази жена е жива част от световното културно наследство, все пак! Не, че одобрявам укриване на данъци, ама кой печелещ добре не кръшка от данъци? И Уесли Снайпс влезе в пандиза. Ама там данъците са убийствени! Не, че и тук не са, но тук приходите са несравнимо по-слаби...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЩО ЧУДНО ДА НЕ СИ Е ДЕКЛАРИРАЛА ИМОТИТЕ КАКТО ТРЯБВА!!!!ТАМ НАПРАВО ЩЕ ТЕ ИЗЕДАТ ЖИВ!!!А ТУК В БЪЛГАРИЯ ДАЖЕ ЩЕ ТЕ ПОТУПАТ ПО РАМОТО!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинявам се много, исках само да кажа, че довечера ще го т-у-р-я на ***, за дето трие без причина. А, да - и искам да му пожелая да му изсъхнат топките. Няма нужда да ми благодари.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Лили Иванова- кога?Щом получава 137 лева пенсия, а е милионерка, значи крие данъци и осигуровки.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми те тези кила как се поддържат? С укриване на данъци естествено! Оставете майтапа, но е жалко, че хората с милиони се стискат, а ние бедните ( относно данъците) сме по- отговорни, въпреки, че пестим от залъка си.
9
3
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
ако беше малко по-умен, щеше да знаеш, че данъците не са социални помощи (за разлика от осигуровките), а за публични блага, от които се възползва и тази на снимката. Това вкл. пътища, всякаква инфраструктура, здравеопазване, образование, гражданска защита и много други. Тези неща не идват от нищото, а с парите на данъкоплатците.Това да ползваш нещо на аванта, без да плащаш и то при положение че имаш достатъчно и това са джобни пари за теб, си е ц* работа, демек мислене на ***.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето защо Бг е една ПРЕКРАСНА страна.Масларката е "невинна" щото е КРАЛА но тази испанка само защото не е платила данък на ЧЕСТНО спечеленото е осъдена.Как да не я обичам моята мила България където правилото "За кокошка няма и за милиони няма закони" действа с пълна сила.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данъци се укриват когато печелиш пари.Когато си скъсан прош..ляк като бг елетУратУ какво да укриваш?А всеки богат човек не ще да плаща та да има за мързеливите прошляци социални помощи.
6
5
 
9
 
! Отговори
Свещена тъпота преди 8 години
Изключителна глупота. Да имаш 10-ки милиони, а да се стискаш за 250хил. евро. И за какво са й притрябвали толкова тези пари, като и без това е преминала 80-те? Вместо да си живее живота, ще си къта парите. Че с тези пари можеш 500 години да живееш като цар.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Масларица я оправдаха... ех, кога ще ги стигнем испанците?!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе в Барселона има ли някой, който НЕ укрива данъци. ТО не беше Меси, не беше Неймар, сега па и тази. От къде изобщо се издържа тази администрация?
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да й ги бяха взели с лихвите, или каквото е възможно. Като я вкарат в затвора пак държавата ще плаща. Тя да не е обществено опасна, че да я вкарват в затвора. Но както се казва : Лесно се вади нож на умряло куче.
2
1
 
32
 
! Отговори
Венцислав Драганов преди 8 години
Ами ще я съдят , я ! Като не се казва Емилия Масларова никой ни ѝ е виновен !
1
8
 
12
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха :))))))))))))))) Не ви ли е срам бе! Жената е на 82 и доколкото знам, е трудно подвижна - на инвалидна количка е!