Политкоректност– чернокожа Хърмаяни в Хари Потър

Дж. К. Роулинг защити избора за актрисата във филма
22 дек 2015 09:44, Петя Славова
28
Политкоректност– чернокожа Хърмаяни в Хари Потър
Снимка: архив, Reuters
Дж. К. Роулинг защити избора на чернокожа актриса за ролята на Хърмаяни Грейнджър в театрална пиеса, която ще бъде поставена на лондонска сцена, като написа в Twitter, че цветът на кожата на героинята не е уточнен в книгите й, съобщи Асошиейтед прес.
 
"Критерии: кафяви очи, къдрава коса и много умна. Бялата кожа не е посочена никъде. Роулинг харесва черната Хърмаяни", написа тя, като добави целуващо емоджи.
 
Премиерата на пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" е насрочена за 30 юли 2016 г. , пише БТА. Вече е обявен актьорският й състав.
 
Ролята на Хърмаяни, изпълнена във филмите от Ема Уотсън, е поверена на родената в Свазиленд Нома Думезвени. Изборът й предизвика смесени реакции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена уби всичко детско в мен. Очаквам Хари Потър да се окаже хомосексуалист влюбен в Рон. А Волдемор влюбен в Драко. Нали, за да е всичко толерантно...
12
0
 
7
 
! Отговори
dp преди 8 години
Че "политическата коректност" е глупост и половина няма съмнение, полека-лека ще преболедуваме и нея някак. Лицемерието винаги бива изместено от истината.А това, че е пълно с умствено изостанали повтарящи мантрата "свободата е виновна",която им подават руските слуги-агитатори само говори колко много тъпота има на тоя свят.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хари потър си е латентен гей като всички ***
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако ще жълта да е не е важно Важните неща са 1 да играе добре 2 и да има хубави гърди в голите сцени
9
2
 
8
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Думата "Niger" или Н.егър е с изцяло латинска етимология и означава "черен" или "чернокож" . Тази дума произлиза от негро, както и самото расово название негроидна раса - чернокожа раса. Съжалявам приятелю, ама жаргонните представи на банда *** от южните щати в САЩ лично за мен не са предпоставка да ограничавам езика си. По логиката на американската "политкоректност" държавите Нигер и Нигерия, както и реката Нигер трябва да си сменят имената за да няма обидени. Американски комплекси
8
9
 
1
 
! Отговори
ГГГ преди 8 години
До ТракийскиДумата *** идва от Нек гърр само че на латиница разбира се или по точно Врат издава звука гърр, което идва за съжалени от тежкото време за черните хора, в което са ги бесели и звука идва от обесването на човека.
7
0
 
27
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Това не е политкоректност, това си е чиста проба етнически тормоз. Бели писатели трябва да задължително да пишат за черни персонажи, а черните писатели могат да пишат за каквото си искат. Каква по-точно е разликата между това и расизма ? Думата Негро означва черен и пет пари не давам кой за какво е решил да я използва.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А коректно ли е авторката на романа да е бяла, ааа?
5
4
 
11
 
! Отговори
Трей преди 8 години
Тече мащабна пропаганда от сатанинското сборище за да се подготви европейското население за смесени връзки с чернокожи каквато е целта на пускането на емигрантските потоци към Европа. Черна Хърмаяни, Григор тенесиста с черна, главната героиня в междузвездни войни бяла заедно с черен, кардашиан бяла заедно с черен и т.н. Целта е превръщането на бялото население в Европа в *** и геноцида му.
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хърмаяни - негъpка, лезбийкаХари - мюсюлманин, гeйВолдемор - травестит, зоофил....и нека всички либерасти са доволни!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не Хит'лер нег'р. То вече всичко стана една голяма пародия в целия свят. От една крайност в друга. Демократи избиват други за да ги демократизират. За пари света се превърна в едно колониално блато. Колко интересно, ако актрисата беше нещо средно между човек, костенурка, жираф и сепия. Направо тълпата ще полудее - хляб и зрелище, основата на Римската империя.
2
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май идват времена, в които, ако си бял ще е наказуемо...
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Героинята църна героят геи браво .