Отбелязват 400-години от смъртта на Шекспир

Събитието ще е в Лондонския театър "Глобус"
6 яну 2016 10:14, Петя Славова
3
Отбелязват 400-години от смъртта на Шекспир
Снимка: архив, Reuters
Лондонският театър "Глобус" възнамерява да отбележи 400-годишнината от смъртта на Уилям Шекспир (1564 - 1616) със сезон, посветен на неговите "чудеса", включително с "Макбет" под режисурата на Икбал хан и "Венецианският търговец" с участието на Джонатан Прайс, предаде Франс прес.
 
"Наистина гледам на 400-годишнината като на сезон с чествания, които ни напомнят колко блестящ е Шекспир", заяви новият творчески директор на театъра Ема Райс, първата жена, заела този пост.
 
Сезонът ще започне с представление на пиесата "Сън в лятна нощ", поставена на сцена от Райс, пише БТА. Сцената под открито небе бе реконструирана през 1996 г., след като била опожарена през 1613 г.
 
Режисьорът Матю Дънстър възнамерява да постави на сцена пиесата "Цимбелин", но като представи действието през погледа на Имогена, дъщерята на Цимбелин. Пиесата ще бъде прекръстена на "Имогена", а представленията й ще са между 17 септември и 16 октомври.
 
Британският актьор Джонатан Прайс ще се превъплъти в ролята на Шейлок в постановката "Венецианският търговец" на Джонатан Мънби, която бе представена на сцената на "Глобус" миналата година.
 
Сред честванията по повод годишнината от смъртта на известния драматург е експозиция, която е организирана на 23 и 24 април на южния бряг на Темза и включва 37 късометражни филма, всеки от които с времетраене 10 минути. Филмите са посветени на пиеси на Шекспир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес е роден Христо Ботев.Вероятно ще сложат в историята и литературата да се учи за Местан и Ердоган.Всички медии мълчат.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Произведенията на Шекспир са, единственото нещо, което може да ме накара да уча английски- този див и варварски език на бизнесмени, банкери и международни престъпници. Шекспир е единствения гений на Англия. Всички други писатели са пазарни драскачи.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си, "Лондонският театър "Глобус" ВЪЗНАМЕРЯВАЛ да отбележи 400-годишнината..." ех, майко мила, абе пишете правилно бе, хора. Луда работа. Театърът възнамерявал, айсектир.