Владимир Пенев представя "Вивалди"

Срещата е на 17 януари в Зала "България"
Обновена: 14 яну 2016 12:04 | 14 яну 2016 12:04, Петя Славова
1
Владимир Пенев представя "Вивалди"
Владимир Пенев. Снимка: Зала "България"
След като вече четири години Фортисимо Фамилия създава детски и тийнейджърски образователни концерти, в които представя класическата музика по свой иновативен, съобразен с възрастта на слушателите начин, през този сезон стартира и серията концерти, наречена Фортисимо Академия.
 
Своето място в тази "музикална академия" могат да намерят вече порасналите любители на класическата музика, както тепърва заинтригуваните от този необятен свят, така и другите, които искат да чуят и научат повече за композиторите и произведенията, на които днес слагаме етикет "класически".
 
"Във Фортисимо Академия вярваме, че никога не е късно да се потопиш в света на класическата музика, да го оставиш да те докосне и да го разбереш - с ушите и сърцето си", споделя Светлина Терзиева, директор на програмата.
 
Безценен гид в света на класическата музика по време на концерите ще бъде актьорът Владимир Пенев, с помощта на  диригента Драгомир Йосифов и оркестъра на Софийска Филхармония.
 
На 17 януари ще се състои и първата музикална лекция за възрастни, в която солистите Мария Черноокова (фагот), Гергана Иванова, (флейта), Павел Златаров (цигулка) и Стефан Врачев (чембало) ще пренесат публиката в края на XVII и началото на XVIII век за една незабравима среща с изкуството на Антонио Вивалди.
 
Музиката на “Рижия Абат” не спира да звучи повече от три столетия. Какви са тайните, които тя крие публиката ще научи още в първия час на Фортисимо Академия, а до края на музикалния сезон организаторите обещават още два концерта за възрастни.
 

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.