Елен Колева: Изкушава ме свободата - лудата, опасната!

Актрисата с нова книга и желание да пътешества
29 яну 2016 15:14, Петя Славова
18

 Снимка: Валентин Иванов и Виолета Апостолова

Тя бе една от „Шивачки”-те на Людмил Тодоров. Привлича жълтата преса като магнит. Показа, че предизвикателствата не я плашат на малкия екран, участвайки в реалити формати, а последното й призвание се оказа писането. Актрисата издаде и първата си книга "Мактуб". Сцената стана тясна за независимостта й след като започна дело, заради неправомерно уволнение от Модерен театър, Елен Колева се раздели и с народния театър. 

Не всеки, обаче знае, че актьорската професия, а може би и талант, е наследила от нейния баща, който почти не помни, тъй като е починал твърде млад – едва на 33 години. Николай Колев е бил един от най-интересните актьори от класа на Крикор Азарян. 

През изминалата година издаде първата си книга. Как се раздели с 2015 г.? 

Изминалата година беше една от най-успешните в професионален план за мен. Изживях страхотно приключение в " И аз го мога", издадох първата си книга " Мактуб " и научих много неща, като това да свиря на хармоника, да въртя чинии и да вися с главата на долу от 6 метра височина.
 
Разкажи повече за книгата. Какво те провокира да я напишеш? 
 
" Мактуб " е поезия за съдбата. Това са текстове събирани през последните няколко години, но имам и доста нови стихотворения, написани за около 3 месеца.  Събрала съм мои разкази и поезия. Ще ти споделя един от най-новите ми текстове:
 
"И дявола може да обича.... - Кой си ти ? - Аз съм Луци . - Луци, кой ? - Луцифер . Падналият ангел ! - Красив си ! -Така е. И красиво ще те любя! - Но аз обичам Бога, повече от теб . - Така ли ? А твоят Бог може ли да люби красиво, като мен ?! - Моят Бог може всичко ! - Тогава защо си в моето легло ? - Ами аз .... - А твоят Бог може ли да ти направи красиво дете? - Моят Бог може всичко ! - Така ли ? Защо тогава въздишаш по красотата ми и търсиш тялото ми ? - Защото не знаех, че ти си - Той ! - Вече знаеш ! Е? Ще имаш ли сили да избягаш или ще останеш в падението с мен? - Ще имам ! -Чудесно мила! Колкото повече сили ще имаш, толкова по красиво ще те любя!”
 
Пишеш за изкушението. Ти от какво се изкушаваш?
 
Изкушава ме свободата, онази лудата, опасната, с която препускаш през живота, но и чиято цена, често е жестока.

Има ли нова любов до теб?

Още по темата

И да има - тя е в мен.
 
Често си на прицел в жълтата преса...
 
Винаги съм била интересна на жълтата преса. Трябва да ми дават процент от печалбата си, защото доста печелят от името ми. Чела съм за себе си всякакви грозни неща. Откровени лъжи и смехории.
 
Това натъжава ли те? 
 
По-скоро ме натъжава откровената несправедливост, лошотията и злобата в хората. Насилието над животни.
 
Как приемаш трудните моменти и как постиженията?
 
Всичко е част от пътя. И успехите, и не успехите са нужни, за да изградим своя баланс и завършен образ.
 
Трудно ли е човек да е артист в България? 
 
Трудно е, да. Живеем в държавата на абсурда и обърканите ценности. Но си е и голямо предизвикателство, не само да си артист, а просто да си в България.
 

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкушава те да се набуташ в кревата на поредния чичко паричко! Итинските творци умират в забвение и в нищета. К..вите прописаха, пропяха и им подаряват дворци по разни екзотични дестинации. Ето това са "объркани ценности".
12
5
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Защо завиждате на момичето? Лоша ли е? Пречи ли ви с нещо? Познавам я лично, и мога да ви уверя че е много приятна като събеседник, една млада прекрасна жена!!! Но ние сме в блатото наречено България, колко по удобно е да очерним Елен нали...за другите не ни стиска, жалки сте!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Живеем в държавата на абсурда и обърканите ценности". Е, в това курвата е абсолютно права, не може да й се отрече.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
коя е па тая смехория
9
0
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Сещам се за дъщерята на Седларов, дето пишеше средновековни пиеси за главата на Василевса.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елен е излезла пак на рекламния пазар, да се покаже, да си предложи прелестите на поредния дядка с пари. За това е цялата работа
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая има толкова *** и заспал поглед за каква свобода ми говори незнам...
6
0
 
12
 
! Отговори
Тракийски преди 2 години
Писателка, която представя книгата си със снимки....колко "съдържателно"
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бездарните се пробват тук, пробват там...
А за децата на актьори да не говорим - вечните кандидати за слава- ако не могат да се изтъкнат с друго- то само заради това, че бащата имал талант трябва да мислим, че и те имат
Жива и здрава да е, да се пробва повече
4
0
 
6
 
! Отговори
kb преди 2 години
Вече явно всеки може да е актьор или актриса. Таланта забравете на външността наблегнете. Нека си припомним наш Мартин от "Под Прикритие". Златен скункс трябва да дадат на хората провеждали кастинга.
3
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Гого преди 2 години
Тая като дрънка толкова глупости, минава ли през пилешкия и мозък, че много момичета в пубертета ще помислят за верно всичко...
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И някой 50+,да ме гледа и да ми дава лев.
1
5
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
Елен оправи си първо ушите че си грозна гледка