Една 30-годишна любов: Сърменов и Сатирата

Актьорът разказва откровено в "Зад маската" по Bulgaria ON AIR
30 яну 2019 13:30, Анисия Иванова
0

2500 гледания   |  Още видео

Запознайте се с 30-годишната любов между актьора Калин Сърменов и Сатиричния театър "Алеко Константинов". Директорът на Сатиричния театър застана пред Мария Папазова в "Зад маската".

Калин Сърменов играе главната роля в пиесата "За какво ви е Дон Кихот?", но не се оприличава на Дон Кихот. Не се открива и в лицето на нито един литературен герой.

"Вярвам в енергията на хората, които работят. Би било глупаво да се откриеш някъде в литературата. Бях художник, това е първата ми професия. Баба ми беше художничка. Имаше конкретна случка, която ме отказа. Един човек каза, че докато е жив, аз няма да видя картина в изложба. После дойде театърът, станах артист", сподели Сърменов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Отказа да разкаже емблематични истории от казармата, но повдигна завесата на първия си от поредицата неловки моменти на сцената.

"Играех полицая в "Албена". Полицаят има няколко думи. Вълнувам се зверски. Правя първата крачка на сцената с пушката и започва неистов смях в салона. Този смях продължи през цялото време, всички се смееха безумно. Ставах все по-червен и безпомощен. До ден днешен не знам защо се смееха. Всички са се забавлявали с това, на което съм приличал."

"Това изкуство е живо и това му е хубавото. Цял живот се опитвам да избягвам от театъра, но това е животът ми, няма мърдане. Тук се запознах с Боряна - жена ми. Работеше в театъра и така се запознахме", сподели още Калин Сърменов.

Част от креслата в театъра носят имена на големи актьори. "Без памет и уважение това изкуство не може да се развива, а паметта е в нас. Младите не са длъжни да знаят кой е Нейчо Попов. но кагота дойдат в Сатиричния театър ние ще им напомним. Към всеки билет има малка брошурка с името на актьора, която разказва за него", обясни Сърменов.

Актьорът и директор иска от хората единствено да уважават труда му. А самият той е зареден с енергия за работа.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари