Марионетна пиеса пренася зрителите си в Япония

"Такеда" е марионетен театър с дългогодишна традиция в Япония
Обновена: 15 апр 2019 11:10 | 15 апр 2019 11:05, Красимир Ангелов
0

725 гледания   |  Още видео

Марионетната пиеса "Дъщерята на самурая" пренася родната публика в Япония. Постановката се играе в театър "Сълза и смях", като следващото представление е насрочено за 16 май.

В "България сутрин" режисьорът Любомира Костова обясни, че марионетния театър "Такеда", чиято е оригиналната версия на пиесата, е с дългогодишни традиции в Япония. Тя също така добави, че наследникът на династията Сенджо Такеда е учил куклено изкуство у нас.

"Такеда" е марионетен театър с дългогодишна традиция в Япония. Неговият последен наследник е Сенджо Такеда. Той е учил 7 години при своя учител, за да получи името "Такеда", което означава, че той е единственият в света, който може да продължи тази традиция. След това той избира да дойде в България да учи още се кукленото изкуство", разказа Костова.

Актрисата Димитра Попова пък разясни, че куклите са изключително трудни за контролиране, тъй като конците им са над 2 метра дълги.

"Традиционните марионетки са с много дълги конци - над 2 метра.Те много наподобяват истински хора. За първи път се сблъскахме с такива кукли. Те са ръчно изработени. Няколко месеца репетирахме, тъй като те имат над 20 конеца", сподели Попова пред Bulgaria ON AIR.
 


0
Още от Театър
36-часов театрален и кино маратон в НАТФИЗ!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари