За духовен имунитет: Софийска опера и балет с онлайн спектакли

"Жизел", "Дон Кихо" и "Атила" в началото на месец април
1 апр 2020 21:00, Петя Славова
2
За духовен имунитет: Софийска опера и балет с онлайн спектакли
"Жизел". Снимка: Софийска опера и балет

Във време на пандемия и социална изолация, за подобряване на емоционалното ни състояние съдейства Софияската опера, която вече се радва на изключителен интерес от своята публика и продължава да привлича и нови почитатели от цял свят, на официалния си сайт www.operasofia.bg , както и на страниците си във Facebook и Youtube.

Най-новата инициатива на Софийската опера "Sofia Opera Pearls Streams", създадена по идея на режисьора Пламен Карталов, директора на Софийската опера стартира на 15 март 2020 г. и до момента е гледана от над 150 000 онлайн зрители.

Така в програмата този месец може да видим "Жизел" по музика на Адолф Адам на 3 април от 17.00 часа. Участват Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, а режисьор Петър Луканов.

Следва на 4 април от 17.00 часа "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус. С участието на звездите на Болшой театър - Екатерина Крисанова и Иван Василиев и солистите на Балетната трупа на Софийската опера - Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова и др. Диригент е Павел Клиничев от Болшой театър, а режисьор е Петър Луканов.

Ден по-късно от 16.00 часа може да гледаме "Атила" от Джузепе Верди, под режисурата на Пламент Карталов.  Участват  световният бас - Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков и др. Диригент е Алесандро Санджорджи.

 Общо показаните спектакли до този момент са седем. Това са: оперите "Борислав" от Маестро Георги Атанасов, "Дон Кихот" от Жул Масне, "Джоконда" от Амилкаре Понкиели, "Трубадур" от Джузепе Верди и "Набуко" от Джузепе Верди, и балетите – "Корсар" от Адолф Адам и "Баядерка" от Лудвиг Минкус - все перли от богатия репертоар на театъра.

Хилядите коментари на публиката са в целия спектър от емоции – от благодарност до инстински възторг от играта на артистите, диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетно изкуство, благодарение на спектаклите на Софийската опера, работеща и сега за своята публика, и точно в момента на кризисната ситуация от Covid 19.

Софийската опера и балет продължава да поддържа духовния имунитет на своята любима публика и да не прекъсва живата връзка с нея чрез нови онлайн излъчвания на трите си платформи: Facebook, сайт и Youtube.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Има и добри страни физическата изолация.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължително на 4 април от 17.00 часа "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус.Вариации Китри.