Камен Донев: В България се дават пари за култура, но не стигат за тези, които крадат

Той предложи Съюзът на артистите да награди Атанасов за "моноспектакъл"
10 апр 2022 11:35, Петя Славова
65
 Камен Донев: В България се дават пари за култура, но не стигат за тези, които крадат
Снимка: БГНЕС


Клипът на културния министър Атанас Атанасов взриви социалните мрежи. Много актьори и публични личности коментираха поздрава му, свързан с неговия рожден ден. От ведомството още не са коментирали ситуацията.

Сред актьорите, които коментираха случая бе Филип Аврамов, който качи видео в социалните мрежи. В него той каза:
"Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. И това не е шега, з@щото съм известен. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Наско Атанасов, за да ме видят и чуят в Министерство на културата. Здравей татееееее".

Според неговия колега Камен Донев, България има нужда от много сериозна здрава ръка. "Не виждам такава да се задава. Знаете ли защо, защото всеки е някакъв на някого. Всеки се е барикадирал в една блатна обстановка, в която си мисли, че ще бъде защитен. Това ни дърпа надолу и ни прави слаба държава.", коментира актьорът и режисьор пред bTV.

Още по темата

Според Донев, клипът на Атанас Атанасов е доказателство докъде може да стигнем. "Бих предложил Съюзът на артистите да му даде награда за най-кратък моноспектакъл, даже бих предложил от неговия кабинет да има лайвстрийм и парите, които се събират, да бъдат давани за неуспешни спектакли. Бих му предложил да направи и друг клип – за негов имен ден или друг повод, и на финала да скочи през прозореца", каза той.

Извън рамките на иронията, продължи режисьорът, той (Атанасов – бел. ред.) не е виновен, че е такъв, виновни са тези, които са го сложили там и аз се чудя защо те мълчат. Освен това, има едни хора около него, защото едва ли това е първата изцепка на това момче, продължи Донев. Според него в България големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка.! допълни Донев.

Относно финансирането на сектор култура, Донев е категоричен: Въобще не ме интересува какво мислят моите колеги, в България за много неща се дават пари, те не са малко, въпросът е, че те не стигат за тези, които ги крадат.

В България трябва да има не една специализирана прокуратура, трябва да има пет и да се види много сериозно – къде какво изтича и как се краде, каза още актьорът и режисьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
15
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Камен Донев има особен начин на изразяване . Говори със сериозна ирония и без да се хили . По-тъпите хора не го разбират , а даже приемат всичко буквално . Тегаво е !
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май азовците са пленили нашите моряци и ги държат като заложници.Новината е от няколко часа и е потвърдена от няколко източника.
15
0
 
9
 
! Отговори
Горд Цариброджанин преди 2 години
В БеГето истинската класическа култура одавна вече е елуминирна, само кючеци, срботурбо фолк и азиатско-ромски ЛАДОВЕ!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде е клипчето на грозника аврамов за опростената неустойка от 753 хил.лв. за Ларгото и 73 хил.лв. съдебни разноски, които боил ни изхарчи и ни излъга най-нагло :) И изказването на камен донев :)
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си спомням културните да коментираха кражбите и лъжите на боил за Ларгото :) За онези пари защо не плакахте, можехте вие да ги вземете :)
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Културата се прави от хората, не от министъра. Ако няма Култура в България проблема си е в нас.
11
0
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
От десетилетия ЮНЕСКО дава пари за поддържане на стари възрожденски къщи, но стотинка не стигат до собствениците.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След "Збогом", пияницата с побой над полицай и катастрофа и кражбите и лъжите с Ларгото, да се правите на силно чувствителни за това клипче, просто е смешно. Камен Донев добре печели от халтурите си, но се е взел много на сериозно.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу управлението на Кирил Петков и неговите инфантили събрани от кол и въже!
8
6
 
8
 
! Отговори
баба ви Цеца преди 2 години
Дано войната в Украйна се разшири и постави ЕС съюз в "цайтнот",за да не може тези "натопорчили" се крадци у нас . . .да вземат и стотинка !
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като започнете да се правите на от Шекспир нагоре и да критикувате политиците, все едно наистина правите изкуство и култура, ставате много по-смешни от министъра. Все пак това клипче е било лично.
6
3
 
10
 
! Отговори
До 777 преди 2 години
Браво, точно, много си прав, но някой чува ли, на някой пука ли му. След няколко месеца идват милиарди за крадене.
5
6
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Камен си е темерут!!! Спор няма, но е гениален... Като всеки гений си има кусурите! Нещо като Айнщайн на актьорите. Голям е....
4
6
 
21
 
! Отговори
45 преди 2 години
Браво Камене , истински творец, талант и българин. Бъди здрав.
3
4
 
12
 
! Отговори
777 преди 2 години
Този министър е същият, като цялият некадърен и клоунски министерски съвет. Те освен за шутове за друго не стават, начело с Кирето. Оставка вкупом!!!!!!Румене, прибери си вересиите,те са твое творение!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не само с парите за култура е така.
1
0
 
11
 
! Отговори
9 преди 2 години
Напротив, правилно го е казал...колкото повече, толкова повече